Любители на кучета - 80

• 44 248
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
the Дорис,

защо те съветват да правиш колоноскопия? Какъв се очаква да е резултатът? Да се види раздразнената лигавица на дебелото черво? Или някой полип? Или да открият някой колит.
После и гастроскопия ще искат да му правят сигурно.
Но въпросът ми е защо? Това няма да промени нищо по симптомите, а лечение за колит, синдром на раздразненото черво и т.н. няма. Т.е. лечението е съобразяване на това, какъв вид храна се дава.
Не искам да те разубеждавам, но помисли защо кучето трябва да преживява такова изследване, и най-вече за риска при този преглед,  с оглед големината на кучето (размерът на червата) и размерът на инструментите.

Правихте ли изследване за хелико-бактерии? А за гиардии? Тези бактерии предизвикват същите симптоми.
Хубаво е да се направят изследвания да (остър) панкреатит.PLI-Test

Гастро и колоноскопиите са последната дупка на кавала, какво се казва, ако нищо друго не е диагностицирано, и никакви методи за лечение не са помогнали.

За хранителните алергии:
За установяване на хранителна алергия се прави тест, но резултатите не винаги са надеждни.
Въглехидратите и  "некачествените" белтъчини в готовата храна също раздразват стомаха.
Изпитан метод, препоръчван от лекарите, е да даваш един вид месо в продължение на 3 месеца. Само този вид месо, за препоръчване, такъв, който кучето не е яло никога до сега, например конско или кенгуру. Ако след тези 3 месеца вече няма проблеми, започваш постепенно да включваш и други хранителни продукти, по 1 продукт на седмица, за да видиш дали прави реакция. И така увеличаваш броя на храните, които кучето може да яде. Процесът е дълъг и сложен, но пък дава резултат (в повечето случаи).

Според мен, е минало твърде малко време, за да очакваш идеален изходен материал при твоето куче. Поне 2-3 седмици трябва да минат, за да оздравее раздразнената стомашна лигавица, и то ако през този предиод, кучето не яде нещо, което я раздразва.
Освен това при гастрит е хубаво да се избягва мазното, а сьомгата, спада към мазните риби.

Пожелавам на кучето скорошно и бързо оздравяване, а на теб търпение!

# 406
  • София
the Дорис, аз бих послушала ветеринарите, при все че всички препоръчват това. Големината на накрайниците на инструментите би трябвало да е съобразена с размера на кучето.
Ето ти сайта на Taste of the wild, имат пълен състав описан там. https://www.tasteofthewildpetfood.com/formula-finder/formula-res … lts/?pet_type=Dog
Ето ти и сайт на Essential, по-конкретно Nautical Living, с която съм хранила моите зверчета около година. Няма царевица и пилешки мазнини в нея. http://essentialfoods.bg/dogfood/nauticalliving.html

# 407
И вчера, докато бяхме на полянката, му пуснах повода. Стоях на крачка от него и не го изпусках от поглед, де, но в един момент той се усети, че не го държа и ме погледна направо уплашено. К'во ли си вика, тая ще ме остави сега тука. Преместих се така, че да съм му в полезрението, да е спокоен, че никъде няма да ходя без него и си продължи с играта.

Seerose,
това е напълно нормално поведение: с каишката се чувства сигурен, а без нея, като че ли не му "пазиш гърба"
Напомни ми за това:

# 408
Много благодаря за коментарите! Както винаги ми бяха много полезни!  Hug

Аз също разсъждавам като потребителка 1 - подобно изследване само би влошило състоянието на червата. Предполагам, че се прави като при хората - прочистване за 24 часа, глад, приспиване и захранване. Това е огромен страс и натоварване на кучето. Смятам, че към момента могат да се поставят работни диагнози и да се пробва с храна и ако трябва и с медикаменти да се променят нещата.

Ако се изключи колит.
Ако се изключи алергия.
Ако се изключи паразити /благодаря за съвета и насоката/ и хелиобактер.
Ако с дълга диета не се подобрява или се влошава да се мине на ниво колоноскопия.

А според мен лекарите тук ни пращат във Варна, защото така им е по-лесно. Защото съм лош клиент и патам какво според тях става с кучето. Защото очаквам да направят нещо друго без да сменят храната всеки път щом ни видят - това е видимо зле за животното.

Относно панкреатита - 1000 пъти питах като бе зле. Пусках кръвни изследвания за 150 лв. по няколко пъти - никой не каза за тоя PLI-Test! Даже витамин Д и Б пуснах в надежда да хвана какво му е на животинчето!  Crazy

Спряла съм се да готвя риба, защото е достъпен протеин различен от свинско и пилешко. За това търся гранули с агнешко, които постепенно да вкарам и да изместим по мазничката риба. Също така преди когато кучето повръщаше ежедневно и също имаха съмнение за алергия гастроентероложкката ме насочи към риба. Знам със сигурност, че към риба реагира добре и за това пак нея я готвя.
Извинете за дългите разсъждения. Но няма как да съм напълно убедена в правотата на мисленето си и имам нужда да го прокоментирам!

# 409
Виж и vippet.bg. Има висок клас храни.

# 410
  • Сред мелниците
Та ветеринарите, които обикалям вдигат ръце и казват да ходим в  по-голям град за колоноскопия.
Kолоноскопията  като диагностика е без смисъл. Нито автоуимунните, нито злокачествените могат да се развият на 2-3 месечна възраст.
Мисля , че  сте му объркали ензимите с лечението. Това изследване за какво е правено? Имаше ли някакъв проблем или просто за радост на ветеринаря?
Аз бих работила върху храната.

# 411
Дорис,
Направете изследванията, които ти препоръчва Potrebitelka 1. Аз лично нямам опит с такива проблеми и изследвания, но след като ги направите, ако няма противопоказания защо не пробваш с лечебни храни на Роял Канин? Има и хипоалергенни, както и за стомашно-чревни проблеми.
Иначе ако готвиш мисля, че заешкото е най-диетично.

# 412
Кучето е на 2 години. Има операция за запушване на червата с косми и боклуци преди 1 година. Лекуваше се с диетична храна от висок АЛАТ 340 при норма 50.

Именно лечебните храни на Хилс докараха едно жизнено кученце с перфектно ако до кученце с кръв в изпражненията. Всички храни на Роял /вкл. лечебните/ имат пилешко.

Според мен в тях има царевица и тя провокира колита или алергична реакция.

# 413
В храните на Хилс наистина има царевица,която дразни. Ако намаляват оплакванията,защо просто не му дадеш време да оздравее напълно?На Ехограф вижда ли се нещо съмнително из вътрешните органи?
Ако трябва да е на диета кучето,аз бих продължила с готвенето. Къде ще иде,няма да умре от глад,ще яде.

# 414
Ами различна храна, от различен производител за различен проблем. Няма как да ги сравняваме.
Аз ти писах аз какво бих давала. За тях съм срещала добри отзиви в нета.

# 415
  • София
Бащата на Лили е с алергия конкретно към храните на РК.
Това, че в нета има добри отзиви, не значи, че дадена храна ще се отрази добре на кучето.
В нета имаше добри отзиви за Wolf of Wilderness - ами, и на двамата моите не им понесе - изходния материал беше повече от входния - сигурен признак, че храната не се усвоява добре. Минахме пак на Taste of the Wild - оправиха се нещата.
Нещата са на принципа "проба-грешка"...

# 416
Още веднъж благодаря за коментарите!  bouquet

И тъй като посъбрах доста различни храни от пробите какво да яде и какво не ако някоя от вас храни някои улични животинки мога да и ги изпратя /за моя сметка/. Някой са лечебни, но мисля, че няма да е проблем за улично куче. Ако няма желаещи ше ги занеса в кучешкия приют.

# 417
Наистина си е до куче, на Тара Wolf of Wilderness и се отразява супер, бих казала по-добре от TOW.
Не мога да дам мнение за проблемите, но само със сигурност мога да кажа, че в TOW няма зърнени, защото познати взимат само от нея за кучето им с алергия. Щом понася добре рибата, защо не вземете с риба, а търсите агнешко?
Taste of the Wild Pacific Stream Canine Formula with Smoked Salmon  - няма пиле, няма царевица..

# 418
  • София
Аз бих ги занесла в приют, там винаги имат нужда от храна. Конкретно АРС винаги имат нужда от храна, консумативи, хавлии/чаршафи...

# 419
Има ли някъде малки разфасовки от TOW? Онзи ден пак търсих из онлайн магазините,които препоръчвате,но са все големи. Искам да пробваме с 1-2-3 кг. Все още не мога да намеря храна,от която ако не напълно,поне малко да понамаля обгазяването. 🤢🤭 Направо е страшно,вчера идва един познат,вкъщи мирише на тоалетна,че и по-зле! Умрях от срам. 🙈😂

Общи условия

Активация на акаунт