Любители на кучета - 80

• 43 696
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Момичета,

Благодаря за отговорите и подкрепата ❤

possessed, и при нас е така- не обгрижва нищо, наддала е и има мляко, температурата е нормална за нея (38,5), неспокойна е и рядко “оправя” леглото си повече от обичайното (тя си го оправя всяка вечер преди да заспи). Намалила съм храната (тя и без това сега е с капризен апетит) и съм увеличила разходките. Нацелувай Рея 💋

Potrebitelka1, благодаря за загрижеността Simple Smile ProlactiNo е билков продукт- да. Помогна при 2 разгонвания, но уви на третото не стана с него. Имаха Galastop, внесен от Румъния по поръчка на клиниката доколкото разбрах, но понеже сме мънички (1900 гр.) ни дадоха аналога за хора, който е със същата активна съставка, но се дозира по- лесно (няма да казвам как прецизно съм разпрашавала, смесвала и дозирала днес). Дадоха ни и един крем с арника- от него се повлиявали добре отоци, подутини и има противовъзпалително действие. При Кая е много сложно, защото освен операцията на задното краче, която правихме е и с много чувствителен стомах, което понякога ни “връзва ръцете” и търсим най- доброто, което стомахчето приема. Засега гърдите са меки, но пълни с мляко... Мажа само вертикално и набързо, за да не стимулирам производството на мляко. Голямата чихуа се разгонва 1 път годишно, почти винаги тръгва да прави фалшива бременност, но я пресичаме на ранен етап, при нея операцията е немислима, но когато Кая се оправи ще й дам една/ две седмици да се съвземе и ще запиша час за кастрация в ЦВК.

matze, категорично. Само да се съвземе, че много й се събра на малката маймунка. Благодаря ти ❤

Seerose., браво- Йоанчето е едно щастливо куче, а ти имаш голямо сърце! Да е жива и здрава 🍀

# 481
Chihuahuas Mom,

дано скоро да се оправи кучето. Само за информация: моята е 2кг, и ми предписваха Галастоп 50мг (активно вещество) капки, от които изразходвах много малко. Мисълта ми е, че и за малки кучета става и при моята резултатите са бързи: за 5 дни всички симптоми са отшумели, бучките са се махнали, храненето е нормално и т.н.
Веднъж и аз се наложи да се боря с човешките таблетки, то не беше мерене, трошене, разтваряне и т.н. Разбрам те какво си вършила днес, но важното е да помогне!
На мен ветът ми беше казал, че невенът и студения компрес помагат. Намерих разтвор от концентриран невен, мазах, не помогна. Студен компрес опитах, също не видях много резултат, но се притеснявах, да не изтине корема, така че не бях много усърдна. Сподели, моля те, дали арниката е помогнала според теб.

Изпуснала съм, а съм любопитна: какво общо има операцията на крачето, с евентуална кастрация?
Чувствителното стомахче е проблем при упойката, така ли?
Та любопитсвото ми се поражда от факта, че ситуацията ми е сходна. Ако решиш може, да ми пишеш и на лични.

Скорошно и безпроблемно оздравяване на малката принцеса!

# 482
Potrebitelka1,

Май всички с дребосъци сме в сходна ситуация 😔

Така прецениха и този път не исках да се меся. Доколкото разбрах от това, което коментирахме- при човешкия вариант ще поема по- малко количество и минимизираме вероятността да повръща... Студеният компрес не върши работа при нас, а за арниката ще споделя, когато съм сигурна Simple Smile

Кая беше с пателарна луксация и изкривена бедрена кост на двете задни крачета (благодарение на “невероятната” й развъдчица). Оперирахме едното задно краче м. Февруари и не ми се искаше толкова скоро да я подлагам на втора операция. Стомахчето й е много чувствително и всяко обезболяващо, антибиотик и стресът от интервенцията (да са ни живи и здрави докторите, че толкова ни помагат винаги да преодолеем кризисните ситуации) водят до кризи, капризен апетит и... безсънни нощи. Същото е и с някои храни- затова се налага да съм половин ветеринар и половин Джейми Оливър 😔 Също така има и непоносимост/ алергия към храни, лекарства, козметика. С голямата по отношение на алергични реакции и чувствителен стомах е същото.

Нямам против да споделим опит, ако мога да бъда полезна с нещо съм насреща, както бих се радвала, ако и ти споделиш ❤

Благодаря ти за пожеланията 🐾🐾🐾

# 483
  • DE
Seerose, много ми беше приятно докато те четях.
Кучинка ще ви се отблагодари с много вярност и любов, ех...как усещат само, че някой им мисли доброто

От нас едно дупе и пaк игра с малкото лаби.
Тук у наше село е ужасна жега с актуални днес 34*. Излизаме вечер късно като се смъкне слънцето-няма въздух, няма дъжд, сухо и всичко наоколо жълтее и линее.
Аз съм вън на сянка, а диването скрито от часове на тъмно в спалнята и даже не мисли май да излиза

Така изглежда детската площадка до нас-сламено поле

# 484
Ух, ама много готино това дупе значи.
Онзи ден като се прибрах не можах да обърна на Денис много внимание, поскача трийсетина минути само, преди да се тропна и да заспя. За сметка на това вчера слончето не ме остави 4-5 часа, то беше гушкане, лигавене, целуване...
КазАх ли, че навън е пич и половина и само да не беше кастриран, ехееее...?

Вкъщи - мамин лигльо, който решава, че е още бебе

И я аз да подуша ти тука к'во ме снимаш?!

# 485
Извинявайте за смахнатия въпрос, но женските кучета при разгонване дали ги боли както нас при МЦ?
Нощес Джина се е разгонила и сега е някак вяла, омърлушена. Друг път по това време, особено ако чуе топчиците от долу да лаят, е на вратата и скача, сакча да излиза. Сега е легнала на леглото (оцапала ми е чаршафа) и гледа тъжно. Иначе още в 6 пишка и ака, но нощес се е напишкала и в хола.
По принцип през деня, когато съм на работа, я оставям в двора на съседа - той е там, наглежда ги, те тичат и се радват. Но днес мисля да си я оставя горе. Вярно, ще нацапа малко (майка ще откачи "малко"), но май ще ми е по-спокойно да е на напълно сигурно място.

Ей отиде кастрацията за тоя месец... колко време се чака, знаете ли?

# 486
  • София
Когато Лола де разгонваше беше жалка гледка! Само лежеше и скимтеше. Не искаше да излиза и почти не ядеше. По 20 дни беше като парцал. След кастрацията определено беше много по-щастлива и спокойна. Някак все едно усети, че повече няма да има болка.

Момичета, стиснете едни палци за нас! Довечера ще имам вече и данък за показване 😉 😊❤

# 487
Аз финансово не успях с кастрацията този месец, заради кучовците-топчовци и половината заплата, която ми преведоха. на 15-ти си чакам пълната и даже днес щях да ходя да записвам час и да купя хапче за обезпаразитяване, но ... планове Simple Smile
Нищо де, аз хапче пак ще купя и ще ги питам кога може директно да запишем час, макар че нещо ми се върти за месец-два след разгонването.

# 488
Госпожица Дух,

при моята разгонването има положителен ефект. Кучката има променено поведение, но е някакси по-жизнерадостна, повече ѝ се излиза, повече се заиграва с други кучета, по-весела е. Определено не мога да кажа, че има болки или се чувства лошо по време на разгонване.
Ситуация с напишкване никога не се е случвала. Кучката е на 5 години, така че има няколко разгонвания зад гърба си.
Но може би всяко куче е различно.

Дано не е някакво "женско" възпаление!

# 489
Благодаря ти. Дано не е.
Нощес е пишкала, в 6 часа пишка два пъти, в 7.40 я изкарах пак пишка. В 8 сама поиска да излезе при другите кучета, но аз все пак мисля, да я прибера у дома преди да тръгна.

# 490
Духче, изпуска се заради разгонването, не го мисли, просто има подуване и при някои се отразява по този начин. По-често я извеждай ако имаш възможност, а и не се притеснявай, докато кърви няма опасност да стане беля, тя самата няма да позволи да я качат, ако за това не я пускаш.
Аз да ви дам малко уроци по спане по бигълски:

# 491
  • Sofia
Духче, анатомията и физиологията на бозайниците не е особено различна, така че нищо чудно и да я приболява. Можеш да й дадеш но-шпа, ако смяташ че я боли. Колко кг е?

# 492
Хибискус, Сави, благодаря за разясненията.
Сави, 15 кг. е - около -/+
Значи всичко е нормално. Ще предам на майка да я следи днес и да я пуска по-често на вън.
Хибискус, да, за евентуална бременност ми е притеснението, но не само. То си е животинка, няма как да си каже, а и да има - съседът едва ли ще я разбере. Ако наистина я боли (първи ден й е), едва ли й е много кеф 6 кученца да й скачат по главата и една кифла да я заиграва.

# 493
  • Sofia
Значи спокойно можеш да дадеш цяла таблетка но-шпа.

# 494
  • София
ако не и е кеф да и скачат по главата, ще си покаже, не бой се

Общи условия

Активация на акаунт