Любители на кучета - 80

• 43 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Здравейте, мили момичета!  Hug
Помните ли ни все още? Simple Smile Малко се позагубихме със Страхо, но имахме доста задачи тези месеци и все не успявах да стигна до темичката.. Sad
Сега си се връщаме, обаче и се надявам всички да са в чудесно здраве, да сме се умножили и всичко да е 6! Mr. Green
Ще се върна да прочета темата и да вляза в час. Ето я Страхотията, да си го припомните Simple Smile))

Малкото позьорче Simple Smile

Барабар Петко с мъжете

Тук се бори за дупето ...ъъъъ.....живота си!  hahaha

# 496
  • София
Много са хубави всички животинки!
Аз все още се чувствам като воайорка в темата, но... потрай още малко сърце! Blush
Днес поръчах легло, 5 тоалета, втори нагръдник, постелка за пишкане и акане, шише за вода за навън, още играчки... Пропускам сигурно разни неща.
В групата на френчитата във фейса много хвалят едни противопаразитни каишки Форесто, но цената ми се видя бая солидна. Някой има ли наблюдения дали качеството отговаря на цената, за да знам дали си заслужава да похарча такава сума?
Преди малко се уговорих с момичето, от което ще вземем нашето бебе. В събота на обяд ще ходим при нея да си видим синчето и да го капарираме. Според вас има ли въпроси, които непременно трябва да задам?

# 497
Ех как липсваше този Страхо Heart Eyes
Тонка мисля, че кутрето ще е много малко за противопаразитните каишка. Даже, ако не ме лъже паметта до третия месец на нас не ни позволяваха да капем никакъв препарат. Изчакай да вземете мъника и като го заведете на ветеринар за ваксина и вътрешно обезпаразитяване попитай и за външно какво ще е най-подходящо за бебето.

# 498
  • София
Сиви, ние така или иначе няма да го извеждаме преди да навърши 3 месеца и половина. Трябва да си записвам въпросите към ветеринаря, че ще забравя половината от тях.

# 499
  • под тепетата
Питахме често за Страхо и се радваме, че се появи cutesmallcat!
 Каишките мисля, че са след 6 м. Ози е на Фиприст.
 Тонка, питай на каква храна е, колко пъти се храни. Даже и да смениш храната, не може да стане отведнъж.

# 500
  • София
Храненето ми е още твърде абстрактно понятие. Избрала съм Taste of the wild, но мисля, че момичето ги храни с Роял Канин. За съжаление не виждам да се продават дози с ТОУ, може пък аз да не съм проверила добре. Как иначе да я пробва...

# 501
  • У Диспансера ...♥♥♥
Дрехи няма да му трябват, аз слагам зимата на моя и то когато е много студено, едно дъждобранче за дъжда ще му е най-от полза. Аз от Килтикса съм много доволна, нямах й много вяра пък тя взе , че ме изненада. 2-ри месец и няма пропуск. Ами освен за заболявания  да питаш някакви имат ли майката, бащата , алергии дали имат то това е важно, да поискаш да видиш и двамата родители също. И много важно като го вземете, никакво даване на храна от масата, че големи ядове ще имате с гранулата после.
И аз му взех ТОУ ма нъцки, и нея не искаме, значи колкото е по-хубава храната, толкова повече не я ще 😒

# 502
  • София
Нарцисчева, благодаря за съветите! Flowers Hibiscus
За дрешките не се въздържах, толкова са сладки и шикарни. Пък и нали уж френчитата били малко кекави... Лятото страдат от жегата, през зимата са зиморничави. За болести и да питам знам, че няма да ми бъдат изтъкнати такива. Дамата си прави селекция, все пак това й е работата и надали ще си позволи лукса да си накърнява репутацията. Родителите ще ги видя, за мен беше важно да не са огромни, а по-компактни. В случая достигат до 14 кг макс, което е добре, че има и по 20 кг. И силно се надявам кученцето да си хареса храната, която съм избрала, не искам да давам разни боклучави. Обаче си знам, че ми куца дисциплината и ще му давам по нещо и от масата. Ми то като ме зяпне докато се храним и сърцето ми няма да издържи. Joy Поне за спането ще се постарая да го приуча да си спи в леглото, в отделна стая. Предчувствам, че дъщеря ми ще си го привика след време в нейната стая, когато вече ще е придобило хигиенни навици.

# 503
Добре завърнал се, Страхо Wink

Все по-трудно намирам Дженезис и Еквалибрио с пиле за средни породи. Вчера кифлата се обазведе с кило Брит - много го коментирахте и взех един пакет.

Нищо не можеше да ме подготви за онова, което заварих... кръвта се преживява, бях постлала прилично и всичко се пере в момента на 95 градуса. Моята лисица между 2 нощес и 7 тази сутрин е акала 3-4 пъти! И пишкала... а урината й от разгонването така смърди (не, че ви е жизнено важна информация, ама да се ожаля Grinning )
На мен днес ми е "понеделника" хаха добре ми започна работната седмица ... ароматно.. дано не е насрана цялата на татъка Grinning
Ще търся мопсове - мопове или изобщо както им е името на тези парцали - на едро... че заминават след 2-3 минавания... вмирисват се.

ПС.
извеждана е вчера надлежно и съвестно, в 8 вечера отново, в 2 подканила майка ми да я изкара пак. Сутринта се прибирам, виждам го, а майка "ми тя не си каза тоя път" Grinning. Снощи в 9 звъня да питам как са, добре бяха, лежаха си Grinning Бетер "мама" съм станала.

# 504
  • София
Тонка, в Емаг има малки разфасовки ТОУ понякога, следи защото се изчерпват
за съжаление не мога да ти помогна по друг начин, защото вече минахме на ТОУ за възрастни
иначе в Зооплюс тече промоция голям чувал + 2 кг. пликче

Рея е станала като чироз, броят и се ребрата, изскочили са и прешлените на гърба, ужас
а уж от повече от седмица сме се върнали на нормални порции
дали пък не трябва да ги завиша

Духче, на нас само ни беше повече пишкането, не сме имали проблеми с голямата работа
ама знае ли човек
повечко извеждане и търпение, още няколко седмици
аз със сигурност кастрирам Рея началото на юли, няма да го мисля хич

# 505
Ааа и аз така.
Подозирам, че ако допусна още едно разгонване, Джина може и да си остане у дома, но аз ще бъда изхвърлена на двора Grinning
Майк ми вчера се прибира в потрес "защо Джина е сама на двора?! Ако й се случи нещо? Ако стане като с Рени? И тук се набляга изключително силно на името ми с въпросителна интонация".

# 506
  • София
Пос, знам я тая промоция, обаче не видях да продават отделно разфасовки от 2 кг. Виждали ли сте някъде такива?

# 507
Тонка, само разфасовки по 7кг има в стефанов, иначе за по-малки не знам. Някой с пъпи може да ти прати за проба(срещу заплащане де), попитай в фб групата ви, все някой я ползва, а не вярвам да не се отзоват.

Духче, аз като започнах да ходя на работа Тара се напикаваше от страх, а после и от радост, когато се прибера и след ползване на мопа го накисвах по 10мин в белина и после изплаквам. Отмирисва се, а после няма и желание да пишка там, където съм минала с него. Вярно, скапва се след време, направо се разпада, но пак е вариант за удължаване на живота, без да мирише.

# 508
Странно, досега все съм мислела френчитата за корави мъници. Мъник, мъник, ама булдог, живях с розовата представа, че са умален вариант просто.
Госпожица Дух, разбирам те чудесно, ако и двамата със Скъпия не сме на работа, а единия вкъщи, се информираме през 30 минути за "детето". Имаме в историята и 2 нощи (не поредни де) на повръщане и разстройство, беше ад, за една бройка да го грабна на ръце и да го замъкна в 2 през нощта в Панчарево в Синия кръст. На недоспиването майната му, Скъпия го извежда, аз чистя коридор, че не успяваше да се сдържи, ама за животинката ни се ревеше.

Вчера ми го нападна един друг домашен хайван. Много сладък, иначе, ама е агресивен към другите мъжкари, видя Денис от няколко метра, засили се и директно му скочи (не му е за пръв път на хайванчето и не само с Денис). То не е виновна животинката, ама пред тъпотията на някои се изумявам - не може да знаеш, че кучето ти е агресивно към другите мъжкари и поводите за теб да не съществуват, поне докато не стигнете до полянка или някакво по-адекватно място. Че и мен гледаше на кръв собственичката му, което бих си обяснила, ако моето беше нападнало първо. Тъпо, много тъпо ми стана, излиза, че съм го овързала от всякъде, а пък в такива ситуации не мога да си го защитя.

И... тази сутрин Скъпия като го извеждал, засякъл бившият му "собственик", да се разбира един "младеж" от малцинството, който му казал "тоя преди беше при нас, хубаво, че си го прибрал, че е малко злобничък" Angry Ей, значи, много тъпо ми стана. Не за друго, ама как ли е живяло това куче, не искам да мисля. То, не е станал "малко злобничък" ей така, от нищото...

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 09:42 от Seerose.

# 509
  • София
Ние вече сме горди собственици на Цверг шануцера Ребека! В Русе преспахме в едни приятели с много котки и две големи кучета /уникален черен териер и едно спасено животинче/. В домашна среда свиква много бързо, но на вън трепери като лист. Само нападаше купичките на котките, яде колкото и дадеш или колкото успее да си изпроси. Дъщеря ми сияе от щастие и ревнува като отиде при някой друг. Големи драми ще са със сина ни. В момента сме на разходка в Крайдунавската градина и вече ни следва по петите ❤

Общи условия

Активация на акаунт