Любители на кучета - 80

• 42 906
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
dildes,
а правили ли сте изследвания? Да не е някакво възпаление?

Ако всичко здравословно му е наред, може да опиташ с "памперс" за мъжко куче.

'Кафе с мед',
пожелавам ти успешна терапия с добри и скорошни резултати!

И аз имам въпрос:

някой ходил ли е на булгала в бг с куче. Може ли мнения и препоръки?
Миналата година бях на ММЦ Приморско с кучето, хареса ми, но исках да сменя тапета тази година.

# 661
  • София
Потребителка, така се случи, че миналата година бяхме на бунгало в Камчия, вилно селище Нимфа. Не е моят тип почивка, но   това е друга тема. Ние сигурно бяхме единствените без куче там. Бунгалата са много хубави, нямам забележки. В комплекса се спазва ред и няма чалга, викане и каквито и да било ексцесии. Тихо и спокойто е. Плажът е огромен и почти безлюден. Най-големият минус за мен е отдалечеността му от бунгалата, има-няма 2 км и ходехме с колата.

# 662
Здравейте,
имам въпрос,може би вече е коментирано,но има много изписани теми.
Имам голямо и дебело куче с огромна муцуна и зъби.
Много е злобно към непознати, а все пак трябва веднъж годишно да му се туря ваксина(или както там се казва).Вече е на 2 години.Миналата година щеше да изяде доктора,а май ми се зъбеше и на мене Laughing
С тая муцуна ако ме захапе-не ми се мисли.Ще утрепе и мене и доктора Laughing
Как да се справя със ситуацията?
Да го упоявам ли с нещо преди да дойде доктора? newsm78

# 663
Ч.Р.Д. на Страхо (с малко закъснение) ❤ Да е жив и здрав, все така харизматичен и сладък, да радва цялото семейство още дълги години 🍀😘🐾

Момичета, колко сте изписали, а колко сладки муцунки видях ❤❤❤ Снимката с визлите е достойна за корица на списание, новите попълнения са страхотни- да са живи и здрави всички съкровища 🍀🍀🍀

Както обещах давам малко информация за крема с арника- според мен помогна, но както и при Рефригеранс, колкото и да я пазехме да не се ближе... на моменти успяваше и последва криза (болки в коремчето, спазми и липса на апетит). Може би е подходящ за тези, които нямат такива проблеми... Ако всичко е наред следващия месец ще кастрираме принцесата, защото не мога да й причиня още едно разгонване, беше много тежко за нея, а и тези хормони са си нож с две остриета 😔

Forrester69, ще се опитам да съм сдържана и да не те нападам, защото начинът, по който пишеш говори за тотално безотговорно отношение. Кучето ти, което описваш като “голямо и дебело” е дебело, защото вероятно за него не се полагат минимални грижи- правилно хранене, разходки, режим. Злобно е по същата причина- защото не е попаднало на отговорен и ангажиран с него стопанин. Ваксината не е единственото нещо, което трябва да “туриш” (както се изразяваш) на животинката. Кучето се нуждае от ваксина един път годишно, от външно и вътрешно обезпаразитяване, профилактични прегледи, внимание, любов и много грижи.
Как може да ти мине през ума да го упояваш??? Това не е нормално, не е хуманно... чудя се на колко години си 😔😔😔 Защо вземате животни, след като не сте подготвени и не можете да се грижите за тях? Ако кучето ти е готово да изяде и теб- това ти дава отговор колко добър и кадърен стопанин си. Има момичета с агресивни кучета (предимно мъжки и то към себеподобни), които се интересуват как да се справят, търсят литература, съдействие, треньори, но при тях си личи, че обичат животните си, че искат да коригират това поведение и да помогнат на своите кучета. В твоя случай поведението на кученцето ти е отражение на твоето безотговорно отношение! Потърси начин да коригираш това поведение и да помогнеш на животинката, а не начин да го упояваш... Няма да пиша повече, защото не виждам смисъл- жал ми е за кучета, които имат стопани като теб 😔😔😔

# 664
  • София
може пък да се шегува човека
иначе, ами сложи му намордник, като стенаваксина
и си спасяваш ръцете

ми не мога да кача видео клип
а снимките били твърде големи
мързи ме да ги смалявам, та ще си представяте Рея как плува вчера в Искъра
малко беше пълноводен, та я поотнесе и се чудех кое е първото село надолу по течението, да ходя да си я търся, ама се оказа, че и харесва, та беше излязла малко по-надолу на брега и се върна да скочи втори път да се вози
шматка

# 665
  • Sofia
Потребителка 1, ние сме ходили на Ахтопол, бунгала Слънчев ден. Реновирани са, съвсем прилични, има и пълен пансион ако искаш. Близо са до плажа. Ние пък онзи ден си купихме палатка и ще ставаме къмпингари. Да видим на бъзлата как ще й се отрази.
Ето малко снимки от вчерашната разходка

# 666
Forrester69, кучето с намордник задължително. Не само при ветеринаря, а при всяко извеждане навън. Моето куче също е агресивно, взех го на около годинка, с вече изградени навици и методи на спускане и нападение. Нон стоп четене, образоване и прилагане на корективни методи. Когато видяхме, че няма да се справим изцяло сами, записахме час за треньор. И пак дори сами, кучето има голям напредък. Второ, знае си чудесно мястото вкъщи и дори в ситуации, когато съм била почти сигурна, че ще ме захапе, не си го е позволил. Не е загубена кауза и голямо куче да се превъзпита, но трябва отговорно отношение и да се научиш да разпознаваш още по погледа му сега това куче ще се пусне ли и да парираш това още в зародиш. И да го научиш какво точно значи думичката НЕ.
Ама като те слушам как говориш за хайванчето, надали. Съветвам те да се вслушаш, обаче, за да не се превърнеш в черна статистика.

# 667
  • София
Леле каква съм патица, пропуснала съм цяла тема...  ooooh!

# 668
За кучето дето не могат да му бият ваксина бас държа, че е дворно, вързано на синджир за да лае по натрапници. За какви разходки и намордници му говорите на човека, като той отдавна е изтървал положението.. даже по точно казано никога не е владял положението.
Seerose хубаво съвети си дала, но за човек имащ желание да се занимава с кучето си. И аз моя като го погледна знам какво е намислил и още преди дори да е реагирал съм подала команда за да избегна лай, ръмжене, нападение или захапване. Ама аз го наблюдавам от бебешок, та цели три години и мога по стойка, поглед и дишане да позная в какво “настроение” е. А пък да захапе мен или ветеринаря дума не може да става, а вярвайте болезнени неща съм му правила и аз и ветеринарите, но дори не е ръмжал пък камо ли да посегне да хапе.
Вчера понеже беше послушен получи за награда облизване на купичка от сладолед.. ей голям кеф беше:

А пък вечерта миличкия беше запустял от жега и му дадох на няколко пъти бучка лед. Страшно гризане падна, че и само се буташе покрай мен да му дам още. Joy

# 669
Оо, да, първа писта е като отворя фризера, да не би да изпадне някое ледче, умира си.
Сега в жегата й замразявам моркови (мънички или разрязвам големите на 2) и пак е голям кеф, хем се разхлажда, хем обожава морковки.

# 670
Sivi, не смятам, че е изтървано положението при кучето, по-скоро при великите му стопани. То, да се сещаш, че ти е злобно кучето, когато трябва да му се  "туря ваксина или както там се казва"...
Горкото куче с такива стопани, само да не четем утре как питбул/стар/ротвайлер и т.н. е изял стопаните си. А защо се е стигнало до там, няма значение, важното е на всяко десетилетие да има опасна порода. Ей заради такива става всичко.

# 671
Именно изтървано е положението при стопанина. Кучето няма никаква вина, че не е попаднало на хора, които да имат време и желание за него. Disappointed

# 672
  • София
Сладки муцуни пак сте показвали! ❤
  Ние вчера бяхме на разходка в градинката пред НДК. Много ми хареса. Много малки и сладки кучовци имаше. Имаше и една ваймаранерка - заслужено се тачат в темата. Голяма красавица.
 Да я видите в кревата каква козичка е ...

# 673
Имаше и една ваймаранерка - заслужено се тачат в темата. Голяма красавица.
Наистина страхотни красав(и)ци са, рай за ушатолюбител като мен.
Много готина козичка.
И пропуснах да отбележа невинно-детския поглед на Макс, по-често да давате сладолед на детето.

# 674
  • София
Страхотни снимки Simple Smile Ние скоро трябва да отидем да си приберем поне единия добитък от гостито.
Някой питаше за добър вет. кабинет в София - Сити Джънгъл. Лили я кастрирах там, никакви усложнения (за щастие), още на същия ден вечерта даваше коремче да я чешем/галим там. Бела, откакто я кастрирахме, спря да дава коремче, вече и не спи по гръб, а само по корем или настрани, а преди обожаваше да я чешем по корема и да спи по гръб. С на Балу раната се справиха много добре и то за по-ниска цена от обявената в друга известна софийска клиника. Винаги с разбиране подхождат, поне към нас, обясняват, ако трябва 100 пъти, отговарят подробно на въпросите. Често са претоварени, но това не се отразява на качеството на обслужването. Не претупват случаите, а и друго важно - знаят имената и на двете ни кучета, което при толкова клиенти, не е никак лесна работа.
Добро хрумване-център също имаха добри лекари, особено д-р Бобадова (въпреки, че е повече по котките). Но се преместихме отдавна и не са ми удобни за посещение вече. Отбиваме се по други поводи, там галих една маймуна Один.

Общи условия

Активация на акаунт