Любители на кучета - 80

• 42 934
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За пореден път се убеждавам, че форумът е сила!
И тук искам да изразя искрената си благодарност към str8, която ми изпрати "дозичка" храна за кученцето ни, с която сигурно цял месец има да го изхранвам, както и още едно подаръче.
Благодаря, благодаря!  Hug

Децата обикновено се радват на животните и се бутат да ги галят, направо са неудържими. Но ето, че винаги някое диване може да те изненада. Приятелите на дъщеря ми като разбраха, че ще си взимаме кученце направо пощуряха и от сега са дали заявка за парти-посрещане.  Grinning

# 646
  • Sofia
Приятелите на дъщеря ми като разбраха, че ще си взимаме кученце направо пощуряха и от сега са дали заявка за парти-посрещане.  Grinning
Не го прави. Повечето кучета, особено бебета изпитват ужас от малки деца. Ще причиниш страхотен стрес на животинката. Да не говорим, че преди третата ваксина децата и всякакви гости не са добра идея.

# 647
  • У Диспансера ...♥♥♥
Те повечето вече не са като едно време децата 😡
Миналото лято нашия цвъчка и го разкарвам, минаваме през детската градина и ги гледам въоръжени с камъни и ще хвърлят по него 😠
Викам какво правите, ако аз ви замеря с камъка дали ще ви е приятно ???
Някакво дете ги било накарало, и те моля ви се 3-4 веднага грабнали камъните
Моето дете няма сила, която да го накара да замери което и да е животно .
Ма нито ги лае кучето, ни им обръща внимание и грабнали камъните и най-вече е бебе и толкова мъничко .
Иначе ако го срита някой и аз бих му забърсала един задвратник , от малки насилници тц тц тц 😠

# 648
  • У Диспансера ...♥♥♥
Приятелите на дъщеря ми като разбраха, че ще си взимаме кученце направо пощуряха и от сега са дали заявка за парти-посрещане.  Grinning
Не го прави. Повечето кучета, особено бебета изпитват ужас от малки деца. Ще причиниш страхотен стрес на животинката. Да не говорим, че преди третата ваксина децата и всякакви гости не са добра идея.
Да, моето като идваха изведнъж по цели тумби да го галят и сега като види деца и почва да ги лае, абсурд някое да го докосне осен приятелчетата на сина ми с които е свикнал .

# 649
  • София
Тонка, по-добре няколко дни да свикне и после нови хора. Ние Бека я ошашавихме с котки, кучета, път ... Не знам дали и сега е съвсем спокойна.

# 650
  • София
Споко, момичета, децата са във ваканция и ще се изнесат от града. Няма да стресирам малкия звяр, ще го въвеждам постепенно в светския живот.  Laughing Партито може да почака, а и да се извършва на порции.

# 651
Чак мен ме обхваща бебешка треска като ви чета Simple Smile
Тара я натиснаха на любов 10-на деца в една градинка при първото и извеждане и до ден днешен мрази деца.
Пък и те реагират повечето с резки движения и пищене, та я разбирам напълно.
Подкрепям за задвратника, аз веднъж на една разходка слушах разговор м/у майка и син на около 5-6. Момчето обясняваше, че ще мине през кучето с колелото, а майка му обясняваше, че това е много лошо и че е животинка.. "ама искам, мамо".
Та.. има си и такива деца, но в повечето случаи родителите насаждат някакъв безбожен страх, като постоянно повтарят ела, че ще те захапе, не го пипай, че ще те захапе и т.н.
джуджанка , ще свикне бързо, Тара за няма и седмица схвана идеята, че като си свърши на правилно място нещата има награда. Ние имахме проблем да я отучим да стиска докато стигне двора, но като се завъртя сред други кучета някак и показаха, че и на тревата в парка е гот. Учат се бързо, стискайте малко зъби, с постоянство се получават нещата, а и подходът ви е напълно правилен.

Кафе, как се възстановяваш? Аз снощи пак си извадих капачката и се намести сама. Такава болка.. днес е много подуто и не мога да го свивам, утре пак съм на доки. МП за съжаление отказа сутринта да разходи дивака и я пуснах за час в двора, но това разходка ли е... радвай се, че домочадието те е отменило, че не ми се мисли ако на мен ми се наложи да се обездвижа!

# 652
  • София
Хибискус, пак имате двор
не е пълноценна разходка, ама става

моята населоне свършва никакви работи в двора
трябва да я изведа, да се отдалечим на някояполянка и тогава
двора го смята за все едно е вкъщи и не става
и в цеха е така, 20 декара двор, ама чака да излезем извън ограденото и 50 метра по-надолу има една полянка, там бърза да иде
ас наградите и пишкането е страшно
направо нарочно клякаше да пусне две капки, и тичаше с отворена уста за наградата

нямам проблеми напоследък, деца почти не напират да ни галят
и възрастни също, като се замисля
като малка искаха, ама аз не давах, та....
тогава пък имах една разправия с майка, дето обясняваше, че като съм имала куче съм била длъжна да давам да го галят
другия чишит луди ми се падна

абе как се качва видео, да ви покажа смело куче

# 653
  • под тепетата
possessed ,  аз качвам снимки бабешката  Embarassed Отивам в новата версия,при отговор предпоследния бутон горе в дясно е за качване на снимки , като може и директно от компютъра. До него бутонът е за качване на видео. Май само това и харесвам на новата версия.
 Ние пък имахме пищяща жена на полянката онзи ден. Фокусирах я още като се появи в компания с една друга в долния край и веднага се хвана панически за приятелката си като видя, че има кучета и леко извика. Ние бяхме на 300-400м. Обаче като продължиха нагоре ( а там също имаше рожден ден с един куп деца и кучета) и там явно я е доближил един любопитен кокер, се чу такова истерично крещене, че човек би си помислил, че колят някого. Ужасно беше. Разбирам, че може да изпитва ужас и страх от кучета, но нейното поведение беше стресиращо и за останалите. А децата ми направиха изключително добро впечатление с начина на общуване с кучетата.

# 654
possessed, пак е нещо, да, но после я затварям в клетката за 4 часа.. та сутрин по принцип сме с интензивна разходка/ тичане, за да се прибере и да спи. Ловна лигла е все пак и хич не и стига час помотаване в двора.

# 655
  • София
Имам нужда от съвет. Мъжко куче на година и половина, йоркширски териер. Не мога да го отуча да пикае вкъщи. Пикае когато е оставен сам и през ноща. Като когато е сам използва кухнята основно, а през ноща - коридора точно пред входната врата. Извежда се 3 пъти на ден, навън си ходи и по голяма и по малка нужда. Но когато го оставим сам пикае в кухнята. Понеже е малък размер куче, реших, че не може да стиска дълго време и направих експеримент. Извеждам го на разходка, върши си работата, след което излизам за половин час /не повече/ и като се върна е препикал кухнята поне на две места. Опитах всички методи /това не ми е първото куче/, но нищо не помага. В нощното му облекчаване също не намирам логика. Когато сме на друго място с преспиване /а това се случва поне два пъти в месеца/ стиска и не пикае никъде.
Сега проблемът е, че ще се местим и то от апартамент в къща с двор. Иска ми се на новото място още от начало да хвана проблема, за да не продължи по стария начин. Някакви идеи и предложения?

# 656
 dildes, прилича ми на маркиране на територия. На твое място, бих кастрира. Лошото е, че вече се е превърнало в навик, но аз бих започнала така.

# 657
  • София
Не съм сигурна, че е маркиране. Ако е така не би ли трябвало да го прави навсякъде и дори и в наше присъствие?

# 658
  • Euskal Herria
А при нас е обратно - тук ходи само и единствено в банята (в душ кабината), независимо дали е сам, или сме си всички у дома. Когато се приберем в България, там имаме малко проблеми - пак в банята, но пред душ кабината.

Мисля, че когато се преместите в новия дом, имате шанс да го приучите. Все пак и за вас, и за него ще е ново място.

# 659
  • София - Рим и обратно
Още съм в шина, понеделник я махат и почвам рехабилитация и инжекции с кръвна плазма за хрущяла. Оф, досадна и гадна работа, ама трябваше да се свърши. Хибискус, писах ти на лично, ако решиш (а трябва да решиш) ще ти препоръчам къде да отидеш, ако не за друго, поне за второ мнение.
Не мисли кой какво ще прави, ако се обездвижиш (то ще е за месец сумарно), ще се наместят нещата. Важното е да се оправи проблемът, защото с възрастта рискуваш да стане по-лошо. Мъжът ти ако не прояви разбиране и не те отмени поне малко, просто ще си намериш някой да я разхожда по веднъж срещу заплащане. Но не ми се вярва чак толкова да не ти влезе в положението.

Общи условия

Активация на акаунт