Любители на кучета - 80

• 42 985
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Аз много се страхувам от срещите навън с други кучета. Като студентка ме нападна един питбул, докато си разхождах кучето и ме нахапа зверски, защото за да си защитя животинката я вдигнах на ръце. Трябваше ми доста време да се освестя и сега сигурно ще се озъртам нон стоп. Решила съм за всеки случай да си нося някакъв спрей, ако попаднем на агресивно куче.
Оф, аз изтръпвах от срещите с уличните и малките. Зъбят му се и му скачат, ама докато домашните има кой да ги хване, то с уличните е зор. Не мога и да го пусна от повода и да му сваля намордника, докато не стигнем до неговата си полянка, тъй като и той скача и се спуска. Абе, приключение си е.
До момента имам инфарктна ситуация с 3 йоркшира, които му скочиха и буквално му се завряха в муцуната, колкото и да удържам тоя 30-кг олигофрен, ако го нямаше намордника, поне единия щеше да му стане за вечеря. А една хрътка от квартала, много дружелюбна, иска да си играе с него, ама както казах, тоя е дебил. Та веднъж помолих стопанката й да я хване (докато аз държа моя, нали), че добричка, добричка, ама ако съм на нея и ми се зъбят и ми подскачат така, хич няма да го търпя.
Всъщност не е толкова страшно, и аз, докато кучето беше още неосъществена мечта, се притеснявах какво би било  с другите кучета и ей на - падна ми се борсук, който да ме вкара в поне едно приключение на ден с други кучета и претръпнах.

# 91
Коте, направо ще им звънна да попитам.
Не се притеснявай, ти ми видя поста във фейсбук,  дори нямаше да се сетя да помоля, ако Билянка и Посс сами не ми предложиха. Живеем в трудни времена и всеки има трудни моменти. А и предвид помощта и подкрепата, които срещнах сред вас за Джина не бих и поискала повече Simple Smile
Благодаря, прекрасни сте!

# 92
Anyyyone  вашата ли имаше някой паразит?
Търкането може и да е от това, ако не го е махнала напълно, дават го като симптом, посетете вета. Иначе може и да е от аналната жлеза, при нас отново е възпалена и трябва да се изтиска, това също не е страшна хамалогия, но препоръчам вета да го направи, пък може и да помолите да ви покаже как става. Ако не е възпаление, а само се е напълнила ще мине и с изтискване само, без АБ

# 93
Не ,не е имала паразити. След малко ще звънна да видя кога да отидем или той да дойде,че е наблизо. Иначе си е весела,хапва си. Ще видим какво ще каже вета.
Мерси много на всички.

# 94
Бела се разгони 5 дни след като навърши 7 м., четох че дребните породи се разгонват по- рано, подута е двойно, но не съм забелязала да си търка дупето.Много е неприятно това разгонване , само кастрация ли е решението!?

# 95
  • София
може и с медикаменти да се спира разгонването, но е изключително вредно
в този смисъл, да, само кестриране е решението

# 96
  • София
Момичета, от къде е изгодно да се пазарува храна? Насочиха ме към един сайт, но се чудя за София няма ли къде на място да се отиде, като държа да има и разнообразие все пак.
И какво е това обезпаразитяване при лекар всеки месец?

# 97
  • София
На кучето не му трябва разнообразие. То разстройства стомаха. Може да си яде една храна цял живот, стига тя да е съобразена с конкретните му нужди.
Препоръчвам zooplus, zoofast. Бърза безплатна доставка над определена сума, изгодни цени.
Обезпаразитяване против вътрешни и външни паразити. Ако се спрете на каишка против външни паразити, това отпада, но пак се дават хапчета всеки месец против вътрешни - глисти, тении. Не е за подценяване обезпаразитяването, тези гадинки са опасни и за хората. Може да се прави и вкъщи, ако можете да дадете хапчетата.

# 98
  • София
Коте, много ти благодаря за разясненията! Обезпаразитяването ни най-малко не го подценявам, просто ми беше любопитно дали при лекар трябва да се извършва.
Точно zooplus ми препоръчаха. Ето, не знаех, че кучето може да кара цял живот на една храна. Мислех, че омръзва.  Crazy

# 99
  • Бургас
Ние не ходим при лекар за обезпаразитяване - за външно ползваме Fypryst, а за вътрешно вземаме едни хапчета от зоомагазина. Едно хапче е за 10 килограма. До сега не е имало проблеми. Simple Smile

# 100
С началото на всяка тема се изсипват толкова много снимки на всичките ни сладки кучовци Heart Eyes Прекрасни са всички, които видях и чакам и тези, които скоро не са се отчитали да се покажат. Hug
Направих фотосесия на Макс сутринта, ме да имам нов материал за данък и да ви го покажа тук мое глезено магаре прясно изкъпано в Дунава.

# 101
  • София

и аз не ходя всеки месец за обезпаразитяване, давам си ги сама
за храна и други неща, пазарувам от зоомагазин стефанов, имат и физически магазини, прилично заредени, и от Зооплюс

на кучетата не им омръзва храната, единствината причина да съм ЗА смяната и е, че мисля че еднообразното хранене води до липсананякой вещества, необходими на организма
тоест, в една храна има едно, в друга друго

обаче опитах да сменя от ТОУ на Акана ориджинъл и не ми се получи
с Акана сингъл имах успех, ама пък ми идва много скъпо7

я, Макс и запетайка

# 102
  • София - Рим и обратно
Тонка, можеш да сменяш през месец-два-три, обаче между разновидностите на една и съща марка. Иначе ще се продриска, а и ако си доволна от една храна, от другата - няма. Аз също съм за Taste of the wild. Акана е хубава, но по-скъпа, зависи колко ще яде твоето. На Кира обаче не й понасяха Пъпи формулите (за малки кученца), защото всичките са с пиле. Имай го предвид, ако даваш такива, защото много кучета правят алергия към пилешкото.
Обезпаразитяване - всеки месец давам хапче Нексгард за външни и на 2 месеца Дронтал или Цестал за вътрешни паразити. Не сме имали проблеми. Само един път хванах разхождащ се кърлеж, който не се беше забил даже.

# 103
Пазарувам от Стефанов предимно. Сравнявам цените със зооплюс, Зоостраст...и за конкретния случай преценявам. Прави ми впечатление, че зоомол също имат интересни предложения, но до поръчка не съм го докарала.

# 104
  • София
Ще е идеално, ако мога да се справям сама с даването на таблетки срещу паразити.
Днес влязох в сайта на Национален клуб Френски булдог и изненада - утре има изложба в зала Универсиада. Най-голямото чудо е... че мъжът ми се съгласи да дойде с мен и детето.  Grinning Снощи разиграх поредния театрален етюд пред него (мъжа ми), който ми се получи доста добре, да не кажа отлично. Има светлинка в тунела!

Общи условия

Активация на акаунт