Любители на кучета - 80

• 43 006
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Eхх жалко,че не сме вече в Сф да ида и аз да ги видя прасчовците. 😃
Аз имах проблем с качването на снимки,сега да видим дали ще успея.

Това е размазана муцуна след игри и тичане на двора с беба. 😃 Голям смях пада.

# 106
Тонка даването на хапче за вътрешно обезпаразитяване особено на куче е супер лесно. Ако е лакомо, а повечето са но има и изключения, буташ хапчето в някое парченце кренвирш, топено сирене, кюфте, кашкавал, салам и даваш на зверчето. СЗ обикновено подготвям веднага и втора хапка без хапче, защото моя дивак от време на време изяжда лакомството и изплюва хапчето Joy А когато вижда, че държа още лакомство в ръката бърза да гълта, че да не размисля с даването.
За пазаруването аз поръчвам от зооплюс. По едно време и магазини Стефанов, но при тях беше гадното че пускам поръчка и на четвъртия ден вечерта ми звънят да ме информират че това нямали, онова нямали а в сайта уж всичко е налично.
Кафе кой Нексгард даваш? Аз последния месец взех Спектра заради комарите и ветеринарите ми казаха да не давам за вътрешни паразити.

# 107
  • София - Рим и обратно
Сиви, давам Спектра от април до октомври някъде. Но той не обхваща всички вътрешни, така че на около 2 месеца давам и за вътрешни. Кира мрази Дронтала, ако ще в златна шунка да го обвия, пак го плюе. Него й го дава ветеринарката, има си някакъв чалъм - 1 наградка, 2 наградки, хапче, бързо трета наградка и нашата бърза да глътне, да не изпусне и не се усеща.

# 108
Хапчето за вътрешното обезпаразитяване (само че пусто, не помня какво ни даде ветеринаря) си го изяде Денис в парче луканка. Доксициклина и пробиотика ги яде в храна, стривам му ги, че иначе плюе.
Обаче Дермипреда и витамините си ги яде директно от ръката ми и търси още. Чак ме изненада първия път.

# 109
Значи другия месец ще му взема допълнително и за вътрешни. Аз също редувам Цестал и Дронтал. Ни един от двата не яде, даже ако забавя лакомствата изплюва хапчето, а изяжда това в което съм го скрила. Ако пък много ми се запъне прибягвам до пъхане в гърлото и държане на муцуната затворена и на високо.
Seerose и моя ще изяде всичко каквото му дам ако го скрия в луканка Joy Ама стрити в храна не поглежда и храната. Явно им усеща мириса, но пък за това с повишаване на глас става войник и изпълнява всичко само и само да омекна и да го гушкам след това.

# 110
  • София
оф и аз имам проблеми с Дронтала
едва и го пробутвам
а тя се е изхитрила и първо подушва, а и е замирисало на хапче, а неще и наградката
и като ме излови, че пробутвам хапчета, много внимава, да не я излъжа нещо
оняден с парче агнешко нещя, изплю и месото и хапчето и всичко
гад голяма

Нексгард спектра давам и аз, него го яде без проблем
взех и и биренамая, направо ме преследва да и  дам

# 111
Имам "късмет" да не е взел обонянието на гончения си родител, та не надушва нищо. Ама в смисъл, много зле е с обонянието тоя тъпчо, за сметка на това слухът и зрението му са перфектни, чак необичайни за куче.
Едвам го отучих, всъщност, да търси храна по кофите, отне му около седмица да свикне, че вкъщи няма да седи гладен. Не е много, ама като знам как едвам съм го дърпала от кофите... С днешна дата много се разглези принцесата, едно и също ядене го отразява максимум 2 дни, пък му омръзне и иска нещо друго. И суха храна вече не поглежда, не е ли мама да му седи на печката и да му прави я рагу, я сърца с ориз, хич не му го хвалете. Цял чувал пратих на дядо ми за неговите Куджовци.
Изобщо не коментирам що играчки му накупих, включително от ония въжета за по 6-7 лв, а той да вземе да се влюби във въженца от железарията за по 0,60 лв/м и бутилки от минерална вода.
Още малко данък плащам с Денис, преборил бидоните и особено горд от този факт, гушкащ се Денис и много дебилно спящ олигофрен, който дори не дочака да му махнем повода, преди да захърка Heart

# 112
  • София
значи не съм само аз откачена родителка на четирикрако
така де, не че другите са откачени, хихи

много сладък Денис, значи
особено горд Денис

# 113
  • Бургас
Денис е страхотен, особено последната му снимка ... Heart Eyes

# 114
значи не съм само аз откачена родителка на четирикрако

Хич не, ще развие шизофрения, Денис ли се казва, Намамалюбимотомомченце ли...
Аз чакам Тонка да ни зарадва с бебе френчи. Онзи ден на Скъпия му развих теорията, че те са идеалният компромисен вариант за мъж, искащ питбул или булдог и жена, искаща малко кученце.

# 115
  • Euskal Herria
По повод храненето...

Писала съм вече - нашите таблетки за вътрешно обезпаразитяване са по 1 на всеки три месеца.
За външно ветеринарят ни препоръча ампули Вектра 3Д. Но имаме две ампули Фронтлайн комбо. Когато ги свърша, мога ли следващата, която сложа,  да бъде от Вектра-та?

Един глезльо:

# 116
  • София
Не виждам проблем да смениш марката на пипетите Simple Smile Дори е по-добре да се редуват и те, защото гадините стават резистентни към определени препарати...

# 117
Яна, както Коте е писала няма никакъв проблем смяната на обезпаразитяващи. Всеки препарат май е с различна активна съставка, защото аз предимно капя Адвантикс и веднъж реших да му взема Фронтлайн комбо и му опада козината и му направи рани на мястото, където съм капала. Стига кучето да не направи някаква реакция няма проблем в смяната на капките.
Денис направо си е като роднина на Макси, като чета май е и със същия нрав на заядливо магаре, като моя.

# 118
Нас днес ни нападна едно женско френчи. Разминахме се на полянката и двете на повод, френчито започна да я лае и напада, но стопанката и я дръпна настрана. След няма и минута, ние вече бяхме излязли от полянката и френчито пристигна сам-само с лай и започна да я напада и опитва да хапе. Взех я на ръце, а това продължи да да скача върху мен, без малко да ме ухапе. Чак страх ме хвана, добре че беше дребно, представих си в този момент ако беше някое голямо куче какво щеше да се случи. Стопанката пристигна и си го прибра с триста зора, но наистина не очаквах такава агресия от такъв дребосък.

# 119
  • София - Рим и обратно
Да не е била разгонена? Кира стана неузнаваема в продължение на около 2 седмици - злобна, гадна, лае по хора, животни, деца, зъбеше се, абе ужас....тотално различна. Сега пак си е старата душичка. Ама много се бях шашнала какво й става.

Общи условия

Активация на акаунт