Любители на кучета - 80

• 43 701
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • София
ми така де, има котки и Котки
нашите са друго нещо, не ги ядем, нищо че не се харесват с голямата котка
и в цеха имаме една, и нея не яде
майка им на моите котки, обаче неможе да я понася
всички останали на улицата са гадни животни и подлежат на наплашване
сега се опитвам да я сприятеля с един много сладък бездомен котарак пред блока, разбирай, забранявам и да го гони

# 466
  • DE
Нищо не я боли нея. От две години и половина пасе като уфсъ нон-стоп.
Снощи късно я изкарах на поляната да порътчи на хладно. Аз бърборя по тела- тя пасе
Викам си да я прибирам докат не е оглозгала ливадата.

# 467
  • София - Рим и обратно
После не й ли излизат цели снопове треви отзад 😆 . Кира ги изкарва цели, последната като й провисне и е голям зор - ходене по задник, въртене, докато не й я издърпам аз с една салфетка примерно... 🤮

# 468
  • под тепетата
И Ози пасе, кълве черници, изкарва всичко отзад  барабар с клечките , които глозга. Само един път е повръщал. Иначе той се радва на всички. Облизал е едно момиче по лицето съвсем неочаквано за него, докато си е ровичкало в телефона седнало на парапет  Shocked  Покрай абитуриентите се натъкнахме на балон. Налая го от 2 м разстояние, подскачаше около него, но не посмя да го доближи  Joy
 Днес заради Ози изядох една пръчка през ухото, направо звезди видях. Внукът му хвърля пръчка, но не можа да прецени къде да я метне, та ме шибна много здраво  Sick
Покрай бурите в Пловдив поне разбрах, че Ози не отразява гръмотевиците. 

# 469
О нашата французойка най-редовно яде какво ли не и понякога повръща,май ви писах когато повърна листенца от чемшира,камъчета и кал... 🤢
Балоните хич не я плашат,пука ги на секундата. Аз надувам на малката понякога да си играе,но много бързо приключва играта. 😃 В последно време и двете много се кефят да им правя сапунени мехури и се надпреварват коя да ги пука. Абе забавление е вкъщи. ☺🙈

# 470
Всичко пасе Денис. Най-накрая ще му спра мръвките и ще яде трева, по-евтино ще е Smile
В крайна сметка Йоана днес пътува при дядо ми, да маха с опашка при другите 2 кучки. А аз , след като я откараме, се връщам вкъщи при Денис, който, доколкото чувам, само скимтял. Ще го гушкам и него после.

# 471
Момичета,

имам въпрос за фалшива бременност. Кая се разгони на 11.03.2018 г., както обичайно продължи около 15 дни (това й беше трето разгонване). В началото на м. Април забелязах, че е леко подута и има коластра. Дадоха ни ProlactiNo и мажехме с йод. Всичко отшумя за около 10 дни. Гледах да понамаля храната, да увелича разходките, но този път фалшивата бременност не ни подмина. Поду се за един ден (проверявам я постоянно) и започна да отделя мляко, веднага отидохме на лекар. Пак ни дадоха ProlactiNo, отново я мажа я йод, но и Рефригеранс... 5 дни и не виждам голяма разлика. Кая е неспокойна, отказва храна (молим се постоянно и с какво ли не), а днес е и с болки в корема- превива се, раздразнителна е, дискомфортно й е 😔 Дала съм всичко, което трябва, защото коремчето ни е слабо място и то не от днес 😢
Няма да чакам въобще и утре отново ще я заведа, но ми се иска тези от вас, които сте минали през това да споделите за колко време са се подобрили вашите кукли и има ли нещо, което е повлияло добре и бързо.

Милото ми детенце се измъчи с тези разгонвания и колкото и да не ми се иска да я тормозя... май ще се наложи да я кастрираме 😔😔😔

Нецелувайте всички прекрасни муцунки  🐾🐾🐾

# 472
" Нашето" първо разгонване продължи много дълго , около 25 дни.Сега започна да се " чекне"( не намирам подходяща дума, надявам се ме разбирате за какво става въпрос) върху разни плюшени играчки, защо според вас го прави и кога ще престане!?

# 473
  • София
Chihuahuas Mom, за съжаление не мога да те успокоя
при нас беше поне месец драмата, храната беше намалена наполовина, пролактиНо цяла опаковка и тн
и другия съвет, за разходките и разсейването го изпълних, но не съм сигурна дали помогна или просто и беше кеф

според мен е на хормонална основа, а не на психологическа, защото Рея не се грижеше за никакви играчки, просто си имаше кърма и изглеждаше като родила
затова и аз смятам, че кастрирането е правилното решение, особено ако се повтаря всеки път проблема

иначе и ние бяхме по-раздразнителни и нервозни, още не е отминало

с йод не съм мазала, не съм и изцеждала, просто проверявах дали не се образуват бучки някъде и толкова
сега началото на юни отиваме на операция, да няма повече драми

# 474
  • Sofia
Сега започна да се " чекне"( не намирам подходяща дума, надявам се ме разбирате за какво става въпрос) върху разни плюшени играчки, защо според вас го прави и кога ще престане!?
Моята (която сега е на 8 м.) никога не се е разгонвала, кастрирахме я преди първото разгонване. И е женска. И въпреки това се "чекне" върху един плюшен тигър, неин размер от месеци. Горкия, ако можеше да е родил до сега, голяма любов пада.  Joy Само върху него обаче. Като го скрия престава.  Mr. Green

# 475
Момичета,

имам въпрос за фалшива бременност. Кая се разгони на 11.03.2018 г., както обичайно продължи около 15 дни (това й беше трето разгонване). В началото на м. Април забелязах, че е леко подута и има коластра. Дадоха ни ProlactiNo и мажехме с йод. Всичко отшумя за около 10 дни. Гледах да понамаля храната, да увелича разходките, но този път фалшивата бременност не ни подмина. Поду се за един ден (проверявам я постоянно) и започна да отделя мляко, веднага отидохме на лекар. Пак ни дадоха ProlactiNo, отново я мажа я йод, но и Рефригеранс... 5 дни и не виждам голяма разлика. Кая е неспокойна, отказва храна (молим се постоянно и с какво ли не), а днес е и с болки в корема- превива се, раздразнителна е, дискомфортно й е 😔 Дала съм всичко, което трябва, защото коремчето ни е слабо място и то не от днес 😢
Няма да чакам въобще и утре отново ще я заведа, но ми се иска тези от вас, които сте минали през това да споделите за колко време са се подобрили вашите кукли и има ли нещо, което е повлияло добре и бързо.

Милото ми детенце се измъчи с тези разгонвания и колкото и да не ми се иска да я тормозя... май ще се наложи да я кастрираме 😔😔😔

Нецелувайте всички прекрасни муцунки  🐾🐾🐾

Chihuahuas Mom,
Prolactino не ми беше познато и погледнах в интернет. Съдържа само натурални съставки: адамово дърво, магданоз, глухарче, конски кестен.
Аз не съм против такива натурални и хомеопатични продукти, но както разбирам от коментара ти, не помагат.

При фалшива бременност при моето куче, ветеринарката предписва Galastop , но доколкото знам, все още има проблем с вноса в България. Активното му вещество е Cabergolin, и има аналог на таблетки в БГ (но не знам как се казва). За 5дни (максимум седмица) всички симптоми отшумяват и поведението се нормализира при кучето. Странични ефекти от лекарството не съм установила. Но това е хормонален препарат!
Попитай в клиниката, те би трябвало да ти обяснят по подробно и евентуално да ти изпишат лекарството, защото е с рецепта.

Не съм мазала никога с йод. Но така или иначе гърдите не трябва да се галят, мачкат и т.н, защото това провокира увеличено производство на коластра. Проверявай само дали не получава мастит (усещат се бучици в гърдите, които може бързо и прогресивно да се увеличават).

Дано скоро да отмине всичко. Успех

# 476
  • DE
Като отшуми и се спази периода след разгонване-направо кастрация
Не се мъчат животните и се оправят бързо.
Не се чувстват никак добре когато разгонването е проблематично, пък и въобще те са в пълен стрес като са разгонени.
Ветовето дават лекарство за прекъсане на фалшивата бременост-секва за няколко дни, но докато циците се оправят минава доста време.
Никакво галене, и изцеждане
Като са във фалшива бременост си правят гнезда и събират играчки(гушат се в тях)-майчин инстинкт.
Щом имам кърма-имам и бебета

# 477
Тъй, добрах се до вас най-сетне.
Попринцип съм ЗА кастрацията, ако няма да се размножават, мъчат се иначе. Котката ми (същата тази, която е при майка ми и баба ми), навремето като се разгони, пи хапчета, докато й мине и след това мина под ножа. Денис, ако не го бяхме взели кастриран, щяхме ние да го направим.

За Йоанчето - в скрития текст, на когото му се чете, на когото не - пускам да зяпа снимки.
Скрит текст:
След като я прибрахме при нашите, си се прибрахме вкъщи. Свързахме се на няколко места, едно момиче се съгласи да я вземе при нея. Да, ама в събота не стана да отпътува, объркаха се нещата... и отидох там, за да мога да се грижа аз за нея, да не натоварвам нашите, че в неделя и майка ми беше от рано на работа. Грабнах на Денис първия повод, който му купихме, взех и един нашийник и обзаведохме госпожицата. Много интелигентна животинка, само трябваше да я пазя да не дъвче всичко, което види - килими, чаршафи, въже за скачане, четката ми за коса... И, ако щете вярвайте, като я извеждах, това чудо ми беше по-трудно да го удържам, отколкото някога ми е било с Денис. За справка, Денис тежи вече близо 40 кг (трябва да измеря с точност), а тя - 19. И ако се оплаквах, че Денис е някакъв антисоциален олигофрен, то тази е толкова социална, че чак ми дойде в повече - а някой направи грешката да я ПОГЛЕДНЕ, а се е лепнала за него. Обаче не е чак такава лигла като нашия - не е точно гушкава и галеща се, но много държеше да има някой с нея в стаята, просто да е там. Спа при мен в леглото, реших, че така и така няма да й бера аз ядовете Laughing , за една вечер нищо няма да стане. Пък и без друго 3 пъти я свалях, тя се качва, накрая викам "айде". Не е като Денис, дето трябва да го поставям на място, че не ми е той шеф на мен, а аз - на него. Да, ама идва неделя, всички варианти за приемен дом се изчерпаха, от никъде нищо ново. И почнахме леко да се паникьосваме, Денис вкъщи скимтял и ме търсел, аз искам да си се прибирам вече, много криво ми беше през нощта, хем гушкам Йоаната, хем ми е мъчно за мъжа и "детето" Grinning Пращат ми се селфита на тях двамата, да не ми е толкова мъчно, на мен още по-криво ми става. В крайна сметка, опряхме до последния вариант - дядо ми, който има 2 кучета вече, но пък е с двор. Хем така остава "у родата", та да - може да се каже, че останах горд "собственик" на 2 кучета, макар и не баш. Все пак ще си й пращаме храна и ще й направим къщичка да си има там, като другите девойки, разбира се - на наши разноски, щото все пак ние я закарахме до там. Прибрахме се вкъщи, Огромнотонещо ме наскача и наоблиза за добре дошла и всичко си дойде на място. Направо заспах после, че от цялото напрежение и притеснение, в момента, в който се отпуснах, се почувствах като бита с тояги.

С детето на една приятелка, което пищя, радва й се, язди я... а тя се кефеше, после спря да му обръща внимание, че явно й писна

И тук вече пътува и хем й беше любопитно, хем първия половин час щеше да й хвръкне сърцето от страх.

За цвят, един Денис, гледащ празната страна на леглото ми

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 16:15 от Seerose.

# 478
  • София
супер сте, значи, много ви се радвам
и стискам палци на Йоанчето, да и е последното пътуване

# 479
Там остава, но на нас ни трябва къща с двор май. Надали ще е последното хайванче, предвид, че и двамата от деца неведнъж сме го играли приемен дом, пък не искаме да ангажираме други хора с нашите идеи и приумици, не са длъжни. И някои хора не трябва да имат дори канален плъх.

Общи условия

Активация на акаунт