Тренировки в домашни условия - 93

• 69 369
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мерси Agent Flowers Hibiscus 

Направих си теста с молива. Избрах шестоъгълен, а не кръгъл, за да е по-достоверно. Ами не пада молива, но не е защото са ми много яки мускулите, а защото конструкцията ми е на висока (вече бивша) кльоща и релеф и чупки са доста миражни. Затова имам дълга коса и винаги нося сутиен - да се знае кое е отпред, кое - отзад
Открих няколко упражнения, които натоварват приоритетно дупе и задна част на бедрото. Остава да включа и тежести или ластици.

# 121
Луна, значи ти попадаш в категорията жени, на които завиждат останалите 99% Grinning Висока и (естествено) кльощава!

Най-вероятно си ектоморф и няма да ти е лесно да "качваш" мускул, подготви за се дълга битка, доста чисто ядене с много протеин и да, тежести няма да ти се разминат, ако искаш криви и чупки. Но пък крайният резултат ще е страхотен - тяло на балерина!
Имай едно наум, че много кардио не е препоръчително за ектоморфите, когато се опитват да качват мускулна маса. Вие буквално се топите от много кардио. Ударението е върху много и дълго! HIIT се препоръчва (ако не сте начинаещи)
(аз съм мезоморф и качвам мускул докато бърша дъмбелите от прах за моя мъка и дебелея докато гледам снимки на торти)
Между другото винаги се смея като чуя словосъчетанието "бразилско дупе" (което си е много популярно и общоприето!), защото истинското бразилско дупе е доста хмммм по-пищно отколкото нашето евросъзнание предполага. Даже международната лига по бодибилдинг (IFBB Professional League) прави специално за Бразилия отделна състезателна дисциплина "brazil wellness", защото бразилките били "ботъм хеви" и не искали/можели да отслабват грозно като европейките/американките  за състезанията. Не зная дали сте виждали снимки:

(първата част на видеото е категория "Wellness", втората "бикини")
Имам си една пухкава и апетитна, супер женствена приятелка, която отиде до Бразилия и се отърва от всичките си комплекси Wink Тя казва, че не сме и сънували каква е действителността...

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 20:19 от Agent Provocateur

# 122
Отчитам Speed. Много ми е трудно вечер да тренирам, чувствам го единствено като задължение, а не като удоволствие. Едва я избутах, бях много уморена, а и още съм в лазарета
Grinning
 Джери, при теб как е положението?
Aрсен, нищо не видях _ тъкмо тръгна да ми се отваря едната снимка и ти ги изтри.
Агент, на мен тез девойки всичките по конкурсите ми изглеждат еднакво - независимо от размерите на дупетата, някак от силно изявения релеф оставам с общо впечатление за много мускулести тела и това е.Не бих казала, че не ми харесват, но просто са ми еднакви. Вероятно , ако са облечени, ще проличат индивидуалностите . И винаги всички с тен, намазани и т.н

# 123
  • София
Мисля, че бразилското дупе се оформя и от специална извивка в кръста, която пък е проблем сама по себе си.
Да, ектоморф съм, костната ми структура е много фина. Знам, че всички други типове ни завиждат, но си има и доста недостатъци. Например проблеми с гръбнака. А и самата крехка структура не позволява носенето на голямо тегло. Т.е ако искам да сложа едни 5-6 кг мускули, това означава, че скелетът трябва да понася допълнително тегло. (1 кило желязо и 1 кило памук имат различен обем, но тежат еднакво)
Аз не искам да правя мускули, а искам да заздравя съществуващите. Т.е да си останат дълги и източени, но да са по-яки. Изобщо не знам дали е възможно това.
Иначе с моя начин на спортуване / движение съм оформила добра фигура. Но подозирам, че има мускули, които не участват в играта. Преди няколкою месеца ми се беше травмирал един мускул, който притискаше седалищния нерв. Преди това пък бях получила болезнен целулит по бедрата от трениране със съпротивление. Спрях и целулитът изчезна. Изобщо не ми върви във фитнес начинанията.
Освен това се изхранвам почти вегетариански.

Интересно, ако човек спортува яко, но не подава нужните протеини за храна на мускулите, какво става? Мускулите стават по-силни, но не нарастват на обем? Любопитно ми е защо трябва да се яде месо, ако човек не иска да прави маса.

И за да не е спам, в момента работя върху долната част на гърба.

Агент, запали ме по този гребен тренажор. Ей такова нещо ми трябва - за кратко време да си направя тренировка докато гледам анимал планет например, а в останалото време да си танцувам. Сигурно ще кажеш сега, че тоя тренажор не е за тренировка, а само за загрявка и след него трябва да хвана гирите и то след като си изям пържолата.
По повод гребния тренажор, какво е влиянието му върху кръста - може ми да предизвика проблеми?

Благодаря за вниманието и спорна тренировка.

# 124
А какво да кажем ние ендоморфите? Добре, че някои от нас са суетни и упорити (в известна степен). Навън от шегата, макар суетата да е първичната причина, поради която започнах да тренирам, с годините по-важно ми е как се чувствам, какво мога да правя, т.н.

Арсен, аз виждам промяна!  За 30 дни и без особен режим, си постигнала добри резултати. Предизвикай се един месец (даже 2 седмици) да внимаваш с храната и веднага ще забележиш голяма визуална разлика!

Звезди, благодаря за бързото и компетентно включване. Cathe от години я заглеждам, но не съм правила нейна програма ... Ще я сложа в потенциалните инструктори за есента.

# 125
Бързо ги махнах, че то си бях почти гола Relaxed , преди да натисна бутона за публикация доста се позамислих.
Мерси, че ме окуражихте, че все пак има някакъв резултат. Аз в дупето виждам най-голяма разлика, но може и да си внушавам. Разколебана съм не в програмите, които правя, а в преценката себе си...за програмите съм сигурна, че вършат работа.
"Не спазвам никакъв режим", далеч не означава, че ям пица, сладолед, пържени картофи...не ям ...не спазвам режим значи, че ям череши на корем и че съм си позволила една филийка бонус в повече или лъжица мед, примерно, такива работи. Но стига съм мрънкала, няма ли дефицит няма как да се случи отслабване. Просто покрай цикъл озверявам за въглехидрати, какво е това чудо не знам, полагам усилия да вляза в правия път с храната.
Генетично ми е заложено да съм ниска и трътлеста като майка си и баба си, а ако един месец ям хляб и захарни изделия и ще се затъркалям като баба, аз какъв телесен тип се водя? Simple Smile Имам приятелка която е висока и слаба, храни се с бързи въглехидрати и ако започне да спортува ще направи страхотно тяло, но не ще да се помръдне...та така, човек не може да си избира гените...
Нещо много се разписах...
На всички да им минават болежките и ПМС - тата и да разпускаме лазарета.Smile

# 126
По повод гребния тренажор, какво е влиянието му върху кръста - може ми да предизвика проблеми?
Аз мисля с 99% сигурност, че не. Нормалното движение е напред-назад, но без изгърбване напред и извиване назад. Хубавото е, че не ти и идва да го бъркаш. Аз бях писала, че бърках стойката на рамената, но дори и това не ми пречеше на гърба/кръста точно, по-скоро рискувах да ми се схване врата.
Днес направих специална тренировка от 5 км "коремни преси". Simple Smile)) Голямо залягане в бавен ритъм беше, но страхотно натоварване в корема се получи. На всеки 1,5 км правех "почивка" от 500 метра нормално гребане, за да не разваля формата и да не започна да правя нещо накриво от много зор. Трябва да оправя дишането само. Хич не ми се получава да издишвам в момента на напрежение, тогава ми иде да задържам дъх и това е.
Моето "д" по природа е такова, че никога няма да хване молив Simple Smile)), за което му благодаря. Но имам много работа по корема, така че тази горната тренировка ще се прави пак.

# 127
Днес само работа и срещи и съм изпуснала промоцията на Арсен.
Почти щях да вляза в лазарета с диагноза "закъсняла пролетна умора", но снимките на Агент ме мотивираха/апропо последната от какво точно състезание е?/ и събрах сили за Killer с Ева.
https://www.youtube.com/watch?v=2Xi3TDEYDHw
За тези, които искат да оформят корема, нейните тренировки са доста подходящи, тъй като има традиционни упражнения за корем + много упражнения в опора. Освен това са грамотно построени и пулсът обикновено се задържа в кардио зоната, въпреки че има и упражнения на пода. Аз в края на седмицата почвам ротацията на ICE, но най-вероятно ще изневерявам от време на време на Кети с Ева, тъй като нямам време да правя чак кратките тренировки за корем от програмата.
Луна, ако мислиш, че имаш крехка костна структура, това е по-скоро е аргумент да правиш силови упражнения за увеличаване на костната плътност. Иначе след 55-60 ще си като стъкления човек.

# 128
  • София
Barbabeau, мерси за инфото за гребния тренажор. Отдавна ми стои в wish - list-а, а напоследък все повече ми се иска да го избутам по-нагоре.

Аз казах крехки кости, но имах предвид тънки. Не знам дали тънко значи автоматично крехко. Дано не.

Упражненията със собствено тегло (например планк, мост, степ) минават ли за силови?

# 129
Момичета, покрай неведомите католически празници се загубих и аз, но успях да ви изчета, да се образовам и да се посмея.
Само съм изпуснала и аз промоцията на Арсен. С тези яки и редовни тренировки ми е трудно да си представя ниско и трътлесто.🤩

Беше ми интересно да прочета и мотивациите, като откривам във всяко описание и нещо от себе си. Не знаех откъде е тръгнало началото на домашните при Агент например, много интересно. 🙂

Не знаех и че Линда има вече и ротации с тренировки. Отдавна не съм надничала при нея, всъщност откакто започнах 80 ДО. Там съм на ден 47 май. Задават се обаче още католически празници и почивки и май ще си я правя и лятото.
Също не знаех и че Боб го има на немски в YouTube.
Днес се измерих със сантима, което не бях правила от август миналата година. Мерките са същите, само дупето е пораснало със сантиметър, което отдавам изцяло на 80 ДО и се радвам. Мисля обаче, че килограмите ми са повече. Меря се само в БГ при мама, ако се сетя, и последния път бях по-тежка. Гледам да не се впрягам в такива повърхностни мерки. 😊 Важно ми е да се чувствам добре физически, да не изглеждам надута, да си е всичко стегнато по мястото.

Духче, и аз видях във фейса и се присъединявам към Аманда - при тези очи кой гледа килограмите. А наша Аманда ще се стопи. Много ме радва как кардио може да се отразява толкова добре и физически, и психически на някого.

Кристи, да се похвалиш скоро с олекотена тренировка от първа страница!

Непо, ако не си намерила още рокля и не ти е на другия край на града (което май е в случая), аз съм установила, че в Скай сити мол има много магазини за рокли. Ако трябва да търся за повод, за там се сещам.

# 130
Да подкрепя Дана, че в Скай сити има много магазини за рокли - почти цялата лява половина на първия етаж е с такива, има и един хубав магазин на по-горните етажи, но той е предимно за ежедневни. Аз също от там си купувам.
Станала съм рано, но пак няма да имам време да тренирам. Да се свършва вече тая седмица, ако може и вече да е минала първата половина на годината ще е най-добре-
Дана, обичам кардиото, но само сутрин, когато съм отпочинала . А и сега излязоха дини, пъпеши, череши и кайсии, та стопяването го отлагаме.... И да ви кажа, както ме тръшнаха тия вируси, предпочитам да съм си дебела, но здрава, вместо боледуваща, но позаслабнала. Вчера се загледах по-обстойно в огледалото и не бих казала, че изглеждам по-добре без дрехи, въпреки че тежа по-малко.С дрехи определено обаче си личи, че съм свалила. Вече няма човек в обкръжението ми, който да не го казва.
 Само обсъжданото дупе е по-добре. Подкрепям, че за бразилско си трябва определена извивка на кръста, а е и задължително да е комбинирано с тънка талия, за да изпъкне. Свекърва ми и сестрата на мъжа ми са естествено с такива и съм забелязала, че има голяма разлика между талия и ханш, това ги прави видими по бразилски.
Ох, толкова съм отвеяна За Агент разбрах, че гребе на машина, но за Barbabeau си мислех, че гребе с лодка. И си представях някакви красиви картини в езеро рано по изгрев слънце Сякаш едно момиче от темата беше пускало такива снимки преди време...

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 05:57 от Аmanda

# 131
  • 1st floor
Отчитам Lower Focus. И започва да ми омръзва Алфата, но съм се зарекла, че ще изкарам четири седмици.

Аз без дрехи се харесвам повече от колкото със.  Mr. Green Под сланинките прозират мускули тук-там. А с дрехи само се виждат големи обиколки, ама ков са, що са...

Благодаря за насоките къде да търся рокля, но Скай Сити ми е ужасно далече...а и аз вече развях бялото знаме. Откровено казано, балът хич не ми е тръпка и ми е все тая какво ще облека. Имам една нова рокля, която си стои така в гардероба и май ще съм с нея. Не е най-подходящото нещо, ама здраве да е, не съм аз главното действащо лице. Mr. Green

Не намирам д-то си за прекрасно, но моливът изобщо няма шанс да се задържи.  Stop Сигурно за това допринася и изривяването ми в кръста - имам стойка на патица, с корема напред и гъза назад. Тази от клипа има покъртителен маникюр! Crazy

Арсен не успях да я видя.  Crossing Arms

# 132
Пускам пак за малко
Скрит текст:
Kissing Face

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 07:31 от арсен

# 133
  • 1st floor
Ами, аз виждам напредък и отчитам, че на първата снимка си застанала странично, тоест предполагам, че положението изглежда по-добре от колкото е било.  Поизчистила си корема и паласките. Бедрата също са по-малки. Браво, Асен, продължавай в същия дух! Peace Може би си писала, но не помня - за колко време е тази разлика и как изглежда в сантиметри? Иначе ниският ръст пречи, да... Tired От личен опит го казвам. Един-два кг разлика при мен са направо фрапиращи! 158см съм. Confused

# 134
Непокорна, мерси за мнението, 155 см. съм. Сега на третата снимка - 53 кг, бедрата 54см., ханш 93, талия 71-72....на втората снимка съм 54кг. Бедрата са 56, талията 71, ханша не знам... доста време има между снимките, много бавно се случват нещата, но пък гладна не съм стояла.
Много ви занимавам със себе си, дано да не съм досадила на някого.

Общи условия

Активация на акаунт