Тренировки в домашни условия - 93

• 69 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
О, Арсен, определено има разлика. Сега си много по-стегната. Коремът е по-прибран. Бедрата също са по-фини. Не се вижда как е отзад положението, но оставам с впечатлението, че и от дупето/в частта точно на свивката до бедрото/ са изчезнали някакви мазнини.
Луна, планкът, във всичките му безкрайни разновидности, е много хубаво упражнение със собствено тегло. За моста ми е трудно да преценя. Определено натоварва мускулите, но колко реално задържаш в мост? Не си представям серии от по 5-6 минути. Степът за мен е повече кардио, като се натоварват донякъде прасци, квадрицепси и подбедрица, но не и горна част на тялото. Традиционно хубави упражнения със собствено тегло са лицевите опори, кофичките, клековете/вкл. плие, в поза столче  и т.н./, набиранията/ако имаш условия/, нападите/предни, задни, странични, диагонални, статични и пр./. Но тежестите са си хубаво нещо. Разбира се, съобразени с твоите възможности, без екстремни натоварвания, със съответните почивки между тренировките. Бананадана беше питала наскоро за Трейси Андерсън. В началото на кариерата си тя твърдо отричаше тежестите и т.нар. й упражнения за ръце приличаха на нещо като конвулсии. Една от най-върлите й последователки беше Гуинет Полтроу, която беше диагностицирана с преостеопороза, преди да навърши 40/там, разбира се, е допринесъл и хранителният режим на Трейси, който ще да е бил две ябълки, половин смути и листо маруля на ден/. На мен също скоро ми направи впечатление, че при по-възрастните треньори най-добре изглеждат трениращите с тежести. Не искам да кажа, че бившите балерини/пилатес мацки изглеждат зле. Напротив, съвсем добре са си, особено за жени на около 60 години, но при другите мускулният тонус е значително по-добър и телата са им като на 30-годишни/без никакви преувеличения/.

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 11:16 от zvezdi4ka14

# 136
Ох, толкова съм отвеяна За Агент разбрах, че гребе на машина, но за Barbabeau си мислех, че гребе с лодка. И си представях някакви красиви картини в езеро рано по изгрев слънце Сякаш едно момиче от темата беше пускало такива снимки преди време...
Хах, вярно, че тук има гребци и е спорт с традиции, но никога не съм го пробвала на живо. Максимумът ми е, че греба на отворен прозорец и понякога ги виждам да минават по същото време и ги чувам как треньорът им крещи да бързат и да спазват темпо с мегафон и от лодка с мотор. Grin

Възможно е аз да съм пускала снимки, но са били някакви панорами от разходка. Simple Smile))
Скрит текст:
На първата снимка, при увеличение с лупа, би трябвало да ме видите през прозореца как се скъсвам от тренировки. Wink

Арсен, вижда се разликата! Особено с преди тенировките и сега. Знак, че тренировките вършат страхотна работа! Нищо, че в рамките на един месец не виждаш фрапиращи промени, виждаш цялостно колко много си свършила. Hug

# 137
  • София
Мерси zvezdi4ka14.
Пробвала съм повечето упражнения (без лицеви опори и набирания), но имам чувството, че те ми натоварват мускулите, които са ми развити така или иначе от спортната активност, която водя.
Това, което искам е да продължа да се движа както и досега, но да включа и упражнения за изоставащите мускули. Кардиото ми е много приятно и ме зарежда невероятно.
Ще трябва да си намеря упражнения за изолираните групи и да ги правя за мах 10 минути на ден.

# 138
Арсен, има разлика и още как, много обичам такива снимки преди и след. Simple Smile Много е удовлетворяващо да видиш как се променя тялото.

За ПМС вероятна причина е да е поради по-висок естроген в лутеалната фаза и не достатъчен прогестерон във втората фаза. Освен магнезий, Б витамини (под формата на зелении), по-малко алкохол (за да се метаболизира по-лесно естрогенът), помага и Б6, а понякога и йод (ако има болки в гърдите) и Б2 (ако има мигрена). Ако има повече налитане на сладко, може би е заради спада на естрогена и серотонина на края на цикъла, които по принцип подтискат апетита. А има и други фактори като баланса между кортизол и инсулин, така че неналитане на сладко през останалото време и поддържане на добра кръвна захар помагат във времето преди цикъла.
Попаднах тия дни на тази статия, която може да се стори полезна на някого: https://furthermore.equinox.com/articles/2018/04/seed-cycling

# 139
  • Бургас
Здравейте,
Отчитам вчера след работа Speed 1, а днес сутринта преди работа Total Body.
И да кажа, че ако не бяхте вие като стимул, най-вероятно щях да скатая вчерашната. Обикновено сутрин като не успея да стана за тренирока, не компенсирам вечер Satisfied
Иначе и на мен ми омръзна алфата. По принцип я мислех 3 седмици да я карам, но след като Непокорна каза, че от Алфа имала най-добри резултати откъм сваляне, ще я направя четири.
Арсен, и аз виждам положителни промени; и ще има и още, сигурна съм Flowers Hibiscus

# 140
Правих днес ден 3 и 4 с Джоана. Двете една след друга ми дойдоха добре, но пак завъртях час без оправянето след това. Иначе засега ми допада. Не съм стигнала още тия дни да видя Боб, въртя се на въртележката и не мога да сляза.

# 141
Арсен, аз виждам голяма разлика, а разликата между първата и последната снимка е огромна.  Браво!  Харесваш ми много сега.
Barbabeau, ха-ха, значи грешката е донякъде вярна. Хубави снимки, мерси.
Не съм тренирала още, но се успокоих като видях, че ми се пада Lower Focus, която е поносима за вечер.

# 142
А какво да кажем ние ендоморфите? ... Cathe от години я заглеждам, но не съм правила нейна програма ...
Sprinkles, ти си ендоморф ама друг път! Толкова да си стройна и хубава! Катеринчето ще ти хареса - много добре структурирани тренировки, няма лигня, няма емоция, стриктли бизнес - чист американски стандарт Wink
Знаете ли, че Cathe Friedrich работи като инструктор и прави видео и не само тренировки от късни 80-тте насам?
1989   2002   2009   2014    2017
Не е никак зле за 50 год. жена Wink
http://www.onestrongsoutherngirl.com/does-the-instructor-in-your … ise-video-matter/
... но снимките на Агент ме мотивираха/апропо последната от какво точно състезание е?/
Винаги ме радва набитото ти око, Звезди, нищо не прoпускаш Grinning
Последната е от Miss BumBum - Бразилското състезание за най-хубаво дупе, разбира се Wink
https://www.google.com/search?q=Miss+BumBum&rlz=1C1CHBD_enUS … KHSmmBGgQ_AUICygC

"Извивката" в кръста се води "лордоза" и прави изпълнениете на много упражнения за корем много неприятно и болезнено - най-вече "класически" коремни преси и почти всичко по гръб на пода! Да живеят планковете!!!

По повод гребния тренажор, какво е влиянието му върху кръста - може ми да предизвика проблеми?
Аз не съм специалист, но забелязвам, че за разлика от Барб аз имам лошият навик да се прегърбвам на гребния като съм изморена, та потенциално бих могла да си направя проблем поради спецификата на тази машина. Да питаме приятел:
"Most rowers experience lower back pain caused by muscle fatigue from training too often, setting resistance too high, and/or having poor technique. Rowing isn't intended to be a sole exercise program. To avoid back injuries it is important to add activities like swimming, jogging, and lifting weights."
http://www.rowing-machine-review.com/rowing-injuries-avoid/

Луна, какво и колко ще тренираш зависи от теб и от личните ти цели, а не от съвета на някаква си там съфорумка. Добре е да се консултираш с лекари/треньори/рехабилитатори и други специалисти, ако имаш стари травми и притеснения, а не с форум, та бил той и вездесъщия БГмамма. Между другото от мен само 2 неща запомни -  1. няма лекоатлетка или балерина, която да може да се преквалифицира в гюлетласкачка, защото и е писнало да седи гладна и 2. фитнесът е процес - в момента в който спреш тялото ти започва да се връща в генетично заложената му точка... Не съществува такова нещо, като "направих си дупето" и сега мога да не тренирам и да ям каквото ми падне. Мои приятелки, които са ектоморфи със зъби и нокти драпат за някой мускул (едната е и йога инструктор) и понякога след месеци тренировки и с тежести и със собствено тегло и всичко, което предлагат модерните фитнес зали (класове, етц.) дори успяват да видят "мускул", но е достатъчно да спрат за 1-2 месеца и релефът за който са се борили изчезва. И винаги, винаги мускулите им са "стройни и издължени"  И двете много добре разбират защо е толкова важно за тях да тренират И с тежести Simple Smile

Между другото примерите от сцените, които толкова плашат жените с абсолютно некоректни -  това са жени тренирали с месеци И свалили подкожната си мазнина до абс. минимум И дехитратирани зверски за сцената, което с помощта на малко изкуствен тен (заради прожекторите) ги прави да изглеждат така за няколко часа, в които тече състезанието. След 2 литра вода те не изглеждат така. Всяка една от нас ако изхърбавее до 10-11% подкожни при едновременни тренировки и пие 2 дни Фурантрил ще открие, че "има мускули" за които не е и подозирала Wink

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 17:09 от Agent Provocateur

# 143
Луна, значи ти попадаш в категорията жени, на които завиждат останалите 99% Grinning Висока и (естествено) кльощава!

Най-вероятно си ектоморф и няма да ти е лесно да "качваш" мускул, подготви за се дълга битка, доста чисто ядене с много протеин и да, тежести няма да ти се разминат, ако искаш криви и чупки. Но пък крайният резултат ще е страхотен - тяло на балерина!
Имай едно наум, че много кардио не е препоръчително за ектоморфите, когато се опитват да качват мускулна маса. Вие буквално се топите от много кардио. Ударението е върху много и дълго! HIIT се препоръчва (ако не сте начинаещи)
(аз съм мезоморф и качвам мускул докато бърша дъмбелите от прах за моя мъка и дебелея докато гледам снимки на торти)
Между другото винаги се смея като чуя словосъчетанието "бразилско дупе" (което си е много популярно и общоприето!), защото истинското бразилско дупе е доста хмммм по-пищно отколкото нашето евросъзнание предполага. Даже международната лига по бодибилдинг (IFBB Professional League) прави специално за Бразилия отделна състезателна дисциплина "brazil wellness", защото бразилките били "ботъм хеви" и не искали/можели да отслабват грозно като европейките/американките  за състезанията. Не зная дали сте виждали снимки:

(първата част на видеото е категория "Wellness", втората "бикини")
Имам си една пухкава и апетитна, супер женствена приятелка, която отиде до Бразилия и се отърва от всичките си комплекси Wink Тя казва, че не сме и сънували каква е действителността...

Ее тва са съвсем други калибри бразилски дупета, направо ми идват дебели даже :Д. ИФББ про като цяло май доста се различава от масовото съзнание за бразилско дупе.

Също така  е и до държава (поправете ме, ако греша). В България винаги получавам комплекси като се прибера и ако съм качила над 60 кг-ма. Някак си жените като цяло са по-стройни, по-фини или може би ми се струва, защото напуснах родината на 18 и тогава всички бяха слабички Барбита в училище :Д. В Германия също са спортяги и се поддържат, но май са си по-едри средно статистически.

# 144
Е, Българките рядко се случва да сме 180++ см расови арийски кобилки Wink В Германия и по Скандинавия (и до хора с такъв произход) винаги се чуствам дребна и крехка с моите 170 см Grinning
И някак немското и скандинавското високо е и супер атлетично обикновено. Не са като Ст. Петербургските принцеси, които на същата височина имат 2 пъти по-тесни рамена и 3 пъти по-тесни ханшове.
А латино генът също си е факт и дупетата са си част от него!
И много французойки си носят гена - без гърди, без дупе и без талия... но въпреки това пак са толкова дисциплинирани с яденето!

# 145
Агент, позволи ми да не се съглася. За 7 години в Германия не съм видяла кой знае колко високи германки. Това е мит. А колко яки руси мъже има-в университета примерно и като се изправят катастрофа-по-ниски от мен. :Д Има супер много миньончета жени, аз се водя висока с моите 170 см. Скандинавките са съвсем друга бира и по менталитет, и в тяло.

За германките имах предвид, че са едри, понеже преди като бях 56 кила ми викаха ей колко си слаба, а сега като съм над 60 и се ококорват как ще отслабвам да не съм луда. Много рядко виждам класика в жанра клечки. А като видя и често са големи мацки : ) Другото което е-виждала съм стотици голи германки по съблекалните във фитнесите :Д Искам да ви кажа, че много по-рядко имат нашата южна структура, пясъчен часовник фигура. Както каза Агент-по-широки рамена, атлетични са. Това го потвърждава и гаджето ми-германец. :Д Колко са верни тези неща не знам, но имам такива впечатления и не желая да задължавам никого с тях. Навсякъде по света има красиви хора с красиви форми и тела, всички сме хубави по нашия си начин и за някого! : ) Единствено не се съгласявам с това, че 170 см е ниско или че германките са много по-високи от нас. : )

# 146
Значииииии, аз съм пИрфектна за Miss BumBum. Само на цвят съм леко бозава, но ще го оправяме  вдвижение. Кога и къде да отивам, за да печеля Mr. Green

# 147
Кристи, мен това ме потресе. Имаше и по-светли дами на снимката. Никой не може да ме убеди, че всичко по тях е естествено. Аз (понеже, макар и постоянно да се боря с вродената си лошотия, понякога не успявам да взема връх) първоначално си помислих, че става въпрос за Мис "Целулит".

# 148
Тъй де, аз затуй се кандидатирам. Имам доволно и дупара, и целулит Joy Вместо да се моря тука, направо да емигрирам!

# 149
Агент, позволи ми да не се съглася. За 7 години в Германия не съм видяла кой знае колко високи германки. Това е мит. А колко яки руси мъже има-в университета примерно и като се изправят катастрофа-по-ниски от мен. :Д Има супер много миньончета жени, аз се водя висока с моите 170 см. Скандинавките са съвсем друга бира и по менталитет, и в тяло.
Възможно е Simple Smile Ти живееш там, аз само съм пътувала! Допускам, че съм се впечатлявала от високите екземпляри едностранно просто защото цял живот все искам да съм по-висока.

Кристи, мен това ме потресе. Аз (понеже, макар и постоянно да се боря с вродената си лошотия, понякога не успявам да взема връх) първоначално си помислих, че става въпрос за Мис "Целулит".
Просто различни критерии за красота Wink Къде ви е политическата коректност, гУспожа?! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт