Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 108 012
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Преди процедурата пусках витамини, на които стоиностите бяха ниски - вит D3 - 50,3 nmol/l и вит В12 - 179,8pg/ml. Не се предприе нищо. След неуспешен опит се консултирах с доц.Русев и въз основа на тези резултати започнах прием - 10капки вигантол и по 1таблетка В12. Вчера пуснах контрола и резултатите са D3 - 49,8ng/ml (124.5nmol/l) B12 - 300pg/ml. От няколко седмици не мога да се свържа с доц.Русев по друг въпрос, та сега не знам дали да продължа, намаля или спра приема на витамините.

Серумните нива са ниски. Дозите, трябва да се коригират.
И за двата витамина, трябва да си на горна граница.
ПП
Когато се пуска контрола, добавките се спират за поне 2 седмици, ако това не е направено - резултата не е обективен / и е по-висок, от нормалното/.

Благодаря за отговора, бях ги спряла за 16дни преди изследането.  Може ли да дадеш мнение да продължа ли приема. След 2 седмици имам час за моя лекар и не знам до тогава какво да правя

# 496
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Преди процедурата пусках витамини, на които стоиностите бяха ниски - вит D3 - 50,3 nmol/l и вит В12 - 179,8pg/ml. Не се предприе нищо. След неуспешен опит се консултирах с доц.Русев и въз основа на тези резултати започнах прием - 10капки вигантол и по 1таблетка В12. Вчера пуснах контрола и резултатите са D3 - 49,8ng/ml (124.5nmol/l) B12 - 300pg/ml. От няколко седмици не мога да се свържа с доц.Русев по друг въпрос, та сега не знам дали да продължа, намаля или спра приема на витамините.

Серумните нива са ниски. Дозите, трябва да се коригират.
И за двата витамина, трябва да си на горна граница.
ПП
Когато се пуска контрола, добавките се спират за поне 2 седмици, ако това не е направено - резултата не е обективен / и е по-висок, от нормалното/.

Благодаря за отговора, бях ги спряла за 16дни преди изследането.  Може ли да дадеш мнение да продължа ли приема. След 2 седмици имам час за моя лекар и не знам до тогава какво да правя
Продължи си приема, а с лекаря обсъдете новите дози  Peace

# 497
Изписани са ми Ресвератрол ( три пъти по едно), Коензим к10, селен и вигантол, ( по 6 капки на ден, тъй като витамин Д е под нормата) Моля да съвет кое кога да пия.
1.При ниски нива на витамин Б12, какво мога да пия?
2.при ФСХ 12,45 какво да пия за да го смъкна?
3. При нива ТСХ 2,91 какво да пия за да го намеля и него?

# 498
  • София
Здравей, Денис Simple Smile
Ще съм много благодарна, ако ми дадеш консултация относно един продукт, който синът ми иска да приема. Детето е на 13 г. И тренира от един път до три пъти в залата, седмично, с баща си.

https://fitness1.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D … s-500-grams/30865

# 499
  • София
Ще съм много благодарна, ако ми дадеш консултация относно един продукт, който синът ми иска да приема. Детето е на 13 г. И тренира от един път до три пъти в залата, седмично, с баща си.

https://fitness1.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D … s-500-grams/30865
Здравей!
Това е Креатин , хубава добавка - дава сила, енергия, желание за интензивна тренировка, изграждане на мускулна маса, подпомага възстановяването, но трябва да се приема правилно.
Има различни схеми на прием:
- на всеки 3 грама Креатин, задължително трябва да се приема 4 л. вода
При т.н. задържащ период се приема за 5-7 дни по 20 грама Креатин ... смятай, колко вода трябва да се пие.
При поддържащия период се приема по 5 грама.
Самият Креатин е причина да се задържа вода в клетките и мускулите да изглеждат по-обемни, но ... без релеф - по това може да се разпознае кой е приемал тази добавка.  Wink
Когато се приеме Креатин, след определено време /минути/, трябва да се приеме въглехидрат / който да повиши инсулина / и след това Протеин, който да нормализира инсулина. Инсулинът има силен анаболен ефект /за растеж на мускулите и покачване на теглото/.
Когато се ползва Креатин, преди тренировка се приемат бързи въглехидрати, след тренировка – бавни, това е условие, което се спазва за постигане на добри резултати.
Посочвам ти тези неща, най-общо, за да си наясно, колко е сложно и колко може да е опасно за едно дете, приема на тази добавка.
На тази възраст, ако тренира правило + Протеин / суроватъчен излолат, концентрат, хидролизат/, може да постигне много добри резултати.

# 500
Привет Денис, моля отново за твоя съвет. Simple Smile Приемам NAC и Collagen, по  начина, по който ми написа преди няколко седмици. Сега обаче ми се налага да добавя и Vitex 400 mg. Къде, как и кога мога да го вместя между тези двете - NAC и Collagen? Благодаря ти сърдечно Simple Smile !!

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 15:02 от bubastet

# 501
  • София
Благодаря, Денис Simple Smile

# 502
  • София
Привет Денис, моля отново за твоя съвет. Simple Smile Приемам NAC и Collagen, по  начина, по който ми написа преди няколко седмици. Сега обаче ми се налага да добавя и Vitex 400 mg. Къде, как и кога мога да го вместя между тези двете - NAC и Collagen? Благодаря ти сърдечно Simple Smile !!
Vitex  - след хранене

# 503
Vitex  - след хранене
Много ти благодаря! Flowers Sunflower

# 504
  • София
Купихме трибулус и магарешки бодил за половинката ми, заради лоша спермограма, и искам да те питам на гладно ли се пият. На Биовеа са.

# 505
  • София
Купихме трибулус и магарешки бодил за половинката ми, заради лоша спермограма, и искам да те питам на гладно ли се пият. На Биовеа са.
На гладно, може между храненията.

# 506
  • Бургас
Аз може ли да попитам, ако някой е поръчвал от Ихърб или  Амазон, протеин за бременни, да препоръча? Гледам че има най-различни, в момента пия Pregnago, но бих пробвала други варианти?

# 507
  • София
На гладно, може между храненията.

Благодаря Simple Smile

# 508
Здравей Денис. Какво е мнението ти за рутин и ликопен като антиоксиданти? В един руски сайт ги споменават като средство срещу ДНК фрагментациите ...

# 509
  • София
Здравей Денис. Какво е мнението ти за рутин и ликопен като антиоксиданти? В един руски сайт ги споменават като средство срещу ДНК фрагментациите ...
Здравей!
Супер са и са подходящи, могат  да помогнат също:
СоQ10, Омега 3-DHA, Астаксантин 
Ресвератрол, Кверцетин
Аргинин, NAC, Л-Карнитин   
В12
Фруктоза
цинк, селен, вит.С, вит.Е

Общи условия

Активация на акаунт