Боян Петров

• 236 138
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 105
30 години опит + пак повтарям 11/14 изкачени осемхилядника и продължаваме да си говорим за късмет и безотговорност... Повече няма да влизам в безсмислени спорове, оставам с надеждата за добри новини скоро.

По последна информация още 3ма човека са се включили в издирването, но все още не могат да се качат по-високо от 6100м. заради лошото време. За след обяд дават по-добри прогнози.

# 106
След толкова покорени върхове би трябвало да е много добър и да се преборва с всяка ситуация, дано е така и го намерят и всичко е с добър край

# 107
  • София
Има много интересна статия от преди две години в "24 часа ", но не ми дава да я копирам. Казва се "Гробището Еверест " - за морала, жертвите и бизнеса с изкачванията.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 13:21 от bubanka

# 108
  • София
И мен историята буквално ме е обсебила през последните дни. Постоянно проверявам за новини. Няма как да не се респектира човек от личност като Боян Петров - от силната му воля, смелост и дух на победител. Именно защото е толкова различен от масата, четем негативните коментари. Трудно се разбира човек като него. Кое го кара, защо го прави? Той самият навярно също не може да отговори на този въпрос. Това обаче, че има хора като него ми дава увереността, че човешкият род има шанс да оцелее...
Въпреки, че всички разумни факти сочат, че спасението е невъзможно и вече дори и теоретичните шансове за оцеляването му се изчерпват, все още тая вяра и надежда, че е жив.

# 109
  • Mars Hotel
До сега може просто късметът му да е работил, а не тактиката.
Не разбирам нищо от алпинизъм, но според мен човекът е допуснал три груби грешки
- тръгнал е съвсем сам над 7000 метра
- тръгнал е без кислород
- оставил си е и телефона, т.е. не си осигурил поне средство за връзка при спешни случаи.
Всичко това ми изглежда твърде лекомислено начинание. Тези планини изобщо не са място, където да се правиш на герой.

Личи си. Laughing
Извинявай, но е адски тъпо да си мислиш, че при експедиции за покоряване на осемхилядници се тръгва на късмет. Особено пък за човек с опита и способностите на Боян Петров. Поне попрочети малко информация за този човек преди да твърдиш, че е лекомислен.

# 110
Тук не виждам някой да се кланя или да си създава идоли. Това, което казвам е, че няма нужда да се дават оценки на Боян Петров от дивана вкъщи. Това което е направил не е ново, тактиката му е работеща, доказал го е.

Идолопоклонничество е твърдението, че Х не можело да сбърка. Няма такъв човек.
Написах конкретните слабости. Не прочетох логично обяснение за допускането им. Това е.
В тази тема е точно мястото за изразяване на становища по въпроса. Не виждам нищо неподходящо във времето и мястото за споделяне. Напротив.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 13:11 от Judy

# 111
Боян е изкачил най трудния връх К2 , та сега този Ша Ша ли ще му се опре ...
Ако е оцелял (в което се надявам ) Холувуд трябва да направят филм за него .

# 112
  • София
Много хора казват, че не разбират мотивацията му, обвиняват го, че поемал риск, че бил егоист. ...
Аз моля другите, които го разбират, да не реагират като ужилени към тези, които не го разбират, че едва ли не желаят смъртта му.  ooooh! Да, аз не го разбирам, но това не означава, че не искам да открият човека жив, що за дивотия.

# 113
Не разбирам от алпинизъм. Тези шерпи някакви нечовеци ли са? Катерят се наляво и надясно без да им мигне окото, спасяват, извлачват неумеещите до върха? Здравословни проблеми не ги ловят, като височинна болест, може би защото живеят там, даже са родени там?

# 114
Ако този човек живееше заради идеята да бъде разбиран нямаше да бъде това, което е. Един от най-великите ни съвременници.

# 115
  • Mars Hotel
Много хора казват, че не разбират мотивацията му, обвиняват го, че поемал риск, че бил егоист. ...
Аз моля другите, които го разбират, да не реагират като ужилени към тези, които не го разбират, че едва ли не желаят смъртта му.  ooooh! Да, аз не го разбирам, но това не означава, че не искам да открият човека жив, що за дивотия.
Никъде не съм казала подобна "дивотия". Не ми слагай думи в устата.

# 116
Сегашната ситуация много ми напомня емоциите, страховете, надеждите покрай Христо Проданов. Познавах го бегло, но му се възхищавах много. И тогава лягахме и ставахме с надеждата за минимална информация, че е станало чудо.... Сега изпитвам същите чувства, много харесвам Боян Петров, хъса му, оптимизма му, волята му. Дано да е жив и здрав!

# 117
И да не го намерят, животът му е достоен за продължение на “Вертикална граница” или някой подобен. Първата ми мисъл, като разбрах, че е изчезнал от дни, беше, че на човек като му е писано...Тъжното е, че силата на човешкия дух все пак не е безгранична. Дано го намерят.

# 118
  • in Wonderland
Всеки ден се моля да чуя добрата новина, че е открит жив и здрав. Все още имам надежда, че чудото ще се случи.

Една страхотна статия за Боян Петров, да се замислим къде сме ние, къде е той! Респект и дано Бог е с него
 🙏

https://www.actualno.com/viewpoint/bojan-trjabva-da-ocelee-news_673461.html

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 13:14 от ~ Dee_Dee ~

# 119
И аз не го разбирам, нито него, нито другите "алпинисти". Разбирам изследователската му дейност, екологичните оценки и т.н., колекционирането на осемхилядници не го разбирам, за мен не е спорт. Тараумарите бягат стотици километри без да спрат, шерпите редовно изкачват осемхилядници и имената им не ги пише никъде, нито на едните, нито на другите.
Жена му пък съвсем не я разбирам, но към нея имам и други наблюдения, освен сегашните и изяви.
Искрено се надявам да го намерят жив и здрав... не го познавам, изглежда много симпатичен и добър човек... още повече се надявам да си вземе поука, сигурно никога не би спрял да гони вятъра по върховете, но поне да стане по-предпазлив! Това което прави, колекционирането на осемхилядници сам, без кислород, без телефон и т.н., за мен е зорлем да правиш така че да не доживееш стари години... просто аз съм устроена по друг начин...
П.П. По-рано някой беше писал че бил преборил диабета, ами, не, не е преборил диабета. Има си инсулинозависим диабет...

Общи условия

Активация на акаунт