Боян Петров

• 235 503
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 90
Колкото и да си подготвен това е природа, та няма как да си застрахован, че винаги всичко ще приключи успешно. Което не те прави рисков играч.

# 91
Боян е велик. Четейки част от коментарите тук не се изненадвам. МПН. 

# 92
Жив е и ще го открият.
Но трябва да се замисли дали да продължава с катеренето.

# 93
  • София
Мен лично ме е яд, че не е претеглил риска. Много харесвам Боян и се надявам да оцелее, но вече не вярвам.
Ние със съпруга ми сме планинари и имаме сравнително добър опит и екипировка. Въпреки това, преди няколко години, заради неправилно преценени климатични условия, за малко цяла група да пострадаме сериозно. И то в наша планина, посред лято, хора с над 20-годишен опит в планинарството. Не се стигна до спасяване, но не съм много сигурна как успяхме да оцелеем и да сме невредими. Бедствахме 24 ч. Ако бяха повече, нямаше да оцелеем вероятно. Природата не бива да се подценява, особено в планината.

# 94
Колкото и да си подготвен това е природа, та няма как да си застрахован, че винаги всичко ще приключи успешно. Което не те прави рисков играч.

Така е, дори да си перфектен, няма как да имаш 100% гаранции, защото не всичко зависи от теб.

# 95
  • На брега на реката
Боян не е само ентусиаст. Той е човек откривател. Да, не малко хора хукват към върховете, за да се щракнат и тагнат, за да се покажат. Боян е друг тип, той е изследовател, човек на науката, картографирал не малко трасета, открил е нови видове, обръща внимание на природата и всяка дребна твар.
Някой по-горе ме пита защо го прави! Пак повтарям, прочетете негово интервю, нещо за него, негови публикации, не съдете за него по разни некомпетентни мнения.

# 96
Здравейте и аз искам да се включа в темата, понеже ставам и лягам с тази история от дни. Аз като човек, който трудно ходи и в заледена София се възхищавам на хората, които по такъв начин преодоляват себе си и природата. Да, рисково е, но той е пример за Воля. В България имаме нужда точно от подобни примери, за да се научи всеки да гони и преследва върхове, може би не планински, но лични. Затова е важно той да оцелее, но не винаги нещата се случват както трябва, за съжаление. Страшно много време мина и почвам да мисля и аз най-лошото, въпреки че до вчера бях сигурна, че е жив.
Дано днес вече да се разбере нещо, съчувствам на жената и децата му. Те в момента изживяват истински ад!
Не съдя никого, защото не живея живота на другите. Винаги съм се възхищавала на хората, които правят нещо което аз не мога, още повече когато са толкова смели. Бог да е с него. Сега няма смисъл според мен да го обвиняваме, в момента само молитвата е нужна. Пък за грешките, всеки за себе си да си направи изводите.

# 97
Я, човек!

# 98
  • София
Не разбирам мотивацията, не разбирам стремежа към толкова голям риск, но аз съм друг тип. Предполагам, че без такъв тип хора е нямало да има нито Америка, нито нови открития и изследвания.
В чисто човешки план пожелавам скоро да го намерят жив и здрав и да се върне бързо при семейството си.

# 99
Боже, така искам да го намерят жив този човек.

# 100
  • инфантилно и разглезено хлапе
Тук не виждам някой да се кланя или да си създава идоли. Това, което казвам е, че няма нужда да се дават оценки на Боян Петров от дивана вкъщи. Това което е направил не е ново, тактиката му е работеща, доказал го е.
До сега може просто късметът му да е работил, а не тактиката.
Не разбирам нищо от алпинизъм, но според мен човекът е допуснал три груби грешки
- тръгнал е съвсем сам над 7000 метра
- тръгнал е без кислород
- оставил си е и телефона, т.е. не си осигурил поне средство за връзка при спешни случаи.
Всичко това ми изглежда твърде лекомислено начинание. Тези планини изобщо не са място, където да се правиш на герой.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 13:19 от bubanka

# 101
  • Mars Hotel
Много хора казват, че не разбират мотивацията му, обвиняват го, че поемал риск, че бил егоист. Предполагам, че е нормално да има такива мнения, но не е сега моментът за тези разговори. Сега просто трябва да се надяваме, че ще го открият жив.

# 102
Боже, така искам да го намерят жив този човек.
И аз Praynig
Постоянно следя новините.

# 103
Не мисля,че има шанс да го открият жив,за жалост. Запозната съм с условията.
Дано се случи чудо..
Мъчно ми е.

# 104
  • Варна
И аз следя случая ,не ми излиза от главата този човек.ако има някакви новини ,пишете  Confused

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 13:20 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт