Боян Петров

• 237 809
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 135
Обаче от хипогликемия се губи съзнание за минути, неочаквано. Добави студ и липса на кислород, забавена сръчност...в такава ситуация да си извадиш шоколад от джоба става непосилна задача. И като няма втори човек, който да му натъпче нещо сладко в устата, има гарантирано безсъзнание след минути.
Преди малко гледах интервю, в което жена му казва, че Боян си носи бутилка кола точно за такива случаи.

Страхотно, само че дори на морското равнище може да ти е трудно да отвориш колата при хипогликемия, какво остава при намалена адекватност. Или ако бутилката е замръзнала.

Дори с тип 1 може да изкараш доста време без инсулин, няма да те убие за минути.

Тук има нещо изключително извънредно, просто няма логика да е нещо обичайно или очаквано, което Боян да не е предвидил или да не е подготвен с оглед огромния му опит. Този връх не е технически труден за разлика от други, но няма папапети за сигурност и това също може да е причина.

# 136
За минути няма да те убие, но човекът липсва от колко - седмица, 10 дена? Това с бутилката кола ми се вижда неадекватно, там е -20 поне.

# 137

Доста неща ми звучат вече дори несериозно.
Никой не желае хората да умират по балканите, разбира се, но подобно безразсъдно отношение в момента изисква ново бюджетно плащане. Което ще бъде направено, за да имаме поредния пи-ар на правителството.
А днес почина поредната пациентка, за която близките и  здравната каса не са могли да заплатят необходимо лечение, например.

# 138
# 139
Дано да има късмет Боян Петров!
А относно рисковете - всеки сам си ги претегля и определя целта и смисъла на живота си.
Кои сме ние, че да съдим някой друг?!

# 140
Възхищавам се на силата и духа, с които е надарен този човек. Възхищавам се и на достойството и стоицизма на съпругата му.
Надеждата ми за чудо не е умряла.
Отказвам да повярвам, че не е жив.

# 141
За минути няма да те убие, но човекът липсва от колко - седмица, 10 дена? Това с бутилката кола ми се вижда неадекватно, там е -20 поне.

Горе няма нито кола, нито шоколад, нищо. На тези температури, само вятър и лед и инсулин, ако има останал.

# 142

За застраховките, казаха че има, но те се изплащат след като го намерят.

Така е. Когато си в чужбина и имаш спешен проблем, първо си плащаш там и после си търсиш парите от застрахователя. Преди 4 седмици на хиляди километри от България паднах и ме закараха в спешния център. Прегледа, снимките и лечението трябваше да заплатим до 3-4 дни в брой. Не е за вярване, но понеже вече бях нестабилна, след 3 дни паднах отново. Вече нямах пари за снимки и прочие. Ръката ми се поду, болеше, но стисках зъби. Не можех да плащам и  по банков път, защото там  нямало IBAN (така и не разбрах ясно защо не става). Не си и помислих да се обаждам в посолството и да занимавам българската държава. Проблемът е мой. Държавата трябва да има еднакво отношение към всички. Принцип! И ако превозва Христо Мутафчиев от Бургас със самолет, защото е получил инсулт, трябва да направи това и за Койчо от Малко Търново.

# 143
Дано да има късмет Боян Петров!
А относно рисковете - всеки сам си ги претегля и определя целта и смисъла на живота си.
Кои сме ние, че да съдим някой друг?!

В случая има за какво: доста честичко спасителните операции затриват още няколко човека. Тоест ти може да си определяш смисъла на живота, но трябва и да се подпишеш, че не очакваш други да си рискуват живота, за да те измъкват.

# 144
Аз намирам символика във името му, свързана с планините  и това ми дава надежда, че все пак ще го открият.

# 145
  • София
Колеги, истина ли е, че не си е взел и GPS-a със себе си, бях чел само за сателитния телефон, но вече чета по други форуми, че и GPS  не взел. Нещо по темата? Защото, ако исмаше джи пи ес, не знам по сигнала нямаше ли как да го засекат?

# 146
Има ГПС, с който отбелязва точки за себе си. ГПС-а обикновено само приема сигнал, не предава. Иначе си мисля, че ако не сателитен телефон, всеки алпинист трябва да си има ГПС с който да могат да го следят, т.е. да може да предава.
Но в тези условия батериите им издържат по 3-4 дни максимум, така или иначе няма къде да ги зареждат.

# 147
А не знам защо никой не коментира вероятността от лавини .. Инсулина и температурите в този случай са му най-малкия проблем.
И да,точно така,всеки трябва да има ГПС,по който да могат да го открият.

# 148
  • София
 Добре, а за какво се събират пари в момента, в смисъл - реалното събиране на средства ще стане за ок. седмица, няма как да е за един ден. Каква е целта?

# 149
Аз мисля, че алпинистите, които коментират случая премълчават много от страховете и опасенията си.

Общи условия

Активация на акаунт