Боян Петров

• 237 831
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 150
За застраховките, казаха че има, но те се изплащат след като го намерят.

Така е. Когато си в чужбина и имаш спешен проблем, първо си плащаш там и после си търсиш парите от застрахователя.
Не всички застраховки са така. Зависи от условията, за които си платиш. Но не съм ползвала, дано и не ми се налага, но разпитвам застрахователя, когато си правя застраховка. Също преди години сме обсъждали в подфорума за туризъм и са писали хора, които са ползвали и не са плащали на място.

# 151
  • Варна
Добре, а за какво се събират пари в момента, в смисъл - реалното събиране на средства ще стане за ок. седмица, няма как да е за един ден. Каква е целта?
Доколкото разбрах сутрин ,в "На кафе" Радослава сподели ,че нужно е да се внесе депозит за хеликоптера ,който ще  търси Боян -50 хил.долара.

# 152
Явно застрахователните компании ще изплатят средства на по-късен етап, а пари трябват сега. Само за хеликоптера искали 50 000$ депозит, поне това разбрах аз.

# 153
  • София
50 хиляди долара?! Това за по-млако от седмица тази сума няма как да се събере. Има хора - превеждат от чужбина големи суми, чисто технологично времето няма да им стигне за събиране на тия суми. Ако се разчита само на тях - след седмица минимум хеликоптер.....

Отделно, той има застраховка, както и застраховка живот, предполагам, но като не е взел разни телефони, кислородни маски... не знам, застрахователите Лесно застраховат и мнооооого трудно Изплащат Sad

# 154
Това че събират средства за мен означава че нито Боян Петров (който не е алпинист от вчера или днес), нито организаторите на изкачването са заделили някой лев бюджет непредвидени ако нещо се обърка... А той има и спонсори все пак... Или има нещо, което се премълчава и заради което спонсорите му примерно не помагат със средства до изплащане на застраховката, когато ще могат да си върнат парите.

# 155
  • Mars Hotel
Аз мисля, че алпинистите, които коментират случая премълчават много от страховете и опасенията си.

Възможно е. Но нима могат да кажат, че няма смисъл? След толкова време остава само надеждата, това е ясно.

# 156
Чудя се за какво е този хеликоптер, като уж само някои специални модели достигали до 6000 метра максимум?

В момента времето не позволява тъй или иначе.

# 157
А не знам защо никой не коментира вероятността от лавини .. Инсулина и температурите в този случай са му най-малкия проблем.
И да,точно така,всеки трябва да има ГПС,по който да могат да го открият.
Скрит текст:
защото това е най лошия вариант ..и ако е попаданал на лавина може и никога да не бъде открит

# 158
Аз мисля, че алпинистите, които коментират случая премълчават много от страховете и опасенията си.

+1
Та кой иска да бъде човека попарил надеждите и съобщил лошите новини.

# 159
  • София
Днес по една от телевизиите в студиото попитаха жена му за откритата сметка и тя каза, че се налага да плати капаро на хеликоптера - 50 000 долара. В същият момент водещата каза, че министър Захариева е потвърдила, че "тя" (държавата) ще плати тези 50 хиляди. Предполагам, че жена му събира пари за всеки случай (ако някой поиска нещо допълнително), но пък в същото време от самото начало твърди, че има най-голямата възможна застраховка при австрийски застраховател, която покрива абсолютно всичко. Министърът също каза, че няма проблем, ще осигурят всичко и от финансово естество. Сега чета, че май е забранено самостоятелното изкачване вече на такава височина, може и това е да е някакъв проблем със застрахователите.

# 160
Коментира се вероятността от лавина - ето.

Боян е преборил рака, при това два пъти, а не диабета. Някой по-напред беше написал неточен коментар по въпроса.

Аз четох, че е забранено самостоятелното изкачване на Еверест. Като казвате нещо, цитирайте източници.

# 161
Жена му каза за капарото и спомена и други такси имало.
Да и аз щях да отбележа това че е преборил два пъти така и е с диабет. Грешно е разбрал някой

# 162
  • София
Вероятно в застраховката е включен риск и самостоятелно изкачване (ако не е законово забранено), но той реално може да е изкачвал само някой лагер нагоре, а не върха, ако е имало лагери де. По-скоро ме притеснява, че застрахгователите се дърпат да дават пари, защото не е бил с надлежното оборудване със себе си, а съм убеден, че с "дребния шрифт" е било написано, че полицата важи, САМО АКО... (носи кислород, телефон, etc.)

# 163
Той не изкачва така от вчера, най-вероятно е сключвал договорите съобразявайки се със себе си, едва ли е подписал договори правени по калъп.

# 164
  • София
Макондо, Връх Еверест е в една "зона" с няколко върхове в близост, осемхилядници. Гледах снимка някъде. И не мога да цитирам източници, не си записвам впечатленията от къде са. Споделям какво съм видяла и прочела. Източници цитират журналистите.

Общи условия

Активация на акаунт