Боян Петров

• 237 883
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 165

Тук има нещо изключително извънредно, просто няма логика да е нещо обичайно или очаквано, което Боян да не е предвидил или да не е подготвен с оглед огромния му опит. Този връх не е технически труден за разлика от други, но няма папапети за сигурност и това също може да е причина.
Цитат
Шиша Пангма е покрит с вечни снегове и ледове. Смятан е за един от най-опасните за покоряване.

До момента българин не е изкачвал „Джуджето“. Най-близо до успеха са Дойчин Василев и Карина Сълова през 1999 г. Според различни източници двамата стигат не до Главния връх, а до Централния, който е висок около 8008 м. Двата върха са свързани с остър ръб, който от опитни алпинисти се преодолява за около 1 час. Преди тях опит да изкачат Шиша Пангма правят още двама българи – Йорданка Димитрова и Борислав Димитров. Те се включват в комерсиална експедиция през 1993 г., ръководена от италианеца Ренато Моро. За съжаление тази експедиции през цялото време е била съпътствана от ураганни ветрове и снежни бури. Така те успяват да стигнат само до 6400 м.

Цитатът е от http://www.360mag.bg/posts/88532 и е от 2017 г. Това че няма българин изкачил върха обяснява много неща. В линка пише и за соло изкачванията и за изкачванията без кислород. Общо взето има много поле за мерене на мускули. А Дойчин Василев в интервю каза че върхът е много коварен.

# 166
Съпругата на Боян Петров: Сигурна съм, че не гоним вятърни мелници ...

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/multimedia/video/sypr … ni-melnici-484622

# 167
  • София
"Съобразявайки със себе си договорите" - такова правно понятие няма. По-скоро съм на мнение, че договорите са "типови", налагани от застрахователната компания. И тъй като на никой не му се мисли за кофти варианти, надали е чел като хората какво валидира застраховката. Това са предположения де. Но тези застрахователни договори са особено рискови и с не малка вероятност за възникване на застрахователното събитие, а повярвайте ми, компаниите не са балами....

И друго не разбирам - той има застраховка живот, която няма как да се изпълни сега. Но нали има и застроховка в риск на изгубване и пр., тя защо се бави? Ето това не се казва...

# 168
Забраната за самостоятелно изкачване не е за Хималаите, а за конкретен връх - Еверест. Всичко друго просто не отговаря на истината.

# 169
За неговата застраховка не знам, но за обикновените туристи, при настъпило събитие застрахователя определя при кого ще бъде обслужен застрахования. И обикновен турист може да бъде издирван с хеликоптер, но от фирма, с която има договор. В случая това е частно издирване, застрахователя вероятно не работи с хеликоптер, който достига такава височина и пилот, който лети в такива условия. Само гадая. Или и да разполага го прави в разумни метеорологични условия.

# 170
Колеги, истина ли е, че не си е взел и GPS-a със себе си, бях чел само за сателитния телефон, но вече чета по други форуми, че и GPS  не взел. Нещо по темата? Защото, ако исмаше джи пи ес, не знам по сигнала нямаше ли как да го засекат?

Това колеги в смисъл на драги кибици ли трябва да се разбира?

# 171
# 172
Като една компания не е съгласна и с твоите условия, ще отидеш при друга. Тук не говорим за някой пульо, решил да се катери по камънаците на местния баир за да му пробутват измислени договори. Със сигурност ще вземат предвид някой като Боян Петров. И той със сигурност ще държи на тези неща, а няма да пропусне да прочете всичко. Човека обикаля по някакви супер страшни места, но нямало да си прочете договора заради страшни мисли...

А че ще има много въртележки по изплащането на средствата, най-вероятно е така.

# 173
  • София
Колеги, истина ли е, че не си е взел и GPS-a със себе си, бях чел само за сателитния телефон, но вече чета по други форуми, че и GPS  не взел. Нещо по темата? Защото, ако исмаше джи пи ес, не знам по сигнала нямаше ли как да го засекат?

Това колеги в смисъл на драги кибици ли трябва да се разбира?
Скрит текст:
Съ сигурност не в смисъла на спам, в който е твоето мнение. Това първо.
Второ, на който не му харесва "колеги", малко по инерция написано, признавам, следващия път ще път на пиша - Мами, или нещо подобно, но... май няма ми се сполучи Grinning

# 174
Като една компания не е съгласна и с твоите условия, ще отидеш при друга.
Може никоя от компаниите да не е съгласна с твоите условия.

# 175
  • София
 Колеги, не сте на пазара, че да идете при "друга компания". Специално за изкчаване в Химаилаите компаниите, които предлагат добри застраховки надали са много. Обикновено ти не избираш особено. Те се Съгласяват да те застраховат, колкото и абсурдно да звучи. Хелле пък Боян е доста рисков....

# 176
А може и пък застрахователят да приема условията ти, ако си достатъчно известен, за да се рекламира чрез теб. Не е задължително всеки да приема общите условия на застрахователите, още повече че Боян не е случаен любител на алпинизма, а личност със сериозен бекграунд в тази област. Не знаем как е в действителност.

# 177
В На кафе казаха,че застраховката му покрива най-доброто издирване,не знам защо събират пари?!
Боян е жив,хора Simple Smile

# 178
Забраната за самостоятелно изкачване не е за Хималаите, а за конкретен връх - Еверест. Всичко друго просто не отговаря на истината.

Не, за всички върхове е: https://www.thenational.ae/world/asia/nepal-bans-solo-climbers-f … -everest-1.691538

От края на миналата година, за да важи за този сезон.

# 179
  • София
А може и пък застрахователят да приема условията ти, ако си достатъчно известен, за да се рекламира чрез теб. Не е задължително всеки да приема общите условия на застрахователите, още повече че Боян не е случаен любител на алпинизма, а личност със сериозен бекграунд в тази област. Не знаем как е в действителност.
Възможно е, но това не е спорт. Не е Онзи комерсиален спорт. Боян е известен, но и с много съпътстващи "особености". А компанията едва ли има нужда от кой знае каква рекала, ака има бюджет да плаща застраовки (живот) на алпинисти, и то в големи размер, плюс да плаща на адвокати в съда, за да се бори да не плаща именно тези застраховки. Да, той трябва да има скъпа и голяма застраховка, няма как да е иначе. Условията обаче надали ги избира той....

Общи условия

Активация на акаунт