Боян Петров

• 237 969
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 460
  • На брега на реката
Аз пък си мисля, че шерпите нищо не търсят. Прибират парите и уж търсят. И те са се изтерикатили при този комерс на Еверест. Да не им е първия такъв случай. Как се доказва, че изобщо търсят и изкачват? Макар че не ги виня. ''За едни брадва, за други свадба'' , както гласи една поговорка.
И сигурно стоят горе на лагер две и си почиват по цял ден, и така вече трети ден? Нали ви е ясно, че и това утре ще лъсне в някой долнорпобен жълтур!

# 2 461
И аз смятам същото. Може като е видял времето да се разваля, да е решил да слиза надолу с надеждата, че ще стигне бързо, ако е съвсем лек и затова да е зарязал всичко - палатка, спален чувал. Или това, или се е наложило да излезе от палатката да си изкопае лед за вода или нещо подобно и там да се е случил инцидентът. Според мен е някъде около втори лагер или по-надолу.

Ако времето започне да се разваля няма да си зареже палатката и спалният чувал, по-скоро ще се прибере вътре, защото шансовете му са най-големи вътре. Ако е излезнал инцидентно от палатката раницата му щеше да е там. 

Ясно, но човек не се изпарява просто така. Палатката е зарязана отворена, той си е хванал раницата и е тръгнал нанякъде. Вероятността да тръгне към върха е нула, защото няма как да стигне само с един преход, а на лагер 3 няма нищо. Освен, ако е смятал, че другите двама ще го настигнат и ще се приюти при тях, но пак не звучи логично.
Факт е, че наистина, ако беше просто излязъл инцидентно, раницата щеше да е вътре. За мен остава просто да е тръгнал надолу скоростно, смятайки, че ще успее да слезе преди лошото време. Защо не е взел палатката, не мога да кажа, нито какво му е било в главата, нито какви са били условията в момента. Възможно е поради липса на кислород да е получил височинна болест и да не е разсъждавал трезво, но това вече е в сферата на фантазиите.

# 2 462
Китайския посланик днес е казал, че са намерили инсулина му, медицински пакет, храна и тениска и че е потвърдено, че са негови.
Нали не си мислите, че китайския посланик изнася непроверена информация
Зари, не съм гледала интервюто. Всички тези неща на едно място ли са намерени?

# 2 463
От самото начало, до сега Радослава Ненова действа изцяло правилно и обмислено. Всъщност чак сега разбирам защо Боян Петров споделя живота си с тази жена. Тя е напълно наясно с това, което прави, има познанствата и възможностите да организира екип, който да осъществи подобна спасителна акция. Решенията й са адекватни, вероятно е била инструктирана предварително от мъжа си какво да прави в подобна ситуация и тя се справи много добре.
Майката и сестрата на Боян са много далече от алпинизма, те говорят изцяло емоционално, не разбират напълно какво е уместно да се прави, едва ли се досещат в този момент, че тази операция струва и ужасно много пари, които трябва да се вземат отнякъде, за да продължават да го търсят до безкрайност, че е застрашен живота на хората, които участват, и много други. Напълно съчувствам на болката им, разбирам желанието им, но не мисля, че трябва да имат думата при взимането на решения.
За мен случаят с Боян Петров приключи, за съжаление трагично. Най-вероятно е някъде над 7300 м между върха и лагер 3, там му се е случило нещо. По-вероятно е да не открият тялото му.
Беше ми много симпатичен с това, че въпреки сериозните здравословни проблеми води динамичен живот, не допусна те да попречат с нещо на начина, по който живее. Съжалявам за него. Но не мога да си представя,че след години можеше да бъде сляп или с ампутиран крайник, както завършват много хора с диабет тип 1. Остава където винаги е искал да бъде.

# 2 464
Китайския посланик днес е казал, че са намерили инсулина му, медицински пакет, храна и тениска и че е потвърдено, че са негови.
Нали не си мислите, че китайския посланик изнася непроверена информация
А тази тениска на него ли е била при тръгването? Не вярвам да си носят резервни тениски за преобличане в багажа или греша? Ако е била облечена, защо я намират съблечена?
На колко метра височина са били тези предмети?

# 2 465
Обявен е за изчезнал, защото тези, които са тръгнали след него да катерят не са го срещнали и видяли в палатката и срещнали по маршрута.
Ето намерих го интервюто преразказано.
https://offnews.bg/obshtestvo/alpinistite-sa-otkrili-teniska-hra … n-pet-680557.html
Тук имаше и спор относно броя на спасителните екипи, мисля, че дава отговор на въпроса

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 16:19 от zari65

# 2 466
нали се казва, че са видели инсулинови неща и част от дреха. може да е оставил не само раница ами и дрехи и други неща, и вятърът да ги е отвял. Също така, от хипотермия човек се разсъблича, става му горещо.
Може наистина никъде да не е тръгнал, да е излезнал от палатката да е паднал, а вятърът да е отвял нещата му от палатката: медицински пакет, дрехи храна и прочее

# 2 467
Е, колко дрехи носят в тези раници? И баш тениски в този студ горе.

# 2 468
Не мисля, че носят нещо за преобличане при самото изкачване, всичко е в базовия лагер. Той особено, ще си зареже телефона, тракера, но ще си вземе тениската....

# 2 469
Аз прочитайки статията разбрах, защо уондърлъст може да нямат информация. Търсенето е със алпинисти и шерпи -- китайци и непалийци. Явно информацията за намерени неща и тн се води от китайците, Уондърлъст ако не се лъжа са от непалийската страна. Заради това, на тях никой не им дава информация, все пак Китай и Непал не са в супер отношения.

# 2 470
  • ГО
Поради липса на категорична информация много взе да мирише работата. И колкото повече я бъркат, повече мирише.
Дано скоро се разбере със сигурност какво е станало, че....

# 2 471
Тази операция е организирана от Китай на държавно равнище. По достоверен източник от китайския посланик аз поне не виждам.
За други спасители и кой какво се прикрепя и дали някъде другаде се плаща нещо незнам.
Относно екипа на Боян Петров на място, не мисля че прави нещо освен да седи на зрителската скамейка.
Не е до отношения- китайците са поели ангажимент и са наели и местни хора, в случая непалците са изпълнители.
Ръководителяна спасителната група  е оторизиран да говори, да взема решения и т.н. Другите могат само да препредават казаното.

# 2 472
Тази операция е организирана от Китай на държавно равнище. По достоверен източник от китайския посланик аз поне не виждам.
За други спасители и кой какво се прикрепя и дали някъде другаде се плаща нещо незнам.
Относно екипа на Боян Петров на място, не мисля че прави нещо освен да седи на зрителската скамейка.

Зари, хеликоптерите са от непалска страна. Със самите алпинисти са и непалци. Нормално е посланикът да не споменава непалийците. Той говори единствено за ръководителя, който е най-опитният китайски алпинист. Но екипите са няколко, състоящи се от много хора. Със сигурност, него го търсят повече от тримата души, които спомена посланика. Това, че посланикът не назовава всеки поименно, нищо не значи.

# 2 473
Не мисля, че носят нещо за преобличане при самото изкачване, всичко е в базовия лагер. Той особено, ще си зареже телефона, тракера, но ще си вземе тениската....

Тогава единственото обяснение е да е халюцинирал и да я е съблякъл. Или ако е парче, да се е закачила на нещо и да се е скъсала, но как ще стане, като тениската би трябвало да е под всички останали дрехи.

Китайският посланик ясно, че казва истината. Въпросът е какво е обяснението.

# 2 474
Китайският посланик дано да казва наистина истината и да изнася само факти, защото като цяло китайската дипломация не се слави точно с това.

Общи условия

Активация на акаунт