Боян Петров

• 238 332
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 285
Надявам се, човекът да е роден под щастлива звезда и да бъде добре! ... Но всъщност, и той и всички около него знаят, че всяко едно тръгване някъде, може да е последно ... Дано това да не е такова!!!

# 286
Докато си говорим тук, денят там вече мина, не е имало търсене заради лошото време. За хеликоптер казват, че ще лети утре.

http://epicenter.bg/article/Kitay-shte-razreshi-utre-nepalski-ve … Petrov/153973/2/0

Казват, че очакват и подобрение на времето утре, дано вече да имаме новини и те да са добри.

# 287
То и на Валя Балканска песента "Излел е Дельо хайдутин" не е героизъм ама всички се гордеем ,че е в космоса.Вие сте ............... ,направо нямам думи.

# 288
Цитат
Той не е като всеки друг българин изпаднал в беда.
Защо?
Защото хората не са еднакви. Защото рядко се случва някой друг до такава степен да е надвил себе си, собственото си тяло, най-тежките болести, да се подложи на такава самодисциплина, да се изправи срещу човешките възможности, да има подобни високи изисквания към себе си, постоянно се усъвършенства и да си постави такава висока, нереална мечта - покоряването на 14-те най-високи върха в света без кислород.
Хубаво е, че има такива българи, във време когато толкова хора са смачкани, отчаяни, обезверени.
Той е пример, символ на борбеност, на високи цели. Утре някой друг българин може да се вдъхнови от него и да направи нещо друго велико - не да изкачва задължително връх.

Просто не се случва често, съгласи се.

Съгласявам се. А сега друга гледна точка - в еднакви условия бедстват двама души. Единият е известен, другият не е. За известния знаеш факти от живота му, а за другия нищичко. Кой първо ще тръгнеш да спасяваш?
Мен персонално ли питаш? Ако е така ще се опитам да се поставя в тази хипотетична ситуация, в която да мога да избирам кого да спасявам и кого не. Ако двама човека бедстват в еднакви условия бих помогнала първо на този, който е по-неспособен да си помогне сам.

Въпросът ти ми напомня една много стара случка. На моя братовчедка беше починала майка й точно по времето, когато принцеса Даяна загина трагично. Та момичето ридаеше: "Защо цял свят съжалява и плаче за Даяна и казват колко е била мила и добра, като и моята майка беше толкова мила и добра, а никой не говори за нея."
Къса ти се сърцето.

# 289
Мисля си, че в нашата държава отчаяно се нуждаем от нови герои, актуални за времето си и припознаваме всеки, които е направил нещо по-различно и гръмко от целокупния български народ.
Пак казвам, дано намерят човека независимо от състоянието му, но за мен той не е герой и не виждам нищо героично в постъпката му.

Я кажи за теб кои е герой та да знаем кои са героите в днешно време.Да не е Динко от Ямбол

При положение, че не ме познаваш и не знаеш нищо за мен, ще те помоля да си спестиш предположенията кой за мен е герой.
Добре де, дай пример за герой да си свиря часовника.

# 290

Този човек е изключително достоен и с достойни принципи и каузи. Добре е, че не е и икона.  
Добре де, кое е достоен принцип и кауза? Да се самоубиеш? С какво изкачването на тия върхове в екстремни условия от човек с рисково здраве, допринася за света? Не се заяждам, просто ми е чудно.
С това не искам да кажа, че не бива да се спасява, да се харчат пари и т.н. Напротив, тия дребнавости ме отвращават. Просто приказките за героичност са ми в повече.
Първо. Той няма общо с искането на пари. Като личност не би потърсил за себе си подобна помощ.
По същество. Личният му пример. Не е човекът, който ще умре на преклонна възраст в съня си. Не седи пред лабораторията, за да следи профилите си. Не се е отпуснал и не е поискал да бъде трудоустроен и да вземе заветния ТЕЛК. Познавам и активно общувам с майка на детенце с диабет. Боян е тяхната спасителна жилетка да не потънат в безнадеждността на диагнозата. Благодарение на примерът на Боян момченцето спортува и е самостоятелен. За тяхната асоциация Боян Петров е надежда, мечти за бъдещето, сигурност. Когато пострада в кресненското дефиле, децата му правиха колажи, изпращаха му картички ... Hearts

# 291
  • София
Докато си говорим тук, денят там вече мина, не е имало търсене заради лошото време. За хеликоптер казват, че ще лети утре.

http://epicenter.bg/article/Kitay-shte-razreshi-utre-nepalski-ve … Petrov/153973/2/0

Казват, че очакват и подобрение на времето утре, дано вече да имаме новини и те да са добри.

Да, и тук пише, че не са го търсели изобщо. Пука им на Китай. Не си ли платиш, си стоиш там, докато те подминават на качване и слизане. Само пушилка и гръмки изявление по медиите, за да си направят новините, за съжаление.

# 292
Всеки има право да се гордее с различни неща. А каква съм няма как да знаете, така че без хипотези. Възпитания човек уважава мнението на другите и не слага квалификации.

То и на Валя Балканска песента "Излел е Дельо хайдутин" не е героизъм ама всички се гордеем ,че е в космоса.Вие сте ............... ,направо нямам думи.

# 293
А хората от неговата експедиция тръгнали ли са?

# 294

Лично аз се гордея единствено с това, което съм направила сама.
Другото може просто да ме радва. Една песен, когато ми допада, е точно това - удоволствие, радост.
С чужди лични успехи няма как да се гордея. Радвам се за хората, когато си ги постигат и толкоз.
Който иска може да се гордее с каквото си пожелае, разбира се.
...
За липсата на думи и други работи тук никой не е отговорен. За това просто мога да изкажа съжаление.
Надявам се да не се налага да чета обидни квалификации само защото някой не ви споделя съжденията. Това е вече недопустимо според правилата на форума. А правилата е препоръчително и полезно да се познават и да се спазват, както вече наблегнахме по различни поводи.

Ако времето не допуска, няма как да хвърчат хеликоптери днес или да върви експедиция да го издирва.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 16:39 от Judy

# 295
Четейки темата се запитах какво би отговорил самия Боян на въпроса защо го прави - за собствено удовлетворение (не слава) или за България или поне кое е водещата причина. Почти съм сигурна какъв би бил отговора.
А иначе продължавам да се надявам на чудо и да го намерят жив, защото шансове ми се струва, че няма вече.

# 296
  • София - Рим и обратно

Този човек е изключително достоен и с достойни принципи и каузи. Добре е, че не е и икона.  
Добре де, кое е достоен принцип и кауза? Да се самоубиеш? С какво изкачването на тия върхове в екстремни условия от човек с рисково здраве, допринася за света? Не се заяждам, просто ми е чудно.
С това не искам да кажа, че не бива да се спасява, да се харчат пари и т.н. Напротив, тия дребнавости ме отвращават. Просто приказките за героичност са ми в повече.
Първо. Той няма общо с искането на пари. Като личност не би потърсил за себе си подобна помощ.
По същество. Личният му пример. Не е човекът, който ще умре на преклонна възраст в съня си. Не седи пред лабораторията, за да следи профилите си. Не се е отпуснал и не е поискал да бъде трудоустроен и да вземе заветния ТЕЛК. Познавам и активно общувам с майка на детенце с диабет. Боян е тяхната спасителна жилетка да не потънат в безнадеждността на диагнозата. Благодарение на примерът на Боян момченцето спортува и е самостоятелен. За тяхната асоциация Боян Петров е надежда, мечти за бъдещето, сигурност. Когато пострада в кресненското дефиле, децата му правиха колажи, изпращаха му картички ... Hearts

Браво, супер. А неговите собствени деца?

# 297
Да, и тук пише, че не са го търсели изобщо. Пука им на Китай. Не си ли платиш, си стоиш там, докато те подминават на качване и слизане. Само пушилка и гръмки изявление по медиите, за да си направят новините, за съжаление.

Съвсем се отнесохте. Въпросът не е в парите. И с милиони не могат да го върнат, когато времето в планината не позволява.

# 298

Хора , наистина спрете - това, че не сте чували и не сте наясно с постиженията в дадена сфера не ги омаловажава.  Хората, които са направили това са изключително малко. Мисля, че е единствения диабетик например - може ли да си представите какъв пример е това за едно15 годишно дете, например, на което му откриват диабет и живота се пребръща в забрани и ограничения ...? А неговият пример е, че болестта не те спира и няма нещо което да не можеш да направиш въпреки нея... естествено, че едва ли ще има диабетици последователи, но е достатъчно подобни хора да не се затворят в болестта си .... не знам... доста разочароващи коментари има...

# 299
  • ГО
Аз си мисля за близките му, за неизвестността, за голямото физическо разстояние помежду им, за “бездействието”, което те обзема в такава ситуация. Sad Познато чувство ми е и им желая скоро да получат добри новини.
Дано Боян е в трети лагер, дано е добре и дочака спасителите си!
Дано!

Общи условия

Активация на акаунт