Боян Петров

• 238 330
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 270
sinergon2, това, което може да направи държавата, го прави. Не подценявай дипломацията в такава ситуация. Ти какво си мислиш, че ей тъй хвъркат хеликоптери ежеминутно в Непал??? Смях! А наясно ли си тези, които ще ходят да го спасяват, че имат нужда от документи и разрешителни, за да тръгнат. Тук е ролята на държавата, да задейства добрите дипломатически отношения, за да се задвижат по-бързо всички необходими документи и разрешителни. Иначе на Непал и Китай им дреме че още някакви екстремисти ще хукнат да търсят поредния изчезнал екстремист. Този водач, който ще лети в хеликопрета да търси Боян Петров не е бил в района на върха, пристига специално за целта. Всичко това изисква организация и документи, които великите организатори на изкачването на Боян Петров ще придвиждат месеци. И Захариева е казала, че ще бъдат осигурени и пари. Какво повече искате???

# 271
Съжалявам, колкото и да ми е симпатичен Боян Петров и наистина искам да е жив и здрав, мисля че малко пресилено сравнявате личните му постижения и смелост с тези на Колумб, Мария Кюри, Илън Мъск и т.н. и т.н. и т.н. (умишлено споменавам личности от различни епохи), които реално движат човечеството. Нали правите разлика между смелостта на Кюри и нейната съдба и напредъка за цялото човечество, който следва от работата и и и смелостта на Боян Петров?
А това, че държавата била ангажирана само да прави "вятър" от приказки е толкова нелепо и нагло изказване! Какво да направят? Захариева да тръгне да го търси сама ли? Излагате се...
Lаdу Stаrdust, аз обичам да тичам и когато съм в активна "кариера" всеки път надминавам себе си и постигам повече, хоби ми е, да чакам ли парички от държавата за да се развивам? Все пак си е официален спорт  Wink
С тази разлика ,че само ти си знаеш че тичаш ,а този човек се качва на върхове на които се качват много малко хора от много малко държави.Благодарение на такива хора някои чува за България и знае че съществува такава нация.

# 272
Според Себастиано Валентини от същата експедиция никой не търси Боян Петров. Thinking

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/05/10/helikopteryt-za-boian- … o-izobshto.376019

Ами ако е вярно всички противници могат да се успокоят , че не са изхарчени пари за операцията и да чакат държавата да им ги раздаде на 1во число.

# 273
  • На брега на реката
За пореден път това показва колко малко знаете за Боян. В него виждате само катеренето на върховете, но не и научноизследователската дейност, на която също е посветил живота си.
Да, част от експедициите са лични негови, но много от тях са с научна цел!
За да не съм голословна, четете, пък после се хвърляйте с жалки коментари. В края на страницата има публикувани няколко интервюта, няма да е лошо и на тях да им хвърлите по един поглед. Поне малко да разберете що за човек е Боян!

# 274
Имах щастието, животът ми да ме срещне лично с Боян. Уникален човек, такива хора вече почти няма. Силно се надявам на чудо и да е жив....

# 275
http://www.168chasa.bg/article/5212644

Стара статия, но мисля ,че дава обща представа за ситуацията.

# 276
Мислех, че психопатските коментари под статиите ги пишат някакви пропадняци, а то били жени. Засрамете се и отидете да се прегледате.

# 277
Мисля си, че в нашата държава отчаяно се нуждаем от нови герои, актуални за времето си и припознаваме всеки, които е направил нещо по-различно и гръмко от целокупния български народ.
Пак казвам, дано намерят човека независимо от състоянието му, но за мен той не е герой и не виждам нищо героично в постъпката му.

# 278
Сега и аз прочетох "Гробището на Еверест". Там изпаднеш ли в беда, дори да си жив - никой никого не спасява в повечето случаи. Труповете остават да си лежат по маршрутите и никой от следващите покорители на върха не се впечатлява от тях.

# 279
Мисля си, че в нашата държава отчаяно се нуждаем от нови герои, актуални за времето си и припознаваме всеки, които е направил нещо по-различно и гръмко от целокупния български народ.
Пак казвам, дано намерят човека независимо от състоянието му, но за мен той не е герой и не виждам нищо героично в постъпката му.

Я кажи за теб кои е герой та да знаем кои са героите в днешно време.Да не е Динко от Ямбол

# 280
  • София
За пореден път това показва колко малко знаете за Боян. В него виждате само катеренето на върховете, но не и научноизследователската дейност, на която също е посветил живота си.

Не казваме, че е лош човек. В случая говорим за "катеренето на върховете", не за "научноизследователската дейност". Достоен човек, пример за силна воля - да... Но.. сериозно ли мислите, че сред хората по света е прославил България, слагайки български знаменца по върховете? Та даже и в България не всички го познават. А знаете ли, че дори в момента има друг българин от Сливен, който изкачва осемхилядник в съседство, смятан за още по-опасен и предвиден за следващият път на Боян Петров?

# 281
Да, част от експедициите са лични негови, но много от тях са с научна цел!
За да не съм голословна, четете, пък после се хвърляйте с жалки коментари. В края на страницата има публикувани няколко интервюта, няма да е лошо и на тях да им хвърлите по един поглед. Поне малко да разберете що за човек е Боян!
Гледах, прочетох. Няма как да го отделя от многото други, също не по-малко ценни и достойни хора, които познавам.
А има хора, чийто живот е отдаден наистина за благородна кауза - да помогнат на някой, на останалите хора. Има истински откриватели, чиито открития са в полза на човечеството  съвсем реално. Тук случаят не е точно такъв. А каква била личността не е от голямо значение. Оценката за личност е един субективизъм. Аз оценка за човек по изявленията му из медии и книги отдавна не правя. Пи-арът е професия от много отдавна. Този човек, специално, не го окачествявам по никакъв начин. Познат ми е точно толкова, колкото всеки друг, за когото е писано или казано нещо. Както е и за всеки, който не го познава лично. Не го квалифицирам, поради това, по никакъв начин.
Личности качествени има доста. Аз не знам за едни, вие - за други.
Не мога да неглижирам обаче пропуските му, най-вероятно довели до фаталния му край. За което искрено съжалявам. Но така е с всеки, който предизвиква съдбата по-честичко.

Така е. Но за да е налице героизъм, то трябва да има и полза от нечия саможертва.
Иначе всеки любител на селфита по покриви и балкони щеше да е герой. Ако пък се снима и с българското знаме - съвсем.

# 282
Току що по новините съобщиха че днес не се е осъществило издирването по въздух.

# 283
Така е. Но за да е налице героизъм, то трябва да има и полза от нечия саможертва.

Отлично казано. В случая дори ще се рискуват други животи.

Никой не оспорва научната му дейност.

# 284

Я кажи за теб кои е герой та да знаем кои са героите в днешно време.Да не е Динко от Ямбол

При положение, че не ме познаваш и не знаеш нищо за мен, ще те помоля да си спестиш предположенията кой за мен е герой.

Общи условия

Активация на акаунт