Боян Петров

• 238 129
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 400
Практика е да не се прибират телата на загиналите.А и почти невъзможно.

Точно така, за спасителите е по-добре да го намерят мъртъв, отколкото жив (колкото и неморално да звучи),  по правило не ги свалят, защото е прекалено трудоемко и носи рискове. За търсене се плаща една цена за сваляне съвсем друга.

Е, те ако открият тялото и шерпите откажат да го свалят, защото е невъзможно и рисковано, тук в темата "разбирачите" най-вероятно пак ще кажат, че жена му е виновна. Tired

Аз също се надявам да намерят тялото, тази неизвестност ще тежи на близките да края на живота им.

Дано темата не се превърне в отчетна кой, къде и на каква височина до 3000 метра се задъхвал. Twisted Evil

# 2 401
Не знам за какво на тези в темата им е притрябвало тялото на Боян. Това ми напомня на една бабка от блока, която ме попита дали баща ми сме го кремирали или погребали Simple Smile)))))))) Това решение се взема от близките на Боян, а не на знайни и незнайни фенки.

# 2 402
Е, нали до 10 метра под върха са издирвали? Може да няма финансова възможност повече жената - то тези шерпи и китайци едва ли са навити с месеци да издирват тяло дето може да е пропаднало в цепнатина. А ако са навити, ще е на съответната цена. Разбирам жена му въобще да не си е мръднала пръста,  а тя направи и невъзможното, та какво повече искате от нея - може би с години да го търсят, докато обходят цялата Шиша сантиметър по сантиметър?! А как ще плаща на шерпите - неин си проблем! Разбирам тялото да беше намерено и тя да е отказала да го свалят, но вече някои в тази тема съвсем не знаят какви ги пишат...
Абе я да се преброим колко следим хронологията на събитията ... Радослава призова във Фейсбук да се спре издирването ПРЕДИ спасителите да са стигнали лагер 3, камо ли по-нагоре. Т.е. тя не е знаела, че Бояне е на пътеката над лагер 3 да речем, или пък в него.
Относно парите - кой щеше да я обвини, ако беше написала, "Спирайте, щото няма пари". Но не, нали съм възвишена, спрете, за да не пострада друг, той Боян иска да остане там. Е, вижда се колко иска.
Айде да се изказваме подготвени, а, всичко е черно на бяло!

И аз не разбирам масовото триене на постове тук. Въпреки различните мнения, аз следя всеки пост, и абсолютно никой не е прекрачил границата на добрия тон.

Мда, жена му въобще не иска да го открият - съгласих с теб! Tired

# 2 403
В този ред на мисли прочетох тези дни историята на шерпа, чието име не запомних, но въпреки че му е платено да отведе клиента си до върха, отказва и спира да помага на бедстващи. С това и се прочува. Значи може 'се пак.
Помниш ли къде я чете?

# 2 404
  • София
Още не мога да смогна да прочета темата, но искам да постна две имена, за тези , които смятат, че хората с някакви заболявания е по-добре да си стоят вкъщи и да си налягат парцалите. Само можем да се възхищаваме на духа на този тип хора.
Марк Инглис: https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Inglis - He is the first-ever double amputee to reach the summit of Mount Everest the highest mountain in the world.
Xia Boyu: https://gearjunkie.com/double-amputee-everest-attempt-xia-boyu - 70-Year-Old Double-Amputee to Attempt Everest Climb

# 2 405
  • somewhere over the rainbow
О, то цялата история мен, ако питаш, трябва да си остане в семейството. И пак идваме на въпроса, нужна ли е толкова публичност или не. Ама щом и двамата са поискали и имали възможност да я има, ще си носят последствията от нея.
За протокола - на мен тяло не ми трябва. Виж, майка му си го иска.

# 2 406
  • град-държава
Скрит текст:
В този ред на мисли прочетох тези дни историята на шерпа, чието име не запомних, но въпреки че му е платено да отведе клиента си до върха, отказва и спира да помага на бедстващи. С това и се прочува. Значи може 'се пак.
[/spoiler]Помниш ли къде я чете?

Абсурд, толкова материал изчетох последните дни, но мисля, че е из материалите, които конкрентн търсих за шерпите. Давай по ключова дума и трябва да ти изкара статии.
Ей това са мъжкари, над всичко и всички и толкова на земята И СЪС нея.

# 2 407
  • София
...

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 15:24 от ЗаСлон

# 2 408
Още не мога да смогна да прочета темата, но искам да постна две имена, за тези , които смятат, че хората с някакви заболявания е по-добре да си стоят вкъщи и да си налягат парцалите.

Никой не е казал, че трябва да си стоят вкъщи. Въпросът е, че трябва да се правят премерени рискове. Планината и океана са опасни, както за напълно здрави хора, така и за хора със здравословни проблеми.
Всичко опитни катерачи, които се изказаха по случая, достигнаха до едно заключение - това, че е тръгнал сам, му е била основната грешка. Ето това е непремерен риск.

# 2 409

За протокола - на мен тяло не ми трябва. Виж, майка му си го иска.

майка му се надява да е жив синът й, и не искам да си представям какво й е на жената. Но Боян може да е казвал съвсем различни желания на жена си. А и наистина ако има риск за живота на спасителите, не е етично. Според мен, всеки, който има такава професия, а и не само той, си се подготвя за смъртта много преди тя да го намери, казва на близките си желанията си за такива неща. Нищо чудно да е инструктирал жена си.

# 2 410
Гледам снимки на алпинистите... етикетите си били сваляли за да не им тежат, а дрехите им целите в пришити бродирани лога на спонсори... че чак сателитния телефон идва възтежък...

# 2 411
  • София
Атанас Скатов не е първия веган на Еверест. Има една жена алпинистка, която е качила всичките 14 8-хилядници и е веганка. Просто не е парадирала така гръмко с това. Сигурно има и други, които не вдигат всички медии с крясъци, че са вегани и катерят. Герлинде Калтербрунер се казва.
Пу, изтървах Grinning
Наистина ли можеш махленски да се изхождаш тук?
Сред смъртта и невъзможните до вчера постижения? Измежду майката, сестрата, жената, децата... на изчезнал човек?

# 2 412
  • Sofia, Bulgaria
Ето това ми се стори странно и на мен:

http://m.bgdnes.bg/Article/6860698

Тръгнал към върха, а палатката- отворена??!!!!!???
Според мен не е тръгвал към върха...

# 2 413
Извинявай, ЗаСлон. Много ми е тежко за Боян. Пошегувах се по друга тема, извинявам се.

# 2 414
  • somewhere over the rainbow

майка му се надява да е жив синът й, и не искам да си представям какво й е на жената. Но Боян може да е казвал съвсем различни желания на жена си. А и наистина ако има риск за живота на спасителите, не е етично. Според мен, всеки, който има такава професия, а и не само той, си се подготвя за смъртта много преди тя да го намери, казва на близките си желанията си за такива неща. Нищо чудно да е инструктирал жена си.

Да, може да е така, може и да не е. Но понеже ние не сме чули такова нещо, аз правя изводи само от думите му в интервюто, а именно, че близките трябва да направят всичко възможно да свалят и погребат откритите трупове. А Радослава призова да се спре издирването преди дори да разбере дали трупът му е открит и колко е трудно да се свали. Но някой по-напред беше казал, че човек пред медиите казва заучени неща, които не е задължително да са истина, така че той наистина може да е казал друго на жена си.

Общи условия

Активация на акаунт