Боян Петров

• 237 996
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 445
Ако времето започне да се разваля няма да си зареже палатката и спалният чувал, по-скоро ще се прибере вътре, защото шансовете му са най-големи вътре. Ако е излезнал инцидентно от палатката раницата му щеше да е там. 

Тогава??? какво според теб е най-реално?

# 2 446
Не говоря за застрахователя а за морал и за право един човек да решава дали да се прекъсне търсенето или не. Не е за парите, че тя ги е превела.

Моралът е разтегливо понятие.
За мен пък е по-нормално човек да е по-близък именно с жена си /законна, неузаконена - без значение/. Даже в Библията е предвидено, че човек ще остави майка си и баща си и ще се привърже към жена си. Нормално е тя да е лице за контакти.
А и не знаем, дали тази жена решава нещо и какво. По-скоро в договора ще да са описани условията за спасяването.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 16:07 от Judy

# 2 447
  • София

Ето ги лагерите и съответните им височини.
Вчера друга схема гледах от другата страна и там беше посочено че е неговия маршрут,там са лагерите.

# 2 448

Приятелката му твърде вероятно да не може да решава по тази причина. Но и е вероятно само да е изказала мнение, желание, становище. Не тя ръководи операцията по спасяването.
Не сме запознати и със застрахователния му договор. Поне аз не се натъкнах в темата на такава информация. Не съм я чела и  цялата. Но се съмнявам и да има такава.
На практика негов най-близък се явява именно майка му, ако си говорим по принцип, без да знаем какви са били договорките. Но и тя не може да води парада, т.к. не тя плаща музиката. На практика тя може да има желанието търсенето да продължи и 20 години. Но няма как да се случи.
В тази връзка би ми било интересно да разбера какво предвижда застрахователния му договор- директно финансиране от застрахователя на спасителната служба или заплащане в последствие на направените разходи.  Защото и у нас са възможни и двата типа.

А защо не пълнолетната му дъщеря?
Стана ми интересно, явно има причина да е майка му.

# 2 449
  • На брега на реката
Wanderlust актуализират цял ден страницата си с други експедиции. Предполагам, че и те самите нямат кой знае каква информация от спасителите горе. Вече няколко пъти се спомена, че изключват станциите, ако намерят нещо, ако попаднат на нещо, а и като приключат ще има включване. Ясно е, че комуникацията куца, все пак има едни безброй условия, които възпрепятстват това.

# 2 450

А дори не са женени формално, така че тя няма право да решава дали да спират или да не спират търсенето. На всичко отгоре морално майката има право само да реши, защото тя го е раждала и гледала този син, а не жена му.
Само предположения -
много ясна е мъката на майка му, но доколкото разбрах - жена му е алпинист/катерач (никаква разлика не правя между двете) и има преценка за шансовете в такъв случай, дали би могла да настоява да рискува живота на другите спасители  - (независимо дали са потомци на Йети или някакви хоминиди от преди 40 000 г., каквито мения имаше тук) и тях майки са ги раждали. Т. е. ако преживяваш този ужас най-близкият ти човек да загине в такива условия, ще излагаш ли прекомерно други хора на риск от същото, след като е безпределно ясно, че щом не е в палатката на горе-долу безопасната височина вече 10 дни, те търсят само официално потвърждение "как", а не "дали".

# 2 451
Цитат
А защо не пълнолетната му дъщеря?
Стана ми интересно, явно има причина да е майка му.

Не знам дали е пълнолетна. Нищо не знам за дъщеря му, не съм се интересувала. Само четох, че живеела май в Швейцария. Тук четох, че била на 17, но то информация тук има най-разнообразна. Може и пълнолетна да е. При всички случаи няма да е много голяма на години. И за нейното становище по този повод май никой още не е писал.

# 2 452
  • somewhere over the rainbow
По-напред някой пусна друга карта с два маршрута към върха - единия е 3а-основен връх-главен връх, а другият е 3а-3б-главен връх.

# 2 453
  • град-държава
Жена му организира набирането на средства, замина веднага и още не се е върнала. Отнесе всякаква помия и какво ли те в този момент. Тя е майка на детето му и това дете остана без баща. Кой се напъна още в този момент? Ми да подхващат майка му и сестра му, да организират парите, после покритието на застраховката и всико покрай един такъв инцидент - да се погрижат за внуците си...
Б@си, наистина не угоди тази жена. На всяка нейна крача - защо. Я се факайте и оставете свекървите ви да взимат решения вместо вас. Майка си е майка, но и Радослава е майка и освен без мъж, детето 'и остана полу сирак и тя тича да се оправя със сигуацията.

# 2 454
Не знам дали е пълнолетна. Нищо не знам за дъщеря му, не съм се интересувала. Тук четох, че била на 17, но то информация тук има най-разнообразна. Може и пълнолетна да е.

Ясно, аз съм останала с грешното впечатление, че е на около 20.

# 2 455
Радослава не написа спирам издирването .. написа предпочитам да спре там където няма вериятност да се намери жив човек .. предпочитам да се търси там където има смисъл ! Това, че медиите предават с г*ЗА си е друг въпрос. Какви са желанията на майката (съчувствам изключително)... Майка е .. цял живот ще търси!

# 2 456
Елена, това на Гармин ли, за което говори Моро?  Явно е последен писък на техническата мода в тази област, аз не го бях чувала.

Не знам точно кога е пуснат в продажба, но в САЩ не е нито непостижимо скъп, нито запазен за някакви елитни спортисти. Както казах, мой приятел, който чисто само като хоби прави дълги преходи, се обзаведе с такъв миналото лято след като се изгуби за над 12 часа. Знам, обаче, че към него върви абонаментен план за сателити, и не съм наясно дали в абс. целия свят има покритие. От статията излиза, че има.

# 2 457
Аз пък си мисля, че шерпите нищо не търсят. Прибират парите и уж търсят. И те са се изтерикатили при този комерс на Еверест. Да не им е първия такъв случай. Как се доказва, че изобщо търсят и изкачват? Макар че не ги виня. ''За едни брадва, за други свадба'' , както гласи една поговорка.

# 2 458
Не знам дали е пълнолетна. Нищо не знам за дъщеря му, не съм се интересувала. Тук четох, че била на 17, но то информация тук има най-разнообразна. Може и пълнолетна да е.

Ясно, аз съм останала с грешното впечатление, че е на около 20.

Може аз да съм в грешка. Не съм чела подробности. Само тук мярнах нещо, но беше преди дни. Да, и на някакви снимки попаднах - едно дългокосо момиче. Но нищо повече не знам за нея.

# 2 459
Китайския посланик днес е казал, че са намерили инсулина му, медицински пакет, храна и тениска и че е потвърдено, че са негови.
Нали не си мислите, че китайския посланик изнася непроверена информация

Общи условия

Активация на акаунт