Боян Петров

• 237 964
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 520
  • В.Търново
https://www.facebook.com/dreamwanderlust/photos/a.72536928751726 … ype=3&theater

шерпа екип се връща в базовия лагер след събирането на доказателства; те не могат да намерят boyan, но събират някои инструменти и материали; днес търсенето на хели не може да се извърши поради лошо време; екипът на хели ще лети въз основа на доклада на шерпа.
(директно от екипа на s & r. ще публикува всяко едно съобщение, което получаваме)
екипът на шерпа се връща в базовия лагер днес следобед. те за съжаление не можаха да намерят съществуването на алпинист боян петров. но те са открили някои важни доказателства, материали и оборудване, които вероятно са използвани от boyan.
целият екип на s & r анализира всички доказателства, събрани по време на операцията.
спасителният екип на хели се опита да лети с хеликоптери цял ден. но поради метеорологичните условия те не могат да летят дори от летище катманду.
спасителният екип на хеликоптера все още се надява да лети тази вечер или утре сутрин в базовия лагер.
в зависимост от докладите, дадени от екипа на шерпа, ще зависи допълнителен процес на извършване на операция за търсене.
лидерът на хеликоптера изрази разочарованието си, казвайки: " все още се опитваме да стигнем до базовия лагер. но за съжаление не сме имали и час по-благоприятно време през целия ден. и след като съберем доказателствата от екипа на шерпа, отново ще се опитаме да поръчка нашето търсене. надявам се да имаме ясна картина в рамките на 24 часа във времето."

# 2 521
  • ГО
Хора, говоря пълни глупости, но наблизо има ли някакво село или селище? Дали не е слязъл със сетни сили долу и все още да не се знае, че го издирват?
Честно, много ми се ще да е жив и да се е случило най-невероятният сценарий!

# 2 522
  • София
Аз виждам хронологията така
3. Май Виждат го да катери към върха
5. Май Той е слязъл до към втория лагер, там го застига лошото време, той оставя палатката и тръгва надолу.,.от тук следва неясното

Боклуците ги хвърля докато катери нагоре.

# 2 523
Защо Китай и Непал организираха за нашето момче такава сериозна спасителна акция? За пръв път... се каза много пъти. Та с какво той е по-специален за тях?
Очаквам нов филм на междуправителствено ниво.

Ами може би досега от никоя държава не им е искана такава услуга за частен случай. Нали си го знаем нашия премиер. Той обича такава реклами да си прави, за сметка на всички. А и плюс това приспаха народа за известго време, отклониха му вниманието.
fallon_fallon, моето мнение е, че щом човек умишлено не е взел със себе си тракер или сателитен телефон, значи той не иска да го търсят, ако се случи нещо. Защо трябва да му се пренебрегва желанието, а най-малко пък да се ангажира  правителство, та сума ти народ. Еми като си решил да си чупиш главата, чупи си я.
Съжалявам майка му и децата, особено малкото. Тях някой дали ги е питал или се е съобразил с последствията?

# 2 524

Toчно пишех, че не си представям какво толкова ще помъкнеш към върха, ако не носиш кислород, че да докараш раницата до 25+ кг.

Да, но тези килограми, без значение дали са 25 или 15 се носят до последния лагер, така или иначе. Тоест ги мъкнеш през повечето път. Скатов си е носил тракера до последно, какво е попречило на Петров да се снабди със същия и да е у него. Щяло е да му спре подема? Да му намали скоростта или?

# 2 525
  • somewhere over the rainbow
Следя и аз за новини. Още от багажа на Боян Петров е намерен. Цитират Dream Wanderlust
https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05/14/ne-nameriha-boian-no- … oborudvane.376422
От тук се разбира, че търсенето не е приключило. А аз реших, че щом са слезли в базовия, са се отказали.

# 2 526
  • София
Сега сигурно ще правят ДНК като донесат намерените вещи в България, за да се разбере дали наистина са негови. Ако има "жива" такава, разбира се, че на тези температури...

# 2 527
Хора, говоря пълни глупости, но наблизо има ли някакво село или селище? Дали не е слязъл със сетни сили долу и все още да не се знае, че го издирват?
Изключено е да не се е сетил, че го издирват за толкова време.

fallon_fallon, ясно, че тежестта на тракера не е проблема. Вече защо наистина не си е купил такъв нямам представа.

# 2 528
  • В.Търново

fallon_fallon, моето мнение е, че щом човек умишлено не е взел със себе си тракер или сателитен телефон, значи той не иска да го търсят, ако се случи нещо. Защо трябва да му се пренебрегва желанието, а най-малко пък да се ангажира  правителство, та сума ти народ. Еми като си решил да си чупиш главата, чупи си я.
Съжалявам майка му и децата, особено малкото. Тях някой дали ги е питал или се е съобразил с последствията?

Моля те, не пиши глупости!

# 2 529
  • somewhere over the rainbow
А, ако съвсем влезем във филм - може пък да си е загубил паметта.

# 2 530
Не, нека не забиваме в сапунки.

Има странни обстоятелства около изчезването, но повечето вероятно имат далеч по-логично обяснение.

# 2 531
  • ГО
Може да не е адекватен.

# 2 532
  • София
Сценаристите на филми и сериали ще си изядат дипломите, ако четат тук.
Боян Петров вече не е сред живите, дано планината се смили и някой ден след месеци или години го покаже, както се е случило с американския алпинист Алекс Лоу.
Апропо по същия случай може да се съди кой скърби най-много - майка или жена ...

# 2 533
Да, но тези килограми, без значение дали са 25 или 15 се носят до последния лагер, така или иначе. Тоест ги мъкнеш през повечето път. Скатов си е носил тракера до последно, какво е попречило на Петров да се снабди със същия и да е у него. Щяло е да му спре подема? Да му намали скоростта или?

Миналата година февруари се засякох със Скатов малко под Мусала и се заговорихме. Тъй като си нося GPS-а на презрамката на раницата той ме заразпитва дали върши работа какви предимства дава и подобни неща. Това ме навежда на мисълта, че и той не е по техниките. Сега е носил тракър, ама може и да му е за първи път. 

# 2 534
След цял ден пропуск, едва ви изчетох.
Аз разбрах така нещата: Боян е атакувал вечерта върха, а на следващия ден, екипът който се е изкачвал след след него, стига в базов лагер 3, където намира отворена палатката му и спалния чувал вътре. /Боян е тръгнал с раницата си./ Понеже времето се е влошило, са решили да се върнат и да не изкачват нагоре. Чакали са само 30 минути. През това време Боян или вероятно е слизал (ако изобщо е стигнал върха), или е останал на върха, или се е случило нещо още на изкачване на върха, или при слизане. По този начин предадена информацията, оставам с впечатление, че той е тръгнал да атакува върха с раница. В противен случай, ако времето се е влошило и е тръгнал надолу без да взима палатка и чувал, то все щеше да ги срещне по пътя. Или ако е слизал вече след като са потеглили те надолу, най-вероятно е минал покрай лагер 3, нищо не е взел, а просто е бързал надолу и там да се е случило нещо и да е паднал.
Остава си мистерия.
Близките на Боян не обсъждам, нямам и намерение.
Но понеже някой пита много назад в темата относно това, дали има вероятност да е дал инструкции на близките, как да действат в дадени ситуации - нямам идея, но в много интервюта споменава, както и Елена в темата спомена, че боклуците си обира от планините и не оставя нищо. Не замърсява природата.
И друго, че винаги преди да поеме към следващия връх, той оставя завещание, всеки път ново, защото има промени. Оставя го на работното си място, доколкото чух, в някакво шкафче там -чекмедже. Може там да има и някакви инструкции, знам ли. А и дали някой не го е прочел предварително, също не знаем... и да се действа по указания някакви.
Жена му каза, че не си говорят за такива неща. За раздели, не се сбогуват, но това не значи, че не е споменавал как да се действа, ако се случи нещо. Нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт