Боян Петров

• 237 951
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 535
Мен ми е интересно дали не е нарочно направено всичко .. Не си взима телефона , не намират труп .. След толкова дни нищо ново , да не би да е сценарий за някоя застраховка.. ?

# 2 536
Дали на някой му е симпатичен Скатов или не, това не зачерква постиженията му, има си ги, а и е още жив, може и да постигне още, може и да реши да спре. В очите на драгия непредубен зрител и необвързан емоциално в момента го няма драматизма и съспенса около Боян, но постижението си е факт, колкото и някои хора да се опитват да го омаловажават.
За него съм останала с впечатление, че е доста скромен, кара бавно и полека, уважава планината, но той не е толкова медийно известен не пуска постоянно интервюта и клипове в тубата.

Друго си мислят тази безпрецедентна спасителна операция ще бъде ли повторена и друг път при нужда.
В този спорт не е изключение, а и Боян Петров не е единствения алпинист, с него нито е започнала историята на алпинизма в бг, нито ще завърши.
Или ще остане прецедент, заради медийното внимание. Желанието на правителството да помага дали ще се ограничи само в този случай или и друг път като се наложи, такива неща си мисля.

# 2 537
Да, но тези килограми, без значение дали са 25 или 15 се носят до последния лагер, така или иначе. Тоест ги мъкнеш през повечето път. Скатов си е носил тракера до последно, какво е попречило на Петров да се снабди със същия и да е у него. Щяло е да му спре подема? Да му намали скоростта или?

Миналата година февруари се засякох със Скатов малко под Мусала и се заговорихме. Тъй като си нося GPS-а на презрамката на раницата той ме заразпитва дали върши работа какви предимства дава и подобни неща. Това ме навежда на мисълта, че и той не е по техниките. Сега е носил тракър, ама може и да му е за първи път.  

Чела съм му интервюта, не че не е по техниките, просто липса на финанси, но е преценил, че това е важно щом си е взел.

# 2 538
Аз мисля, че ако някой е в неизвестност, би се провела и дано е така. Доколкото съм следила събитията, за други се е знаело, че вече за мъртви и какво се е случило. И не може да се направи нищо. А в неизвестност е само Боян до този момент.

# 2 539
Всъщност в една статия на Дневник пише, че "Не взел джи пи ес тракер, защото " този връх беше нещо, като ...

Обаче като отворя статията, точно това изречение липсва или аз не го намирам. Та пуснете търсачката с това изречение, да видим дали ще го намерите в статия на Дневник. Дневник са основен медиен партньор на Боян.

Отделно видях в неговите отчети, че когато е изкачвал К2 носи GPS часовник Garmin Fenix 1. Дали сега не е зарязал и часовника при сателитния телефон в базовия лагер?! Rolling Eyes
https://bfka.org/activities/2014_otchet-K2_expedition.pdf

За съжаление няма отчети за върховете, които е изкачил последно, за да видим с какво оборудване е разполагал.

# 2 540
Мен ми е интересно дали не е нарочно направено всичко .. Не си взима телефона , не намират труп .. След толкова дни нищо ново , да не би да е сценарий за някоя застраховка.. ?

Звучи супер логично. Пълно е със случаи на изчезнали алпинисти, които вероятно се пекат на някой плаж в момента...🙈

# 2 541
Аз мисля, че ако някой е в неизвестност, би се провела и дано е така. Доколкото съм следила събитията, за други се е знаело, че вече за мъртви и какво се е случило. И не може да се направи нищо. А в неизвестност е само Боян до този момент.
И аз се зачудих.....нима другите загинали наши алпинисти са били оставяни просто така.....да си мрат и да не биват търсени?   Знам за Хр. Проданов, че е бил търсен, но за съжаление не е намерен.....
За останалите сигурно има статистика.

# 2 542
Дневник са основен медиен партньор на Боян.
Всъщност, освен в Дневник... и в сайта му има всичко качено. Не съм преглеждала подробно, само си го запаметих, но може там да се споменава нещо.
Някой ден дано лъсне и камерата му по върховете на Шиша Пангма. Ще даде много отговори на въпроси. Ако е в изправност.

# 2 543
Скатов е всичко друго, но не и скромен, ама не ми се влиза в такъв спор точно в тази тема. Да не говорим, че цялата му кампания "Първият веган на 8000 м в света" удобно забравя другите вегани, качвали Еверест и не само. Спонсорите му също са интересни. Все тая. Не е лош човека. Да е жив и здрав, и дано никога не четем и за него.

# 2 544

Звучи супер логично. Пълно е със случаи на изчезнали алпинисти, които вероятно се пекат на някой плаж в момента...🙈

А на теб , кое от случващото се ти се струва логично ? Първо жена му моли за пари , после иска да  прекрати спасяването . Пък и като цяло това си е мое мнение и изобщо не е нужно да ми се отговаря , и то с глупав сърказъм.

# 2 545
Колко много сте изписали, едва ви изчетох.
Тази тема се оказа много информативна, откакто съм във форума за пръв път присъствам на такова нещо по проблем, който общо взето не интересува много от хората тук - актуална информация, издирена, подбрана, че и обсъдена, макар и по своему.  На мен ми беше много полезно и почти не съм отваряла други новинарски сайтове.

За съжаление, добри новини няма, но то се и очакваше, до голяма степен...
Браво на Скатов, стисках му палци и на него.

# 2 546

А на теб , кое от случващото се ти се струва логично ? Първо жена му моли за пари , после иска да  прекрати спасяването . Пък и като цяло това си е мое мнение и изобщо не е нужно да ми се отговаря , и то със глупав сърказъм.

Във всеки случай, не намирам за шокиращо и нелогично алпинист да загине при изкачване на подобен връх. А какво точно се е случило никой не знае. Не всички незавърнали се алпинисти са намерени. И не вярвам да е някаква измама.

# 2 547
Признавам, че още при първите новини за изчезването на Боян Петров бях много песимистично настроена. Четейки темата, бях силно обнадеждена и особено след като се задейства спасителната операция. Дали е допуснал грешка Боян - явно. Дали е била нужна такава медийност на случая - всеки би ползвал известността, ако я има, в подобна ситуация. Не вярвам особено в конспирации. Не намирам за странно да не се разбере какво точно се е случило.

Гугъл, с теб ли да сравняваме Скатов или Боян? След като прочетох повече за Скатов и се абстрахирах от "първия веган", момчето още ми се издигна в очите.

# 2 548
Признавам, че още при първите новини за изчезването на Боян Петров бях много песимистично настроена. Четейки темата, бях силно обнадеждена и особено след като се задейства спасителната операция. Дали е допуснал грешка Боян - явно. Дали е била нужна такава медийност на случая - всеки би ползвал известността, ако я има, в подобна ситуация. Не вярвам особено в конспирации. Не намирам за странно да не се разбере какво точно се е случило.

Гугъл, с теб ли да сравняваме Скатов или Боян? След като прочетох повече за Скатов и се абстрахирах от "първия веган", момчето още ми се издигна в очите.
ОК, нямам против да имате мнение, аз също му стисках палци да се върне жив, въпреки че не ми е симпатичен.

# 2 549
Скатов е всичко друго, но не и скромен, ама не ми се влиза в такъв спор точно в тази тема. Да не говорим, че цялата му кампания "Първият веган на 8000 м в света" удобно забравя другите вегани, качвали Еверест и не само. Спонсорите му също са интересни. Все тая. Не е лош човека. Да е жив и здрав, и дано никога не четем и за него.
Толкова ли е трудно да се осъзнае, че не всички започва и свършва с Боян Петров в алпинизма.
Както има федерация по алпинизъм, както има и алтернативен, има и екстремно катерене.
Скатов и той си е сам, кое му е различното- че не е Петров ли.

Общи условия

Активация на акаунт