Боян Петров

• 237 806
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 835
Няма смисъл да коментираме кой какво мисли за диабета дали е герой или не. Всеки се има мнения.
И 3 години да спорите няма смисъл.
Да коментираме по конкретни неща. Например можеха ли да го спасят ако са тръгнали на същия ден и подобни

Според мен много зависи в каква ситуация е. Ако е някъде на повърхността, може би да. Но ако е пропаднал в цепнатина, едва ли.

# 2 836
Например можеха ли да го спасят ако са тръгнали на същия ден и подобни
Това все си мисля аз. Не знам колко време се изчаква преди да се подаде сигнал в подобна ситуация, но все си мисля, че закъсняха. После и времето беше лошо...

# 2 837
Например можеха ли да го спасят ако са тръгнали на същия ден и подобни
Това все си мисля аз. Не знам колко време се изчаква преди да се подаде сигнал в подобна ситуация, но все си мисля, че закъсняха. После и времето беше лошо...

Той последно е видян на 3ти, че тръгва към върха, а групата на 5-ти е стигнала в Лагер 3 и са видяли, че го няма. Според мен веднага е подаден сигнала, по-скоро само лошото време е причина за забавянето.

# 2 838
  • Mars Hotel
Не съм съгласна, че хората не са знаели кой е той. За добро или лошо, той присъства сериозно в медийното пространство, най-малкото заради ангажираността си с каузата за Пирин и с постиженията си като алпинист. Да, сигурно има хора, които не са чували за него, но изобщо не са 90%.

# 2 839
Много хора вече го отписаха и говорят за него в минало време. Нека се помолим за чудо в последния ден от издирването му! Винаги има надежда!

# 2 840
# 2 841
  • София
Има ли новини от китайска страна и шерпите?

# 2 842
  • Поморие
Ако искаме темата да продължи да се дискутира по същество, трябва да се спре да се отговаря на коментарите на определени хора. Просто да се игнорират.
Иначе и аз мисля, че нещо се е случило от лагер 3 нагоре и когато след два дни са видяли палатката му, ако времето позволяваше и се бяха качили, може би щяха да го видят или чуят по някакъв начин.

# 2 843
Аз много се надявам на чудо, но и аз си мисля, че е тръгнал от лагер 3, оставяйки багажа си в палатката и там, нагоре се е случило нещо. Предметите, които намират сега са съдържанието на палатката му, която е била разпръсната от ветровете.

# 2 844
Според мен хипотезите изобщо няма какво да ги коментираме, вариации има много на това, което е могло да се случи, но уви не мисля, че са градивни или полезни.

И какво ако има хора, които не са знаели за него преди случилото се? Аз си признавам, че не знаех кой е Боян Петров. Не се интересувам от алпинизъм, не съм природозащитник, не гледам телевизия, откъде ще го знам? И това какво ми попречи да науча за него, да следя активно спасителната акция и да съпреживявам по някакъв начин, защото ей богу досега за чужд човек не ми е било толкова мъчно. Почти всичките му видеа изгледах, какво ли не прочетох, вчера пуснах някоя сълза за него - непознат човек, но някак си успя да ме грабне, дори аз не мога да обясня защо. Преди няколко месеца моя позната работеше по последната книга за Людмил Янков, ако не ми беше казала и за него нямаше да знам. Но пак не ми попречи да му прочета книгата в последствие, да се запозная с историята му и да изпитам съжаление, че си е отишъл. Без значение дали си познавал някого или не, ти трябва да си абсолютен темерут, за да не се разчувстваш на чуждото нещастие, да не искаш всичко да се нареди по най-добрия за другия човек начин и да не искаш да съдействаш ако имаш възможност.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 19:25 от Tatti

# 2 845
  • планетата Земя
А защо непременно трябва да се търси екстремното, за да се доказва, че може да се живее с диабет? И пак се връщаме на това, което писах - защото няма нищо героично в продавачката с диабет - тя гледа да си гледа здравето и да си изхрани децата, мечтае за внуци и правнуци.  Това, което се случва е един мисловен бъг - прилепване към Боян Петров - ето, той е с диабет и изкачи Хималаите, а мен ли няма да назначат, аз ли не мога да се справя! Да, на човека му помага това за някакво време, но не прави поведението на Боян Петров по-смислено. Само му се прикачва ореол на героичност. Кой иска да е масовка? В  това е цялата работа. Братя Райт са извън случая, не ги намесвай тях.

Тази тема не е помен, както някой написа назад, за да се мълчи. Дотук като гледам, най-кресливо се държат тези, които се пишат фенове и дълбоко покрусени, а в същото време искат други да замълчат.  Първо нека феновете да регулират собственото си поведение и да се държат прилично, ако толкова искат да направят нещо положително за кумира си. Иначе сте като агитките на футболните отбори - крещене и трошене в името на любимия отбор.

Не че съм чела цялата тема, но оставам с впечатление, че ти се дърляш както винаги за спорта. В този спорт наистина си добра, не мога да не ти го призная Simple Smile Спортът е въпрос на избор.

В крайна сметка, няма как да се спре плюенето по Боян. Интересно защо ли са казали - за мъртвите или добро, или нищо? Сигурно нещо са се объркали хората. Без значение.

Темата е много популярна, което само доказва, че Боян е интересен човек и е развълнувал доста хора. Това е добре. Хубаво е хората да се замислят - без значение кой какви изводи ще си направи.

# 2 846
  • Норвегия
Rescue Update #16 : Boyan Petrov missing row
#Shishapangma

If weather permits, tomorrow may decide the fate of the search operation for Boyan. Due to bad weather, heli team couldn't fly over the mountain today.
(Direct from S&R team. We will be posting every single message we receive)

Tomorrow possibly will be the day to decide the fate of the rescue mission.
As we have been told, the fate of the mission will be decided by the concerned authorities whether the S&R will still continue. The heli search & rescue team wishes to fly their helis over the mountain tomorrow to recheck thoroughly. Possibly after that the decision of continuing the mission may be taken by the authority. However, today they couldn't fly due to bad weather.
Heli search and rescue operator says, " Tomorrow if we can fly, we may collect some evidences which may lead us to to carry out the search expedition again if the authority wishes to continue. "

Моля, не хранете троловете.

# 2 847
  • София
Една лоша дума не съм написала за Боян. Ако съм, моля, цитирайте! Човек е такъв, какъвто е - постъпва така, както намира за добре.  Той е постъпил така, както е постъпил. Все още не е обяден за мъртъв, така че е рано да се пише "за мъртвите или добро, или нищо".
 Пиша това, което мисля. Не е задължително да се харесва, но и никого не съм обидила.

# 2 848
Той последно е видян на 3ти, че тръгва към върха, а групата на 5-ти е стигнала в Лагер 3 и са видяли, че го няма. Според мен веднага е подаден сигнала, по-скоро само лошото време е причина за забавянето.
На 06/05 е подаден сигнала към Тибетската алпинистка асоциация и вероятно от тях  - към посолството ни в Пекин. Лично аз прочетох на 07/05.  Но както казах, не мога да преценя, не знам какви са им процедурите - колко време ако няма връзка с някой да се сигнализира за изчезването му.
Но няма вече значение...

# 2 849
  • софия
Има си такива хора, като Боян. Искрят и увличат другите след себе си. И да не се занимаваше с това с което се занимава пак щеше да е искрящ и забележителен отдалече. Погледнете какво успя да направи само за тези 10 дена. Той и всички, които са близки до него и го обичат. Впрегна две враждуващи държави да стиснат ръце и да се хванат за работа, накара цяла България (и не само) да следи със затаен дъх какво се случва. Колко хора разбраха какво е алпинизма заради злощастното събитие. С тази спасителна операция, която е прецедент той откри път за всички следващи луди глави, които ще имат нещастието да го закъсат по върховете. И в крайна сметка постигна своето. Сега е там, където сърцето му винаги е било. Силно се надявам искрицата, която разпали за Пирин, борбата да се запази природата българска да не изгасне. А напротив, случилото се да я накара да гори още по-силно.
 Независимо по какъв начин ви действа в крайна сметка не оставя никой безучастен. Благодаря ви, хора, че заедно споделихме тези дни на тревога и надежда!

Общи условия

Активация на акаунт