Боян Петров

• 235 891
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 880
Изгледах интервюто с жена му, на която шапка свалям за поведението от началото до сега.
Познавах Боян, не познавах жена му. Оказа се, че до него стои една силна, интелигентна, хубава и многоцветна жена!  bouquet Разгледах фейсбука й......рисува, интересува се от стихове, има страхотна фигура и коса, има чувство за хумор, винаги е до него по всякакви поводи, спортува......точно такава жена е достойна за Боян Петров! Възхитена съм! bouquet Съжалявам още по силно, че тъй кратко продължи интересният им съвместен живот.....! Това още повече ме натъжи и разстрои!
Не така си представях майката и сестрата на Боян.....!

# 2 881
  • Буркина Фасо
И все пак ще се знае къде е. Дори при положение, че няма шанс за спасение поради някакви причини. Нямаше да я има тази неизвестност. Щеше да се знае.
то и сега се знае къде е - там , горе... в планината.  и ?

# 2 882
Така си е, и сега се знае къде е.

Не е лошо всички да носят проследяващи устройства и да ги следят по склоновете кой къде е. Сигурно накрая и така ще стане.

# 2 883
По коя медия е излъчено интервюто с Радослава?

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 23:16 от elenna

# 2 884
  • Поморие
По коя медия е излъчено интервюто с Радостина?
БТВ май беше , при Хекимян

# 2 885
  • София
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/spasitelite-ne-se-otkazvat-ot-tar … o-na-boyan-petrov

Ето това е всичко от тази вечер за спасителната операция.
Утре е денят, в който властите ще решат продължава ли акцията или не.

# 2 886
По коя медия е излъчено интервюто с Радостина?
Тя се казва Радослава Ненова! Peace

# 2 887
БТВ да.

# 2 888
  • София - Рим и обратно
Прочетох статията Планината е заета, която някой напред беше публикувал. Много интересна. Питам се, дали има версия за убийство? Доколкото разбирам, шерпите понякога са доста...хм, нападателни към самостоятелните алпинисти-изследователи?

# 2 889
  • Стара Загора
Няма да спрат, търсенето ще продължи....

# 2 890
ако е паднал в някоя цепнатина и всички знаят къде е, но никой не му стиска да влезне в цепнатината  к`во правим  newsm78  дори и да е мъртъв пак може да няма желаещи да го извадят.[/color]

Не мисля, че може да е паднал в цепнатина. Цепнатините се образуват в ледниците, а тук трасето минава по гребена към върха. На ръба по-скоро може да се образува снежна козирка, която да се отчупи и да се свлече по склона, докато минава по нея. Също така при пропадане в цепнатина е съмнително дали тракър може да изпрати сигнал до сателит.

# 2 891
Аз като човекът - интервю Grinning се надявам да не ви досаждам, но намерих още едно прекрасно интервю на Боян. Даже въпреки, че изчетох почти всичко тези дни, в него прочетох много нови неща.
Този човек е такова вдъхновение, не с думите си, а с примера си...
http://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/762-boyan-petrov-jiv-si-koga … o-ne-se-otkazvash

# 2 892
  • Плевен
Излишно залагате на тези гривни и gps-и. Ако технологиите спасяваха живот, поне 90% от алпинистите щяха да носят всички възможни гривни, телефони и т.н. теорията с многото багаж ми звучи като оправдание. Производителите на такива устройства са спонсори на част от тях и няма как катерачите да кажат - „гривните ви вършат работа, ама след 7000м. не стават”. Според мен са реалисти и знаят, че след определена височина нищо не може да ти помогне, освен друг човек намиращ се в близост и много късмет.
Някак е нелогично да носиш устройство, с което да се снимаш на върха, а гривна не. Просто си има причина... И гривната може да падне, да я забрави и какво ли още не. И да локализират гривната, няма 100% гаранция, че и човека е там.
Това не е като да си фриирайдър или планинар на 2000м. и да носиш проследяващо устройство, да го закъсаш някъде в мъглата и да тръгнат два джипа или шейни със спасители и един хеликоптер и след 5 часа да те намерят. Акцията за Боян го доказа, докато се организират и стигнат минаха 5 дни... В тези планини лошото време е по подразбиране. На сезон има няколко прозореца по няколко дни, в които е достъпна планината. И за да те намерят жив, трябва да се случи инцидент, да те локализират, да се организират и да те спасят за няколко часа на 8000м. Според мен няма алпинист, който да вярва в това.
И на мен ми се иска всичко да е сигурно, лесно и да има хепи енд, но практиката доказва с всички загинали по верховете, че няма такъв розов сценарий.

# 2 893
Merelenda, никъде не съм критикувала изборите на Боян Петров, критикувам само лошата услуга която му правят някои хора тук, както и коментирам изказвания които се опитват да убедят аудиторията че нямало да има никакво значение и да е бил с тракер примерно. Като не съм съгласна, защо да не коментирам.
Няколко пъти казах че не го разбирам (аз съм морско чадо и най-планинското ми е карането на ски проблем ли има? С дивана ли съм се сраснала?), но не го критикувам, просто ме е яд и ми е мъчно за човека, нямам право на мнение ли? А това че обиждате различните от него ви представя в много лоша светлина. "Скачам" срещу коментари, като разни лелки по дивани, защото това си е чист фанатизъм - който не е като мен ми е враг. Не мисля че в тема посветена на Боян Петров има място за такива крайности, предполагам че му е било много по важно да събуди интерес на околните към природата, отколкото да им се подиграва, че не са като него.

По темата, този Дейвид защо не казва дали е видял някъде следи... И стигнал ли е върха.

# 2 894
Аз като човекът - интервю Grinning се надявам да не ви досаждам, но намерих още едно прекрасно интервю на Боян. Даже въпреки, че изчетох почти всичко тези дни, в него прочетох много нови неща.
Този човек е такова вдъхновение, не с думите си, а с примера си...
http://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/762-boyan-petrov-jiv-si-koga … o-ne-se-otkazvash

Аз поне съм ти много благодарна, защото в момента не разполагам с много време, а благодарение на линковете научих много неща, които не знаех преди. Отдавна симпатизирам на Боян, но доста неща за него не ми бяха известни, или са ми минали по периферията. Наистина забележителен човек.

Общи условия

Активация на акаунт