Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
-
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
-
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
Високият хомоцистеин е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти и образуване на кръвни съсиреци. За намаляване на нивата на хомоцистеин се препоръчва увеличаване на приема на витамини от група В - B6, B9 (фолат), B12. Освен това, промяна в диетата, избягване на алкохол и цигари, управление на стреса също може да помогне.
-
Какви са препоръките за дозиране на фраксипарин преди секцио?
-
Какви са препоръчителните дози прогестерон при тромбофилия?
Ако спра клексана, след като съм го слагала 5 дни , опасно ли е ? И да го почна в 8 ма седмица ??? И Аг то ми е на мнение , че не ми трябва, а само Ап в по голяма доза от 100 и то ако се види проблем с кръвотока.... Но , Паскалева е специалист точно в тази област , беше ми казвала, че в ранна Б , тромбофилията не е причина ( мойте са късни де ) Първата ми бременност видяха проблем с артериите в 21 та седмица на ФМ , но тогава не бях на терапия,. После с втората още на първата Фм в 11+ имаше проблем с артетията ( лявата), отвори се напълно чак в 17 та ) Тогава бях на терапия, обаче и с хематом при аборта в 20 та.
Моля, помагайте
Всеки случай си е индивидуален