Тромбофилия - тема №6

• 73 063
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Чета какво пишат момичетата, които са пациентки на др.Сигридов и доц.Русев... Та май си пуснах мухата...

Имам 2 изгубени бременности при тия двамката точно.

Споделете, ако е удобно, какво пропуснаха и какво не видяха? За всички, които ходят при тях ще е полезно.

# 121
Чета какво пишат момичетата, които са пациентки на др.Сигридов и доц.Русев... Та май си пуснах мухата...

ще споделиш ли Моля? пациентка съм на Сигридов и искам да знам

# 122

Споделете, ако е удобно, какво пропуснаха и какво не видяха? За всички, които ходят при тях ще е полезно.

Ами знам ли, то като се обърне колата вече теории много. Според сегашния ми консултант - прекалено много лекарства, без нужда - аспирин и НМХ много рано, вливките. Също не са съгласни сегашните, че витамини само при нужда изписва Сигридов, а не по принцип. 
Може и да е така, може и да не е, но факт, че сега докарах до 30та седмица вече, а преди между 8-12 всичко приключваше.

# 123
  • София

Аз ще споделя при мен какво пропусна ...... Показатели за инфекция, които неглижира (л евкоцити - 17, Црп-!7 , както и много други от ПКК, които сочат точно за инфекция в организма )  Това от 3 тия месец се вдигнаха показателите, всеки път ( ходех през седмица ) , казваше, че нищо ми няма Sad  В 15 та седмица друг лекар видя скъсяване на шийката ( от 3.5 см на 2 ) , прати ме веднага за серклаж, но той не ми разреши да направя, каза , че тоя не разбирал ... Последно бях в 17 та седмица, каза, че рисковия период за шийката е 20-22 седмица и тогава ще я следи често .... Е, записа ми следващия преглед за 23 та . В 20 та седмица шийката ми се отвори и мехура пролабира ( всичко това в следствие на инфекция )  Ама то и аз съм си виновна, че не отидох за още мнения ..... Ма нали уж бях при най-добрия, та му се доверих ....

# 124
  • Димитровград
А каква инфекция доведе до това?
Аз пуснах хламидии и igg е над нормата демек + а igm е -. Гинекокожката каза че имам стара инфекция всичко е наред и така. На 18.06 имам преглед при Стоилов и ще ги покажа и на него....макар че той отрича кръвните.
В момента съм в 13г.с. До сега левкоцитите ми бяха ок, преди 4 дни пуснах нови и при норма 10,5 моите бяха 11,3....май ще ги следя през седмица...това са резултатите:

# 125
  • София
Аз пуснах хламидии и igg е над нормата демек + а igm е -. Гинекокожката каза че имам стара инфекция всичко е наред и така. На 18.06 имам преглед при Стоилов и ще ги покажа и на него....макар че той отрича кръвните.

Не мога да ти кажа, правила съм всички възможни изследвания , никъде не се открива инфекция
По принцип по показатели е бактериална, при вирусна Црп не скача , или поне не толкова

# 126
В момента съм в 13г.с. До сега левкоцитите ми бяха ок, преди 4 дни пуснах нови и при норма 10,5 моите бяха 11,3....май ще ги следя през седмица

Обикновено бактериалните инфекции водят до там. Аз заради бактериална съм със серклаж сега. След настинка. 

# 127
  • София
Сладката, задължително като пускаш ПКК , пускай и ЦРП  ( 5-6 лв е , но е най-бързия показател за инфекция )

# 128
  • София
При мен тромбофилия без терапия + висока доза прогестерон, профилактично без изследване - резултатът беше хематом и пълно отлепване на плода в 12гс.
Така че всеки сам да си прецени дали да си следва терапията или не. Аз не бих рискувала без терапия, да играя тото дали ще се отключи тромбофилията или не..

# 129
При мен тромбофилия без терапия + висока доза прогестерон, профилактично без изследване - резултатът беше хематом и пълно отлепване на плода в 12гс.
Така че всеки сам да си прецени дали да си следва терапията или не. Аз не бих рискувала без терапия, да играя тото дали ще се отключи тромбофилията или не..

Ама и терапията не трябва да е на око, нали? Редно е да се преценява индивидуално. Аз не знам Русев на някой да е изписал нещо различно. Има толкова вида мутаци, съпътствани с безброй други фактори, обаче не - аспирин и нмх и край. Има ли пациентка на Русев, която да е излязла от там без редовното му "лечение"? Няма. А че кървиш през устата, носа и ушите не го интересува.

В тази връзка - хематома е кръвоизлив, сам по себе си.

# 130
Salsisha 👍
Това е и отговор на проф.Кременски към мен и по случая с моя хематом:
"Хематом е кръвоизлив и противоположно на тромбоза.
Състоянието се среща при около 20% от бременностите и се проявява като леко ранно прокървяване.
В 1-2% може да бъде тежък кръвоизлив  и да доведе до спонтанен аборт.
Състоянието не е свързано с тромбофилии"

# 131
Salsisha 👍
Това е и отговор на проф.Кременски към мен и по случая с моя хематом:
"Хематом е кръвоизлив и противоположно на тромбоза.
Състоянието се среща при около 20% от бременностите и се проявява като леко ранно прокървяване.
В 1-2% може да бъде тежък кръвоизлив  и да доведе до спонтанен аборт.
Състоянието не е свързано с тромбофилии"

Ами така е, само наличието на мутация не е достатъчно за лечение, гледат се и съпътстващи фактори, защото иначе става обратен ефект. То всеки има някаква мутация по отношение на тромбофилия. Дали е рискова или не, зависи от общата клинична картина.

# 132
  • София
The presence of a SCH (Subchorionic hematoma) may be the first indicator of an underlying thrombophilia and, thus, it is suggested that women who have placentas showing SCH should undergo a thrombophilia workup.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12658542

# 133
The presence of a SCH (Subchorionic hematoma) may be the first indicator of an underlying thrombophilia and, thus, it is suggested that women who have placentas showing SCH should undergo a thrombophilia workup.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12658542

Много добре, но статията, която цитираш е направила изследване на 3 ?! пациентки. И се препоръчва лечение, като за тромбофилия, след като вече е открит хематом - т.е. да се разтвори и изтече.

Предполагат, че е възможно да се е появила свръхкоагулация, но така или иначе преди нея би следвало да има кръвоизлив. Предполагат и подозират. Освен това примерите са за загуби поради хематоми във втори и трети триместър. За това обичайно в чужбина изписват терапия след 12та седмица, а не както масовото тук - още преди да забременееш.

И най-важното според мен. Ако уважаемия Русев е 100% сигурен и лекува, а не профилактира тромбофилия, каква е тази странна схема НМХ през ден? Като да лекуваш инфекция с антибиотик през ден. Просто действа на сляпо, терапиите му са обосновани точно с нищо.

Както и да е, всеки си избира лекар. Аз лично съм толкова отегчена вече тия двамата да си пробват теориите на пациентки.

Нито Русев, нито Сигридов не са ми дали дори и веднъж написана черно на бяло диагноза и лечение. Никакви документи. Случайност?

# 134
  • Стара Загора
Аз ходя при доц. Конова и тя също предипсва аспирин и нмх. От скоро пия и натаспин,още не съм чула някой друг да ги пие. Всеки месец съм на изследвания за тсх, фибриноген, инр, аппт. Доволна съм много, но като започнахме след втория аборт нямаше място, което да не ни изследват- на всичко имаме днк анализ. Само че тя май не беше толкова педантична към витамините, докато Русев много голямо внимание отделя на витамините и другите неща остават някак на задед план.
Тромбофилиите се познават от сравнително малко време, не сме напреднали още толкова,че да измислят и друго лечение. Аз съм благодарна,че изобщо имам вариант да износя бебе. Не бих и рискувала без нмх, не мога да си причиня още психически травми.

Общи условия

Активация на акаунт