Тромбофилия - тема №6

• 72 254
  • 748
  •   1
Отговори
# 105

ами за фолиевата, факт е че и аз доста поизчетох из чужди форуми и сайтове, и наистина се шири мнението че такива като нас с мутации в гена отговарящ за фолиевата, едно на ръка че имат недостиг и на Б12, и в най-добрия случай за да имат правилен метаболизъм трябва да приемат метил форми на Б9, Б12 и Б6, и друго че приемайки обикновените форми натрупват хомоцистеин , който пък се води новият холестерол. Т.е. се повишава риска от сърдечно съдови болести и т.н.
Аз наистина имах хомоцистеин в горни референтни и Б12 в сива зона, защото повлияна от това което изчетох си пуснах изследвания, тъй като месец преди това пих б-комплекс най-обикновен. От там нататък спрях сътветно тези форми на витамини, увеличих приема на вода и започнах да пия детоксикиращи чайове за мое успокоение. Повече едва ли мога да направя на този етап, разбира се пробвах да пия метилирани форми на Б9, Б12 и Б6, ама ударих на камък с Б12, защото от високата доза получих акне. Сега си зобкам само Б9 и чакам да ми дойдат новите пренатални от iherb, които гледах да са с ниски нива на Б12.
В скоро време планирам да пусна и нова контрола на Б12, хомоцистеин като тоя път обаче ще прибавя и Б9, че предния път си бях решила че ще е дефицит така или иначе.

Относно Спина Бифида, то фолиевата ясно, но на моите изследвания за MTRR пише - при недостатъчно количество на Б12, риска от Спина Бифида са увеличава с 50%. Затова стоях на тръни до 20та седмица.

# 106
  • Варна

ами за фолиевата, факт е че и аз доста поизчетох из чужди форуми и сайтове, и наистина се шири мнението че такива като нас с мутации в гена отговарящ за фолиевата, едно на ръка че имат недостиг и на Б12, и в най-добрия случай за да имат правилен метаболизъм трябва да приемат метил форми на Б9, Б12 и Б6, и друго че приемайки обикновените форми натрупват хомоцистеин , който пък се води новият холестерол. Т.е. се повишава риска от сърдечно съдови болести и т.н.
Аз наистина имах хомоцистеин в горни референтни и Б12 в сива зона, защото повлияна от това което изчетох си пуснах изследвания, тъй като месец преди това пих б-комплекс най-обикновен. От там нататък спрях сътветно тези форми на витамини, увеличих приема на вода и започнах да пия детоксикиращи чайове за мое успокоение. Повече едва ли мога да направя на този етап, разбира се пробвах да пия метилирани форми на Б9, Б12 и Б6, ама ударих на камък с Б12, защото от високата доза получих акне. Сега си зобкам само Б9 и чакам да ми дойдат новите пренатални от iherb, които гледах да са с ниски нива на Б12.
В скоро време планирам да пусна и нова контрола на Б12, хомоцистеин като тоя път обаче ще прибавя и Б9, че предния път си бях решила че ще е дефицит така или иначе.

Относно Спина Бифида, то фолиевата ясно, но на моите изследвания за MTRR пише - при недостатъчно количество на Б12, риска от Спина Бифида са увеличава с 50%. Затова стоях на тръни до 20та седмица.
А не приемаше ли Б витамини в по-високи дози и съответно в метилирани форми?

# 107
В никакъв случай в по-високи дози. Взимах си Прегнакеър Макс, където само фолиевата е мета и спрей Б12 метилиран, но пръсках само веднъж, не два пъти, както е по упътване, защото метила носи адска мигрена при дълга употреба.

Това да си купя 20 буркана, с луди дозировки витамини, всеки по отделно, не е за мен.

# 108
[video][/video] а 20-та седмица се вижда дали има спина бифита или не така ли?

# 109
[video][/video] а 20-та седмица се вижда дали има спина бифита или не така ли?

В 16та имах ФМ, виждаха се добре гръбначетата, но все пак ми написаха мнение, че препоръчват втори оглед в 20та на ФМ. Тогава се виждало най-добре в детайли. Преди и след 20та било по-трудно.

Иначе до 8ма седмица, приключва затварянето на невралната тръба. Просто не го виждат, какво е станало.

# 110
Здравейте... Разбрах че с тромбофилия не е препоръчително да се пие но-шпа и да се приема утрогестан...защото конкретно утрогестана съсирвал кръвта по-бързо.. въпреки нмх терапията. Та какви заместители на тези медикаменти могат да се използват? Чист прогестерон на инжекции може ли..? Заместител на но-шпато... и за магнезия нещо бях чела че е не ок. Моля за информация и то конкретна... предстои ми трансфер и искам да знам какво да правя...

# 111
Здравейте... Разбрах че с тромбофилия не е препоръчително да се пие но-шпа и да се приема утрогестан...защото конкретно утрогестана съсирвал кръвта по-бързо.. въпреки нмх терапията. Та какви заместители на тези медикаменти могат да се използват? Чист прогестерон на инжекции може ли..? Заместител на но-шпато... и за магнезия нещо бях чела че е не ок. Моля за информация и то конкретна... предстои ми трансфер и искам да знам какво да правя...

Утрогестана е чист прогестерон. За да ти направи тромбози в начална бременност трябва да е в някакви луди дозировки и пак не е сигурно. Няма как да минеш без прогестеронов препарат, щом си с трансфер. Не чети много глупости в нета. Прогестерона се използва и за жени в менопаузата и най-вече тогава са опасните странични ефекти.

Но шпа се взима при нужда. Магнезия пък няма нищо общо с кръвосъсирването, дори се приема за профилактика на прееклампсия в третия триместър.

Искаш да знаеш, какво да правиш - каквото те посъветват лекарите ти, съобразно ситуацията ти.

# 112
Просто като ти изпишат утрогестан ,попитай дали не може да е в по-ниска доза - да не е максималната

# 113
Сега преди трансфера ми е изписан 3х2 вагинално... незнам дали е високо или не... каква е възможно най-ниската?

# 114
Момичета, за контролно за фолиева к-на достатъчно ли е да спра приема 1 ден по-рано?

# 115
Сега преди трансфера ми е изписан 3х2 вагинално... незнам дали е високо или не... каква е възможно най-ниската?

Това е 600 мг, дори е ниска за трансфер. Тук в Англия, при трансфер започва от 800-1000 нагоре. Нищо няма да ти стане от 600.

# 116
Чета какво пишат момичетата, които са пациентки на др.Сигридов и доц.Русев... Та май си пуснах мухата...

# 117
Чета какво пишат момичетата, които са пациентки на др.Сигридов и доц.Русев... Та май си пуснах мухата...

Имам 2 изгубени бременности при тия двамката точно.

# 118
  • София

Имам 2 изгубени бременности при тия двамката точно.

И аз една Sad   И то в 20 та седмица... А за колко момичета още знам... не питай Sad
Та, не вярвай много, много

# 119
Благодаря ви много... Живи и здрави да мине трансфера.. ще си пускам по-често изследвания.. аптт и фибриноген и готово... и задължително пак при проф.Паскалева... ще я питам непременно за утрогестана... въпреки че с предишната ми бременност (сърдечната дейност спря в 7гс.) и казах какви лекарства пия и нищо не ми каза за  този утрогестан. Благодаря ви много...

Общи условия

Активация на акаунт