Тромбофилия - тема №6

• 72 235
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Само Б12, но е към 300 при реф. стойности до 400 и няколко, доколкото помня,
че го няма пред мен изследването.
Така или иначе на мен това ми е най-малкият проблем в момента,
на фона, че нямам фоликули. И метилирана ф.к пих, нямам подобрение,
не съм пускала скоро контрола. Трябва да пусна.
Хиляди добавки пия, все скъпи, но няма полза.
Само от хормонални препарати се повлиявам да сваля ФСХ.
Моят доктор не вярва в добавките, мисли, че каквото и да пия,
няма да се подобри положението ми, то и аз така смятам.
Спрях мета ф.к., сега пия една, която си купих от Турция,
не е мета, като я свърша, пак ще си взема мета, но не очаквам нещо да се промени.
Много ти благодаря за помощта, Bambolinka11! Hug

Тази от Турция се казва Фолбиол 5мг, и не е подходяща за теб. Аз съм я пила същата, но вече знам че е било грешка. Първо че не се усвоява и второ неусвоените количества се натрупват и ти повишават хомоцистеина. При тези мутации неметилираните форми на Б9 и Б12 може да се каже че не само не помагат ами дори вредят.

# 91
Търси да е ПИРИДОКСАЛ 5 ФОСФАТ (P-5-P)

Списъкът на коензимни В-витамини включва:

B-1 под формата на тиамин-дифосфат (пирофосфат);
    B-2 под формата на рибофлавин -5-фосфат;
    В-3 като ниацинамид (частично коензимна форма), никотинамид-дифосфат (NAD), никотинамид-дифосфат-хидрат (NADH);
    B-5 под формата на пантетин;
    B-6 като пиридоксал-5-фосфат (P-5-P);
    B-9 като фолинова киселина и метилтетрахидрофолат;
    B-12 под формата на метилкобаламин и аденозилкобаламин.
https://www.bb-team.org/articles/4525_koenzimni-formi-na-vitamin-b-kompleks

Коензимна форма не е същото като метилирана форма, но последната я има май само за В9 и В12.

Благодаря мното за информацията, ноясно съм с това. Въпросът е че съм в 13 г.с. и ми изписаха този витамин. Имам мутация в МТХФР гена и MTRR, хетерозигот съм и по двата гена. По A12898C съм нормален генотип. Мисмя си при тези мутации, няма ми все пак да усвоя нещо от този витамин. Б9 и Б12, ги взимам в метил форма. Ако ви е известен вит.Б6 като Р-5-Р, в течна форма, моля споделете ми.

# 92
didito, благодаря ти много! Hug
Това го знам, но в интерес на истината, то е съвпадение според мен,
постигнах успех, след като приемах 2 месеца от тази ф.к.
Приемала съм и мета - без резултат.
Ако стигна до бременност, ще приемам само мета, естествено,
но не мисля, че разковничето на успеха се състои в добавките и че те ще ми решат проблема.
Не вярвам и в голяма част от теориите на доцент Русев за ф.к. За тромбофилията - да.
Късмет ти желая! Hug

# 93
  • София
Сиси, аз и за тромбофилията не му вярвам , честно казано Simple Smile  Абсурд е това назначаване на НМХ през ден ....

# 94
  • Варна
didito, благодаря ти много! Hug
Това го знам, но в интерес на истината, то е съвпадение според мен,
постигнах успех, след като приемах 2 месеца от тази ф.к.
Приемала съм и мета - без резултат.
Ако стигна до бременност, ще приемам само мета, естествено,
но не мисля, че разковничето на успеха се състои в добавките и че те ще ми решат проблема.
Не вярвам и в голяма част от теориите на доцент Русев за ф.к. За тромбофилията - да.
Късмет ти желая! Hug

А какви са му теориите за ф.к. и тормбофилия, че аз пак влизам във въртележката и малко информация не ми е излишна?

# 95
Как ще се отровиш от ф.к, ако не я усвояваш, как няма никакъв начин да изхвърлиш токсините от организма,
даже каквото и да правиш, и да пиеш, за ръкавиците също, то и да нямаш тази тромбофилия,
пак трябва да слагаш ръкавици, като ползваш силни препарати,
аз не слагам, много рядко, екземи нямам.
Така беше наплашил една съфорумка, че тя смяташе, че умира, задръстена от токсини,
няма избавление, даже се отказа и ин витро да прави заради твърденията му.
За тромбофилията казах, че вярвам, че трябва да се предприемат мерки по време на бременност.

# 96
  • Варна
Как ще се отровиш от ф.к, ако не я усвояваш, как няма никакъв начин да изхвърлиш токсините от организма,
даже каквото и да правиш, и да пиеш, за ръкавиците също, то и да нямаш тази тромбофилия,
пак трябва да слагаш ръкавици, като ползваш силни препарати,
аз не слагам, много рядко, екземи нямам.
Така беше наплашил една съфорумка, че тя смяташе, че умира, задръстена от токсини,
няма избавление, даже се отказа и ин витро да прави заради твърденията му.
За тромбофилията казах, че вярвам, че трябва да се предприемат мерки по време на бременност.
ами за фолиевата, факт е че и аз доста поизчетох из чужди форуми и сайтове, и наистина се шири мнението че такива като нас с мутации в гена отговарящ за фолиевата, едно на ръка че имат недостиг и на Б12, и в най-добрия случай за да имат правилен метаболизъм трябва да приемат метил форми на Б9, Б12 и Б6, и друго че приемайки обикновените форми натрупват хомоцистеин , който пък се води новият холестерол. Т.е. се повишава риска от сърдечно съдови болести и т.н.
Аз наистина имах хомоцистеин в горни референтни и Б12 в сива зона, защото повлияна от това което изчетох си пуснах изследвания, тъй като месец преди това пих б-комплекс най-обикновен. От там нататък спрях сътветно тези форми на витамини, увеличих приема на вода и започнах да пия детоксикиращи чайове за мое успокоение. Повече едва ли мога да направя на този етап, разбира се пробвах да пия метилирани форми на Б9, Б12 и Б6, ама ударих на камък с Б12, защото от високата доза получих акне. Сега си зобкам само Б9 и чакам да ми дойдат новите пренатални от iherb, които гледах да са с ниски нива на Б12.
В скоро време планирам да пусна и нова контрола на Б12, хомоцистеин като тоя път обаче ще прибавя и Б9, че предния път си бях решила че ще е дефицит така или иначе.

# 97
Само да вметна, че досега няма в медицинската история, човек натровен от не метилирана ФК. Иначе и аз слушам и изпълнявам всеобщата мантра, да взимам такава но ... без много да се вживявам.

# 98
  • Варна
Само да вметна, че досега няма в медицинската история, човек натровен от не метилирана ФК. Иначе и аз слушам и изпълнявам всеобщата мантра, да взимам такава но ... без много да се вживявам.

Честно казано мен не ме вълнува толкова факта как се отразява фолиевата на моя организъм, по ми е важно дали нивата й в организма ми са достатъчни за да не се развие спина бифида. Това е най големия ми страх. Дъщеря ми има така наречената sacral dimple. Тя е сигнал за дефект при образуването или по-скоро затварянето на гръбначния стълб в ембрионална фаза. Преди и по време на бременността бях на Фолбиол 5мг, и въпреки това си мисля че не е бил достатъчен щом тя има този маркер. Може и да преекспонирам нещата в болния си хипохондричен мозък Rolling Eyes обаче винаги ще живея с чувството че не съм направила достатъчно, чела достатъчно и т.н., затова сега се чудя кой път да хващам. Слава Богу че е здрава и сме се разминали с по-голямото зло.

# 99
  • На север
Аз от години ми излиза обрив на ръката от разни препарати, дори сапун. Никой дерматолог не разбра какво е. Доц. Русев като ми обясни ми стана ясно. Аз съм хомозигот на Mthfr.

# 100
  • Варна
Аз от години ми излиза обрив на ръката от разни препарати, дори сапун. Никой дерматолог не разбра какво е. Доц. Русев като ми обясни ми стана ясно. Аз съм хомозигот на Mthfr.
може ли малко да ми разясниш, и аз съм хомозигот Mthfr

# 101
  • На север
Ами аз съм писала по-рано, че с тази мутация човек приема всяка химия като нещо токсично, в това число всички препарати за почистване, консерванти и тнт. Каза, че може да ми излиза екзема и да слагам ръкавици. И това без да знае за моя проблем.

# 102
Моята майка е родила две здрави деца, без да е пила каквото и да било,
нито се е бола с инжекции по време на бременност,
а както се вижда, тромбофилията ми е вродена.
Нямам висок холестерол, нито някакви отклонения,
слаба съм, не вярвам в твърденията му,
че не може човек да се детоксикира от токсините, има много начини.
Моят лекар няма никакви притеснения относно това, така че изобщо не се тревожа.
Концентрацията ми е насочена в съвсем друга посока в момента.

# 103
Всеки си избира в какво и на кого да вярва. И майка ми е успяла да роди две деца след 10 години стерилитет, но по време и на двете бременности е било чудо, че сме се родили живи. Аз съм била пък най-неочакваното. Отписали са ме в мига, в който са разбрали и то лекари. По онова си време светила Simple Smile Това не значи, че няма драми. Майка ми е хипертоничка и няма никакви други драми. За сметка на това аз съм слаба, имам високо кръвно от 21 годишна възраст и тон още драми и заболявания - все наследствени, дето майка ми не ги е знаела, а при мен са със страхотни последници. И то никой лекар почти не вярва, че е възможно - ама на. Доказа се Simple Smile Та мисълта ми е, че това, че при някой се е отключил проблем, при друг не - дори и роднини - нищо не значи:)

Всеки има право на избор - на кого да вярва и на кого не и какво работи за него.

# 104
  • Варна
Всеки си избира в какво и на кого да вярва. И майка ми е успяла да роди две деца след 10 години стерилитет, но по време и на двете бременности е било чудо, че сме се родили живи. Аз съм била пък най-неочакваното. Отписали са ме в мига, в който са разбрали и то лекари. По онова си време светила Simple Smile Това не значи, че няма драми. Майка ми е хипертоничка и няма никакви други драми. За сметка на това аз съм слаба, имам високо кръвно от 21 годишна възраст и тон още драми и заболявания - все наследствени, дето майка ми не ги е знаела, а при мен са със страхотни последници. И то никой лекар почти не вярва, че е възможно - ама на. Доказа се Simple Smile Та мисълта ми е, че това, че при някой се е отключил проблем, при друг не - дори и роднини - нищо не значи:)

Всеки има право на избор - на кого да вярва и на кого не и какво работи за него.

Така е съгласна съм с теб.
В тази връзка с наследствените проблеми да споделя и аз нещо.
Аз съм с ендометриоза, минах лапаро, хормон. лечение и в последствие инвитро. Наскоро след по-задълбочен разговор с майка ми на тази тема, установих че тази болест ми е не само наследствена ами даже не пропуска поколение. Оказа се, че и баба ми и прабаба ми са  били така. Аз знаех слухове и легенди от тук оттам, нали знаете едно време че тези теми си бяха табу. За прабаба ми бях чувала, за майка ми знаех със сигурност, а скоро разбрах че и баба ми лека й пръст е била в такова тежко състояние. За съжаление горките жени тогава просто са търпели, защото медицината от има няма 10-на години взе да обяснява що е то ендометриоза.
 Така че моето момиченце също е застрашено. Поне медицината работи в това направление. Онзи ден видях че вече има и ДНК-тест за ендометриоза, та като пораснем ще й пусна туй онуй.

Общи условия

Активация на акаунт