Тромбофилия - тема №6

• 72 301
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Тромбофилията е генетичната мутация - може да се прояви може да не се.
Докато прееклампсията е (част) клиничнята изява.
 Аз съм с проблемен фактор 5 и той води до повишен риск от прееклампсия.
Водехме много агресивно следене тази бременност и родих. Но малко преди раждане вдигнах много висака кръвно, но ме бяха взели на задържане в болницата преди самото раждане.

# 481
Фраксипарина е най-лошата вариация на НМХ - с повече странични ефекти, никъде в Европа не го изписват до колкото знам. Също не изписват 0,4, а точно 0,45. На мен ми дадоха Tinzaparin и е пак 0,45 - в Англия това.

# 482
  • София
Salsisha, с рецепта ли се продава в Англия и имаш ли идея как е цената сравнено с България?

# 483
С рецепта е почти всичко тук без парацетамол ..., но бременните и родилките до 1 година, сме с безплатни лекарства и зъболекар. Предполагам около 100 паунда, опаковка от 10 бр., това поне пише че здравната им каса плаща на аптеките.

# 484
  • На север
При нас фраксипарин дори няма. Изписва се Клексан или Фрагмин, на който съм аз.
Питам за преекламсията понеже аз съм с Лайден и за първи път чувам че може да имам преекламсия. Никога не съм имала проблеми с кръвното. Даже обратната имала съм проблеми заради ниско кръвно.

# 485
  • Benelux / Varna
Доколкото прочетох Innohep е точно Tinzaparin, също НМХ.
С кръвното съм добре, даже винаги е ниско, незнам сега с тия инжекции как ще се повлияе.
Само в корема ли се слагат инжекциите?
А следите ли тромбоцитите при прием на НМХ? Разбрах, че може да има някакво влияние.

# 486
Да, същото е. Ами то всички сме с ниско ама рязко скача понякога и прави проблеми. Даже "скачането" означава понякога просто да си с нормално кръвно, както на другите хора и така не го хващат лекарите.

Тромбоцити и други, следят и без да си на НМХ, то си е важно.

# 487
  • На север
А каква е логиката чисто медицински за връзката между Лайден и преекламсия? Аз съм чела много за Лайден от чужди сайтове на английски и никога не съм чела за такъв риск.

# 488
  • София
Ето какво съм запаметила от едно момиче, което успешно износи и роди , след 2 аборта заради преекламсия . Може да е от полза за някого - поне да знае какво да следи Simple Smile

# 489
Може да нямаш проблемен фактор 5 и пак да си рискова за прееклампсия. Има такова изследване, което го показва, но повечето жени го правят след кято вече са имали загуба.
Прееклампсията може да се пренася/ в ембрито/ получава и от "бащата" - проблемен ген оказва влияние върху формирането на плацента и кръвоносните й съдове. Когато е ясно, че има нещо такова, дават бейби аспирин по време на овулация или по време на трансфер, защото той влияе на правилното оформяне на кръвоносните съдове на плацентата.
На БХС може да се покаже повишения риск от прееклампсия, а също и при даване на материал при неинвазивните тестове - там се гледа съдържанието на фетална днк в кръвта в майката - колкото е по-високо, толкова рискът е по-голям.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 23:13 от Анонимен

# 490
Няма категорични индикатори дали ще се развие преекламсия или не . Затова след 20 г. с бременните трябва да си мерят редовно кръвното и да се следи за наличие на белтък в урината. Само високото кръвно , не означава преекламсия - тя е комбинация от няколко неща. И дали една бременна е с ниско кръвно по принцип - пак няма общо. Защото изведнъж може да започне да вдига високо кръвно. Просто трябва да си следим кръвното в къщи Simple Smile
И след раждането също искайте да ви следят кръвното ! Тогава също може да се развие следродилна еклампсия , която е опасна за вас

# 491
Трябва да има оттоци, кръвно и загуба на белтък. Но това е острата форма.
Преди това има нарушен кръвоток, изоставане наплода.. падане на белтъка в  кръвта, повишаване на тромбоцитите, или понижаване на тромбоцитите но повишаване на АСАТ и АЛАТ, главоболие и силно дразнение от светлина, пищене на ушите, зрителни смущения и т.н.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 23:15 от Анонимен

# 492
Момичета иэляэоха ми реэултатите от Б 6  9,8 ( 8,7-27,2) ,как мислите ниски ли са

# 493
  • София
Здравейте!
Включвам се в темата след вчерашния резултат от ДНК анализ. Прилагам тук и се връщам назад да чета.
Бременна съм в почти 14 г.с., с една предишна нормално протекла бременност, сега на ФМ докторът заподозря нещо и резултатът е налице. Още не съм правила консултации по въпроса, доц. Русев е в отпуск целия м.август, за д-р Сигридов (, който ми прави и ФМ) абсурд да се вредя скоро, следящият ме АГ ме насочва към доц. Живка Карагьозова от М.Д., но там съм с резерви. Най-интересното е, че на феталната попитах изрично как да процедирам при подобен резултат и докторът каза, че ще го мислим на следващата ФМ в 20-та седмица. Аз, обаче, съм разтревожена и не знам дали да чакам още месец и половина> Какво бихте ме посъветвали като хора с опит, пък и доста повече наясно по темата?

# 494
  • Живее на Луната
Трябва да има оттоци, кръвно и загуба на белтък. Но това е острата форма.
Преди това има нарушен кръвоток, изоставане наплода..

При мен нямаше изоставане на плода или поне не се видя на доплер. Но всички други признаци на лице.

Общи условия

Активация на акаунт