Тромбофилия - тема №6

• 72 239
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Аз така бях на екскурзия, след ову пих аспирин, и пих прогестерон, защото не можех да изследвам и така забременях естествено.
Много е вероятно забременяването да се бави от високия пролактин, а не от ендометриозата!
Много често високият пролактин върви с висок инсулин, и нисък прогестерон и това е причина за незабременяване.
Много лесно отстранима.
Аз нямах спонтанно ову, задържах фоликули - диагностицираха ме с ЛУФ,С, съвсем леко повишавах пролактин около ову, и прогестеронът ми беше много нисък.

# 571
Не можахме да пуснем пролактин,защото като беше тук за вливката зацапваше след биохимичната...а толкова се надвахме Калчев да види сакче.
Няма висок инсулин,а при ендометриозата прогестерона си е малко нисък.Питахме Калчев дали сле ову да пие малка доза прогестерон,но той не препоръча.

# 572
Момичета, при ендомитриоза много често се наблюдава завишени НК клетки и ембриотоксини. За ембриотоксините четох някаква статистика че ги има при около 30% от случаите с ендомитриоза, което си е доста висок процент. Преди 2 години доста ме бяха изплашили с такава диагноза, оказа се фалшива тревога, но доста изчетох по темата тогава. Та при ендо се препоръчва изследване на НК и ембриотоксини и според резултатите се назначават и вливките.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 20:14 от geizer

# 573
Эдравейте момичета,трябва да си направя днес или утре вливка на 5 мл.интралипид,но не се чуствам добре,отпаднало ми е някак ,неэная дали не ме хваща летен грип.Та въпросът ми е ,това пречи ли на вливката как мислите.Эвънях в Малинов,но не мога да се свържа с доцента.

# 574
Момичета,моля по-опитните за помощ,излязоха ми резултатите,кажете ми какво значат:
   Фактор 2-нормален генотип
    Фактор 5-нормален генотип
PAI-хомозиготно носителство 4G/4G
MTHFR-хетерозиготно носителство C/T

Днес ще звъня и в лабораторията за коментар на реултатите ми,но искам и вие да ми кажете как се тълкуват,това поставя ли ми диагноза тромбофилия и трябва ли да съм на НМХ при евентулано забременяване

# 575
  • София
Здравей имаш 2 нискорискови мутации, аз съм със същите, 4G/4G и недобро усвояване на б витамините. Би следвало и ти да си на инжекции!

# 576
  • София
И аз мисля, че ще си на Нмх , въпреки, че повечето Аг и генетици отричат нискорисковите мутации. Аз съм и на аспирин всеки ден и клексан 0,4

# 577
  • София
Да, имаш тромбофилия, макар и по нискорискови фактори. Хомозигот 4G-4G означава че и двете половини (алели) на гена PAI-1 са дефектни. Хетерозигот по MTHFR е половин нормален и половин мутантен ген. Второто е свързано с понижено усвояване на витамините от група Б - трябва да следиш нивата на витамините Б9 и Б12 и да приемаш метилираните им форми. Виж първа страница на темата.

# 578
Благодаря за бързите отговори,доколкото съм чела при хомозиготно носителство трябва да се слага НМХ,а като звънях в Майчин дом за анализ категорично ми казаха,че това не е тромбофилия,че няма нужда от инжекции при бременност,всичко ми било наред...а аз категорично не мога да се съглася с тях при тези резултати.
 Веднага след положителен тест би следвало да започна с НМХ,нали?И не ми е ясно кога се приема аспирин протект и кога НМХ.Лошото е ,че в моя град няма АГ,което да е наясно с тромбофилия и да има опит в проследяване на бременни с нея.
А при тези ми резултати,какъв е риска за ДВТ при мен?

# 579
  • София
Пасифлора,
виж първа страница на темата - там под името на всяка мутация има линк към повече информация.
Аз точно с твоите мутации загубих бебе в 12гс. (7см бебе и 5 см хематом до него, тоест без изоставане в развитието) и имах изтръпнал крак няколко дни преди това.
И в Майчин дом да ме прощават генетиците, ама те не проследяват бременни, за да ти кажат че няма риск. А и рискът не е само при бременност.
За сравнение мога да ти кажа какво ми се случи в травматологична клиника преди седмица, след като предупредих че съм с тромбофилия. Отложиха ми леката хирургическа операция с 1 ден, за да могат да ми сложат фракси 0.6 и да има време да подейства. При все че докторът беше предупредил хематолога, че операцията не предполага кървене, защото става дума за хематом. Също така ми препоръчаха консултация с проф. Лисичков в Хематологията.
Ако си в малък град и няма специалисти около теб, потърси консултация със специалист в съседен град. Поне да ти назначат терапия преди да забременееш. Имена на специалисти има на първа страница на темата. Питай момичетата в темата къде ходят наблизо.

# 580
Пасифлора,
виж първа страница на темата - там под името на всяка мутация има линк към повече информация.
Аз точно с твоите мутации загубих бебе в 12гс. (7см бебе и 5 см хематом до него, тоест без изоставане в развитието) и имах изтръпнал крак няколко дни преди това.
И в Майчин дом да ме прощават генетиците, ама те не проследяват бременни, за да ти кажат че няма риск. А и рискът не е само при бременност.
За сравнение мога да ти кажа какво ми се случи в травматологична клиника преди седмица, след като предупредих че съм с тромбофилия. Отложиха ми леката хирургическа операция с 1 ден, за да могат да ми сложат фракси 0.6 и да има време да подейства. При все че докторът беше предупредил хематолога, че операцията не предполага кървене, защото става дума за хематом. Също така ми препоръчаха консултация с проф. Лисичков в Хематологията.
Ако си в малък град и няма специалисти около теб, потърси консултация със специалист в съседен град. Поне да ти назначат терапия преди да забременееш. Имена на специалисти има на първа страница на темата. Питай момичетата в темата къде ходят наблизо.
Благодаря много,Дели!Съжалявам за загубата ти,моят мисед беше пък в 11гс,с изоставане в развитието още от началото.
Четох информацията от първа страница,много е достъпна и разбираема,но имам още неясноти за себе си.В момента ми е много объркано,в главата ми бушуват много въпроси,и сега ако теста ми излезе положителен,аз вместо да се радвам,ще се притесня още повече...
Моля,ако някой е ходил и знае,да ми препоръча лекари в Бургас или Пловдив,Стара Загора и др.,които да имат опит с тромбофилия.Всъщност при какви специалисти да ида сега-АГ,хематолог,имунолог?

# 581
  • Варна
Здравейте момичета! Присъединявам се и тук Hug
Имам хетерозигот по Фактор 2 - Протромбин, хетерозигот 4G/5G по PAI-1 и хетерозигот С/Т по MTHFR. Притеснявам се, защото ми е назначен само Фраксипарин 0,4 на ден, без АП и нищо такова. Наред с максимална доза хормони - и прогестерон, и естроген.

# 582
  • София
Момичета, имам въпрос и моля за мнение!:hugs: Утре сутрин ще пускам АПТТ и фибриноген, но ме интересува дали има изискване, както за Анти-Ха, да се излседва 3,5-4часа след поставяне на инжекцията или няма такова? Не намирам информация в нета за това..

# 583
  • София
Аз питах в една лаборатория и ми казаха че е добре да е сутрин на гладно ,но не е абсолютно задължително. Няма връзка с часовете на нмх.

# 584
  • София
Много ти благодаря! Hug  Аз ще ги пускам така или иначе на гладно, защото ще е с витамин Б6 и др., но беше важно дали има изискване за някакво отстояние м/у инжекцията и изследването, за да знам кога са я бия.

Общи условия

Активация на акаунт