Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
-
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
-
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
Високият хомоцистеин е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти и образуване на кръвни съсиреци. За намаляване на нивата на хомоцистеин се препоръчва увеличаване на приема на витамини от група В - B6, B9 (фолат), B12. Освен това, промяна в диетата, избягване на алкохол и цигари, управление на стреса също може да помогне.
-
Какви са препоръките за дозиране на фраксипарин преди секцио?
-
Какви са препоръчителните дози прогестерон при тромбофилия?
Имам ужасен опит с болници, с груби и необясняващи лекари... Мисля, че всички знаете реалността, в която живеем. Днес си пуснах изследвания за тромбофилия в лаборатория Геника (пълен панел) и бях на преглед във Вита при д-р Гагова. Беше внимателна и се опита да ме успокои, като ми каза, че няма проблем да започна лечение и след 2 седмици, когато ще получа резултатът (тогава ще бъда в 9,10г.с. ...), но от това, което прочетох из темите, пък и като цяло - явно шансът на бебчето е малък, щом не съм започнала терапия още преди бременността. Тези мисли ме съсипват. Не мога да си представя да загубя още някого, след като загубих цялото си семейство. Нито да живея ден за ден с тези мисли, които ме докарват до отчаяние и истерия. В последните две нощи, почти не съм спала нормално.. бълнувам, будя се, сънувам кошмари. Същевременно, не знам и какво мога да направя, след като съм пред свършен факт - бременността е настъпила и е в 7г.с., т.е. най-вероятно вече е изпуснат моментът за начало на подходяща терапия. Лекарката днес ми спомена за някакви инжекции, които да си слагам сама, ако се потвърди диагнозата. Същевременно видях статистика в една от предишните теми, според която едва 35% от бременностите на жени с тромбофилия, завършват успешно. Ужасно изплашена и объркана съм. Ще бъда благодарна на всяка от вас, която може да ми даде съвет или просто ... добра дума.
), но сега беше увеличено и ще съм на него до края. Не са несъвместими двете неща, това не го мисли.