Тромбофилия - тема №6

• 72 235
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Не трябва да се вади въздухът, така казаха в инвазивна кардиология.

# 601
Благодаря ви за бързите отговори,момичета!Сестрата каза да се извади въздуха,докторката-АГ каза,че няма нужда,а аз по спомен от тук четеното се сещам,че не се изгонва.
Под 90°ли биете вие?

# 602
  • На север
На моите инжекции в упътването си пише да не се вади въздуха. Аз пиех аспирина и слагах инжекции вечер. За аспирина трябва да е след хранене. Бия ги на 90 градуса. В YouTube има клипчета как се бият.

# 603
  • София
На мен в травматологията не ми вадеха въздуха, и ги поставяха по много странен начин, все едно с игла шият.
В листовката също пише да не се вади въздуха. Балончето нарочно е там.

# 604
А дали този въздух играе някаква роля в усвояването, или просто имат предвид че няма да навреди ако не се извади ? newsm78

# 605
Момичета,чудя се дали този НМХ не може да доведе до вагинално кървене.През първата бременност имах такова в началото и се притеснявам да не се появи и сега.😞

# 606
  • София
Ролята на балончето е да избутва всичкия препарат от спринцовката. След поставяне то остава между буталото и иглата.

Пасифлора, аз имах кървене без да съм на каквато и да е терапия.
Може би е добре да се консултираш със специалист, вместо да се притесняваш.
Аз като за начало се консултирах с доц. Русев.
След като забременея смятам да ходя при Паскалева за коригиране на дозата НМХ.

# 607
Най-после едно логично обяснение  GrinningPeace
     Благодаря

# 608
  • София
На мен точно Русев при предишната ми бременност ми каза да вадя въздуха на инжекцията Rolling Eyes
Обясни ми го, че ако уцеля веничка, ще вкарам въздуха в нея и ще почне да се придвижва балончето по вените ми ...... , което не било добре ( така разбрах аз )
Сега , в болницата питах акушерките дали се вади задължително ( защото виждах че го вадят ) и те казаха - да .
На листовката пише да не се вади ... Там го слагаха и под какъвто ъгъл им падне ( игличката била достатъчно дълга, за да е подкожна инжекцията, независимо от ъгъла под който се поставя ...

# 609
  • София
Идеята на подкожната инжекция е да се слага в мека тъкан, подкожно. Затова се слага в корем, бедро, ръка - там дето можеш да хванеш гънка. На такова място можеш да нацелиш капилярче.
Балончето във фабрично напълнената инжекция е изчислено за запълни пространството между буталото и иглата. Затова в упътването изрично пише да не се вади.

# 610
  • София
Може, аз казвам каво са ми казвали Simple Smile 

# 611
Здравейте момичета аз също съм с генна мутация MTHFR-1298C и PAI-1 675 4G.Пуснах си Б12 и фолиева к-на:
Б12 - 213.9 pmol/l  при реф.с-ти 145 - 569
Фол.к -на 97.74 nmol/L при реф. с-ти 10.40 -42.40
Приемам неофолик мета по една таблетка и овабуст,като преди това приемах обикновенна фол. к-на повече от 1 год.На какво може да се дължи това предозиране.Има ли някой с подобен случай,при условие че не усвоява добре фол.к-на да е над нормата

# 612
  • София
Предозиране на Б9 обикновено се получава когато приемаш синтетична фолиева киселина.
Намали приема за известно време и виж какво ще покаже изследването след това.
Ако вземаш някакви комбинирани витамини - в тях също може да има синтетична фолиева киселина.

Витамин б12 ти е нисък. Оптимално трябва да е към 7-800 преди забременяване.
При подобни резултати искаха да ми изписват инжекции, но успях да наваксам само с таблетки метилкобаламин.

# 613
Здравейте момичета аз също съм с генна мутация MTHFR-1298C и PAI-1 675 4G.Пуснах си Б12 и фолиева к-на:
Б12 - 213.9 pmol/l  при реф.с-ти 145 - 569
Фол.к -на 97.74 nmol/L при реф. с-ти 10.40 -42.40
Приемам неофолик мета по една таблетка и овабуст,като преди това приемах обикновенна фол. к-на повече от 1 год.На какво може да се дължи това предозиране.Има ли някой с подобен случай,при условие че не усвоява добре фол.к-на да е над нормата

Мутацията на даден ген не означава задължитело, че човек трябва да прояви съответното състояние  (независимо дали става въпрос за неусвояване на витамини, тромб или спонтанен аборт) - показва повишена предразположеност. Поне това ми обясни Паскалева, моите нива на фолат също бяха над нормата (никога не съм приемала синтетична форма).

# 614
В момента приемам неофолик мета но незнам дали натрупаната ф-ва к-на ще се се изхвърли от тялото ми.Кагато се установи за тази мутация спрях обикновената форма,но го пих много време.Това означава ли че натоварвам черния дроб в момента.Нали приемам метилирана форма

Общи условия

Активация на акаунт