Тромбофилия - тема №6

• 72 233
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • На север
Балончето е важно да не се маха, защото с него ще излезе и част от течността. Колкото до Б9 Сигридов ми е казал ако е над 40 да го спра за известно време.

# 616
А преди изследването спирате ли приема на фолиева? Може високите нива да са остатъчни от хапчето.

# 617
  • На север
Никой не ми е казвал да го спирам. Знам че при инжекциите с Б12 се изчаква, не при таблетките.

# 618
Не се спира. Все пак, смисълът на теста е да се провери какви са нивата в реалната ситуация (и с прием, т.е дали се усвоява и е достатъчно), а не какво би станало ако го спрем.
Все пак мисля, че най-сигурно е да е изследва хомоцистеин, а не само фолат в серум. При мен фолат в серум излезе над горна граница, а Паскалева ми пусна само хомоцистеин и ми остави по 1 табл. фолиева на ден (метилирана), въпреки, че потвърди, че кръвта си ми е съвсем добре наситена.

# 619
Момичета, относно това дали да се вади въздуха или не. Когато издърпвам капачето от иглата на Клексан-а и винаги отпред на иглата има капка от лекарството. Как да издърпам така, че да няма капка от лекарството, явно има някакъв чалъм, който аз не го знам.

# 620
  • Стара Загора
Няма чалъм, винаги има капка.

# 621
  • София
Така е, с фраксипарина не беше така, но с клексана всеки път има капчица.

# 622
Няма чалъм, винаги има капка.

Значи всичко е наред!

# 623
За фолиевата четох че хапчето се усвоява за около 24 часа. Така я спирам само за 1 ден преди изследването. Все пак нивата във кръвта би трябвало да са наситени. Няма логика като се спре приема за няколко дена да падат драстично.
     За В12 назад във темите пише че трябва да се спре за 7-10 дена преди изследването.

# 624
По време на бременност - мисля , че не трябва да се спира нито един от витамините преди изследването. Аз не ги приемам само в деня на изследването преди да ми вземат кръв. И после според стойностите се коригират дозите.

# 625
  • София
7-10 дни преди изследване се спира само Б12 на инжекции.
Хаповете няма смисъл да се спират - само си връщаш дефицита с това спиране.
Целта е да намериш подходящото за теб количество витамин, което ти държи нивата в норма, близо до горната граница.

# 626
Йоанка, как върви бременността?

# 627
Засега всичко е наред , 25 г.с съм и чакам да приближи 30 г.с , все още съм на 0.4 клексан и в 27 г.с пак ще съм при Паскалева да преценим дали да вдигнем дозата.
За Б 12 - аз пиех метилирана форма под езика на Natural factors 1000 mcg - и изобщо не ми се вдигна. Със спрея на Garden of life по 2 впръсквания на ден под езика , като задържам за една минута - за един месец от 145 ми се вдигна на 411. Така че това с добавките явно е индивидуално. Хемоглобина грам не ми се повлия от добавките на Garden of life и билковата кръв и сега пия малтофер сироп и после може би ще си взема феротон сашета. На вас кой железен препарат реално ви повижи хемоглобина ?
Тук съм намерила много полезна информация и много се радвам на всички , които успешно стигат до края с подходящата терапия. Надявам се и аз след някой и друг месец да се похваля - че всичко този път е било наред Simple Smile

# 628
Йоана, хемоглобина заради бременността ли ти е нисък? Може би не си уцелила правилната доза.
      За в12 аз си реших за си карам на инжекциите. Гадничко е , ама веднъж в месеца се търпи и поне знам че със сигурност действат, а и като цена излизат значително по-евтино от разните добавки.

# 629
  • Варна
Относно хемоглобина, аз успях да го вдигна от 113 на 121 за едно шише Билкова кръв. Иначе взимах подезичен Б12 дълго време, витамина ми е горе долу ок, но хемоглобина си стоеше 113 дълго време.
Какви са оптималните нива на хемоглобин по време на бременност? Знам, че с напредването й ще пада още повече...

Общи условия

Активация на акаунт