Тромбофилия - тема №6

• 72 223
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм с анемия. След 26-27 г.с бях на сериозни дози железа всякакви видове и почти нищо не оставаше за мен, всичко отива при бебето.
Софт айрън на Солгар ми помогна най много.

# 631
Аз също съм доволна от витамините на Солгар, но специално желязо не ми се е налагало да вземам  Peace

# 632
  • На север
Интересно аз бях на метилиран Б12 от аптеката и бях го вдигнала над 300. Като го смених с този на спрей под езика на Garden of life и сега след месец ми е паднало на 200 и нещо... От желязото обаче на Biocare съм вдигнала хемоглобина.

# 633
Аз съм с желязодефицитна анемия от много години и всеки месец приемам по една таблетка Sorbifer 7-10 дни, за да поддържам и желязото, и хемоглобина в норма. https://apteka.framar.bg/30049132/сорбифер-дурулес-таблетки-320-мг-30.
Преди години имаше 3-4 медикамента, не както сега. Изпробвах ги всичките тогава, но стомахът ми най-добре понесе именно Сорбифер, а и се оказа, че го усвоявам достатъчно добре.

# 634
  • Стара Загора
Сирмаа, имаш ли проблем с ходенето до тоалетна? При мен се получи нещо страшно от този Сорбифер и го спрях.

# 635
Действаше ти леко слабително ли? Аз нямам такива проблеми. От медикаментите, които пробвах преди това, страшно много ме болеше стомах и  нищо не го облекчаваше. Опит-грешка беше положението. Добре че вече имаме по-богат избор, та всеки да намери най-добрия вариант за себе си. Simple Smile

# 636
  • Стара Загора
Напротив, ходех адски трудно и моят Аг реши, че за 110 хемоглобин няма нужда да го пия, щом се чувствам добре. Казаха ми, че Сорбифер е желязо с бавно усвояване и често се случва да влияе на изхождането. Късметлийка си, че ти понася.

# 637
Желязото запича доста,аз преди пиех тотема и имах същия проблем като на Мария Димова.Изчезна чак когато го спрях.

Днес ми е трети ден на клексан 0.4 и сутринта ми текна кръв от носа.По принцип там имам по-преплетени капиляри и преди ако дразня механично се е получавало,но този път не съм.Просто ми дойде в повече всичко и започнах да плача,и още на първото хлипане като текна...беше повече в сравнение с преди.
Това означава ли,че ми е в повече дозата и че трябва да го спра?То е 0.4 минималната,няма по-ниска доза.

# 638
Консултирай се с лекаря. При тези медикаменти се препоръчва да се следи броят на тромбоцитите, понеже понякога падат. 
      Аз нямам личен опит за сега, но свекърът ми взима лекарство за разреждане на кръвта и док ни предупреди че може да се получи кървене от носа или венците като страничен ефект, но не било нещо опасно. Но при него все пак не става въпрос за бременност  Grinning

# 639
  • Стара Загора
Може и да е нещо случайно. Виж дали ще стане тенденция и тогава се притеснявай. На мен чак в 7ми месец ми прокървиха венците, един път през носа. В 5 месец ходих да ме гледат за хемороиди, щото и от там прокървих, макар че тромбоцитите бяха към горна граница. Така и проблем не се намери там, кървенето отмина от самосебе си.

# 640
Май заради бременността и прогестерона лигавиците се подуват и от това може да се получи също кървене.
       Все пак се консултирай с лекар, за да си спокойна.  Peace

# 641
Пасифлора, аспирин протект взимаш ли?

# 642
Вчера също леко ми кръвна от носа,но днес беше много.
Не пия аспирин протект,само клексан слагам.
В понеделник съм на лекар и ще питам защо така се получава.Рано е още за анти Ха,нали?Поне 3 седмици,така знам аз.А това за тромбоцити как се води?

# 643
  • Benelux / Varna
Вече 15 дни съм на НМХ 0.45 ми е дозата. От 2 дни усещам доста често като прескачане на сърцето, не мога да го определя точно, но горе долу е като прескачане. Стреснах се, случвало ли ви си е нещо подобно?

# 644
Вчера също леко ми кръвна от носа,но днес беше много.
Не пия аспирин протект,само клексан слагам.
В понеделник съм на лекар и ще питам защо така се получава.Рано е още за анти Ха,нали?Поне 3 седмици,така знам аз.А това за тромбоцити как се води?

Кръвна картина се пуска, но може би е добре да е разширена такава, понеже е по-аналитична и ще покаже ако има и някакъв друг вид анемия, която може да е причина. 

Общи условия

Активация на акаунт