Тромбофилия - тема №6

• 72 199
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Ellie ,  определено ме поуспокои! Мисля да пусна направо разширения пакет, за да не стане така, че да се наложи пак да пускам, ако излезе проблем при основния.
Ама и аз, така и не се наканих по-рано, толкова се ядосвам на себе си...

# 676
Здравейте момичета, пуснах изследване за тромбофилия и резултата е
Не се отчита повишен риск за венозни тромбози
Не се отчита повишен риск за хипофибринолиза
PAI 4G/ 5G Хетерозиготен носител 4G/5G
MTHFR мутация С677Т Хетерозиготен носител С/Т
Отдолу пише -при генотип С/Т може да се набюлюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35 %

Какво означават? На едно място прочетох, че трябва повече фолиева, на друго че не трябва, не било ясно дали се освобождавам от нея... Ще говоря с доктора след 10 дни, някак не ми се чака до тогава

# 677
Мутацията която имаш означава, че за да усвояваш фолиевата к-на , тя трябва да е в метилирана форма - мета фолиева к-на. Същото важи и за В12 - нарича се метилкобалмин формата която трябва да приемаш в случай на дефицит. Не е задължително, но се смята че тези мутации могат да доведат до дефицит на тези два витамина в даден момент, така че е добре да провериш как са им нивата.

# 678
Много благодаря . Изследвах В12 преди време няма дефицит, но е доста към долната граница. А как това се отразява на опитите за забременяване?

# 679
Към долната граница си го водят дефицит (имах 333 и ми казаха,че съм в дефицит)....
При забременяване е добре да са в оптимални стойности и Вит.Д и В12....имам един мисед и док.каза,че може да се дължи и на ниските нива...странното е,че ми ги изследва чак след загубата и препоръча да подновим опитити като се вдигнат нивата....

# 680
В12 ми беше 197 ... никой не ми каза, че трябяа да взимам нещо, за да се вдига. Имаме 2 неуспешни иксита. А вит Д ще пусна сега, не защото някой ми го е препоръчал, тук във форума видях Angry Трябва да станем половин лекари и сами да проверяваме разни неща. Kalina съжелявам ,че така е станало. Наистина е странно, че не се проверява предварително

# 681
Че не се проверява предварително от една страна е странно, от друга ... не толкова. Защото, като се отвори въпрос за витамини и орди от модерни жени скачат да зяпат, как са химикали, как може да си ги набавяме от храната /което е напълно невъзможно/, как фармацефтичната индустрия ... и предполагам на много лекари им е писнало. На мен лично ми е писнало от такива дървени философки фанатички.

На тези, които не им е писнало, а имат мислене и образование от каменната ера и също мислят, че е достатъчно да се храниш, те изобщо трябва да спрат да бъдат лекари. България е регион с повсеместен дефицит на Б12 при жени и деца и в същото време с нулева профилактика. Защото той не е важен само през бременността, а през целия живот на жената и детето.

# 682
Само като прочетох какво причинява дефицита на В12.... ами който иска да го пренебрегва, аз лично  вече не искам

# 683
И аз,след като си изпатих започнах сама да се самоизследвам...до преди това се доверявах сляпо на хората,които за това са учили...даже и след мисед аборта ми твърдят,че нямало нужда да търся причини..поне 2-3 загуби трябвало да имам и тогава....ама не съм на 20г., нито имам психиката да го приживявам отново....и защо когато с едно хапче човек може да си спести това нещастие...
Благодарна съм за всичката информация и споделен житейски опит, които намирам във форумите тук .....

# 684
2 -3 загуби Angry ние нямаме по три живота все пак. Нито пък неограничени средства, че да пробваме по 50 пъти

# 685
Освен ниските нива на витамини,си открих тромбофилия и гадната уреаплазма....все неща,които водят до спонтанен аборт или най-малкото проблеми и последствия.....но с лекарската логика щях да ги науча тези работи след три аборта....а забременяването ми отне 4 години мъки...

# 686
  • Варна
Има клиники, където изследват, ако не всичко, то какво ли не, след неуспех. Преди години попаднах в такава и направо се хванахме за главата от изследвания - кръв, пари, нерви, лекарства, прегледи... Ами всичко на вятъра, нищо от това, което изследвахме, не помогна за ново забременяване цели 3 години, накрая се наложи да прибегнем към асистирани методи.

# 687
Момичета, днес пуснах INR - 1.0 и APtT - 37.4, притеснявам се че APTt е високо... колко трябваше да бъде?

# 688
  • София
Аз знам, че трябва да е до 30.

# 689

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт