Тромбофилия - тема №6

• 72 204
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Веднага след положителния тест се започва с нмх.

# 661
  • София
Аспирина го пия от преди да забременея, Нмх го почнах в 4+ седмица, въпреки, че хематоложката ми каза към 8 ма .
А за Аг - то , моята препоръка е да смениш и нея , след като не си е направила труда да търси причината. Наистина незнам защо мислиш да продължиш при нея ?

# 662
  • Стара Загора
От моя опит с гинеколози, освен ако не се знае за фамилна обремененост, чак след втори аборт ще й препоръчат генетични изследвания. Това е неписан закон, чувам го почти навсякъде. Първият аборт винаги го отдават на случайносттаи малко лекари биха се усъмнили в нещо друго. И на мен ми се искаше още след първия да ми бяха подшушнали, че изобщо има малък шанс за тромбофилия, а аз просто се доверих на думите- ами така е писано да стане. След втория вече нищо не ми се обядняваше като случайно.

# 663
Ами аз доста намекнах, че не искам да чакам 5 аборта, ако нещо може с едно хапче да се предотврати....а и не съм първа младост, а и забременях след 4 години опити - не са ли достатъчни предпоставки  да си размърдат мозъците ...освен вит-Д и В12 нищо друго не ми назначиха.....
От това, което разбирам трябва да си намеря и имунолог, и хематолог и при хубава новина веднага да ги посетя ....(а на тема имунология нищо не съм изследвала освен тези НК клетки и от думите на генетичката останах с впечатлението, че с едно аспиринче на ден ще се оправя, ама сега виждам, че не е съвсем така).
Все още съм в търсене и на точен лекар, за сега тази най-точно ми изчислява овулациите и фоликулите, но тя така или иначе не разражда, а и според мен има пропуски при следенето на бременност....

# 664
Щом забременяването ви е отнело 4 години, определено трябва да посетиш репродуктивна клиника. Явно някъде има и друг проблем.  Sad

# 665
Щом забременяването ви е отнело 4 години, определено трябва да посетиш репродуктивна клиника. Явно някъде има и друг проблем.  Sad
Повече от година даже две ходя в репродуктивна клиника ..... и се водим с неизяснен стерилитет, защото няма никъде конкретна причина да не стават нещата ...а те всъщност си станаха и от самосебе си на края, но уви за кратко...
Днес ходих на УЗ (да проследим имало ли е овулация), каза, че даже 2 фоликула са се пукнали и сега съм на дуфастон и аспирин протект за 10дни и ще чакаме...(макар че само един ден сме правили секс покрай овулацията)
Подпитах за тромбофилията какво правим, та, колкото разбрах - вариантите били 3 ---или на инжекции (не разбрах какви), или аспирин протект или хепарин .... щяла да прецени......нали всичко това при бременност, но със сигурност ще искам и мнение на имунолог ......

# 666
  • София
Калина, аз бих се консултирала с имунолог, хематолог и поне още един АГ още преди да забременея. Защото терапията за тромбофилията трябва да ти е назначена и да я почнеш веднага след +тест.

# 667
Здравейте!
Реших да се допитам до вас.
Не съм правила досега изследвания за тромбофилия.
Днес ми е 14ти ден след трансфер на бластоцисти  ( + тест)
Реших на си пусна
аРТТ  20,2 сек  ( 22,1-28,1);
Д-димер 843 ng/ml (<600)
PLT (тромбоцити) 321 G/L (130-440)
MPV(ср.обем на тромбоцитите 7,4fL (7,5-11,5)
В нашето малко градче има само един хематолог. Вчера отидох и нищо конкретно не ми каза.
Според вас имам ли нужда в момента от друга терапия- в момента пия всяка сутрин *1 аспирин от 100гр.?
Редактирам, за да допълня:
Протромбиново време 105,70% (70-120);
INR 0,97 (0,8-1,2);
Време на кървене 150 сек. (120-300)

Определено вярвам, че някои момичета тук знаят много повече, от някои лекари в малки градчета, нищо че се водят хематолози.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 09:45 от puh4e05

# 668
  • София
А защо не направиш изследвания за тромбофилия?  Какво очакваш тук да ти кажем? Не можем ние да ти казваме какво да взимаш още,.... Ако имаш възможност - отиди при Паскалева , макар, че и тя без изследванията няма как да гадае дали имаш тромбофилия- иска изследвания и за вродена и за придобита (. Антифосфолипидни тела ) тромбофилия

# 669
Здравейте!
Реших да се допитам до вас.
Не съм правила досега изследвания за тромбофилия.
Реших на си пусна
аРТТ  20,2 сек  ( 22,1-28,1);
Д-димер 843 ng/ml (<600)
PLT (тромбоцити) 321 G/L (130-440)
MPV(ср.обем на тромбоцитите 7,4fL (7,5-11,5)
В нашето малко градче има само един хематолог. Вчера отидох и нищо конкретно не ми каза.
Според вас имам ли нужда в момента от друга терапия- в момента пия всяка сутрин *1 аспирин от 100гр.?
Редактирам, за да допълня:
Протромбиново време 105,70% (70-120);
INR 0,97 (0,8-1,2);
Време на кървене 150 сек. (120-300)

Определено вярвам, че някои момичета тук знаят много повече, от някои лекари в малки градчета, нищо че се водят хематолози.

Бременна ли си или опитваш? Ако да - кои седмици?
Трябвало е първите изследвания да са ти тромбофилиите и върху тях, като се насложи това, което си постнала + личната ти медицинска, фамилна история, начина на живот, ще се получи цялостна картина.

Ако се окаже, че имаш нужда от сериозна терапия - аспирина е нищо. Дозировката 100 е спорна. Много детайли са ...

# 670

Бременно е момичето. В 5г.с. ако не бъркам в изчисленията.  Но и аз не вярвам някой хематолог да се навие да изписва лечение без направени изследвания за тромбофилия.
За аспирина, аз не бих го вземала без доказана нужда от него.

# 671
Правен трансфер, без генетичните изследвания за пръв път чувам ... и то в малко градче.

# 672
Генетични без фамилна анамнеза назначават рядко в началото в репродуктивните клиники. Аз поисках да проверя тромбофилия след мисед, преди това не знаех за нея, благодарение на форума разбрах. Дори кариотип сама поисках, но за жалост чак след третия опит, където също излезе проблем. Доколко съм разбрала, тромбофилия е задължително да се провери при всяка бременност, дори спонтанна. Но колко ли лекари я назначават?!
Последните три пъти започвах с фраксипарина (без АП) веднага след трансфер, но дори имплантация не настъпва.

# 673
В понеделник отивам в Геника да пусна разширения пакет. Дано да не е късно!

# 674
  • София
Аз имах 3 трансфера без пусната тромбофилия. Нямало нужда, според фамилната анамнеза. 3-тия трансфер беше успешен, но това че не знаех имам или не тромбофилия не ми даваше мира. Пуснах основния пакет в Геника в края на 11г.с. На терапия съм от 12-13 г.с. Дотогава бях на АП, “профилактично” назначен от клиниката.
Така, че 5 г.с. не е толкова късно. Важното е да се провери и ако има нужда да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт