Тромбофилия - тема №6

• 73 121
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Сиси,  а тази болка там влияе ли се от дишането и от колко време се задъхваш и имаш сърцебиене?
Не се влияе. Тя е по-скоро, като възел или мускул, лимфи ли, не знам, но е в началото на мищницата, няма общо със сърцето. Тя е само, когато я пипам. А сърцебиенето и задъхването го открих, може би преди 10ина дена.

# 181
Болката не е притеснителна, колкото сърцебиенето и задуха.10тина дни е много. Защо си се оставила така?
Може да дигаш кръвно или нещо друго. Да не говорим, че щом си на фракси, може да е нещо свързано с тромбофилията. Дано не е.
Отиди на лекар.

# 182
  • София
Болката не е притеснителна, колкото сърцебиенето и задуха.10тина дни е много. Защо си се оставила така?
Може да дигаш кръвно или нещо друго. Да не говорим, че щом си на фракси, може да е нещо свързано с тромбофилията. Дано не е.
Отиди на лекар.
Ами защото не е постоянно. Четох мнения тук и се оказа, че е нещо нормално.

# 183
  • Стара Загора
Здравейте, момичета. В 3ти месец съм вече, слагам зарзио, фраксипарин, утрогестан и фолиева. Оплакванията са ми:сърцебиене от време на време, задъхване, дори като седя, но нещото, което ме притеснява е, че под мищницата, като пипам ме боли. Само на едно определено място. Може би където сеършва банелс на сутиена, 3 пръста по-нагоре. Възелче ли, да се стряскам ли!? Ако е глупав въпроса, извинявайте предварително!

Дано те успокои факта, че и аз бях така. За 10 стълби изплезвах език, а сърцебиене още имам от време на време. Добре е да си следиш кръвното, макар моето в 3 месец беше ниско, не се протеснявах особено. За твое успокоение отиди на лекар, нищо не е за подценяване.

# 184
Консултирай се с лекар. Дори да е лимфен възел, трябва да се разбере защо се е появил, тъй като може да признак на инфекция. На мен лично  са ми излизали при сериозни настинки.

# 185
  • София
Консултирай се с лекар. Дори да е лимфен възел, трябва да се разбере защо се е появил, тъй като може да признак на инфекция. На мен лично  са ми излизали при сериозни настинки.
Нямам настинка. Но по принцип и аз съм с ниско кръвно. Ще го измеря днес, но смятам, че е съвсем нормално, имайки предвид обездвижването.

# 186
  • София
ТСХ как ти е?

# 187
  • София
Аз преди време имах такова нещо (като бучица под мишницата) от епилация, като че ли врасъл косъм, но не беше като пъпка, мина ми за около седмица.

# 188
  • София
Здравейте,  преди време бях писала в темата,  хетерозигот съм по фактор V Лайден, 4G/5G  и  MTHFR,  след като д-р Персенска не им обърна много внимание по ваш съвет направих консултация с проф.  Паскалева,  нейното предписание беше, при подготовка за ЗЕТ да пия АП включително и 3-4 дена след самия трансфер за да подпомогне имплантация та,  след което да го спра и са започна само фраксипарин 0.4. Имам един спонтанен аборт в 6 г.с. с прокървяване тогава бях само на АП, след това един неуспешен  трансфер с кратка имплантация  при който спазих предписанията на професорката,  въпреки,  че имах отново изписан само АП.
Вчера отново правихме ЗЕТ и този път д-р Персенска каза,  че ми изписва фраксипарин,  но после погледнах на рецептата и видях,  че има и АП и сега се чудя какво да правя,  и двете ли да ги взимам или да си спазя терапията на професорката,  още не съм сложила фраксипарина,  само пия АП. Как мислите,  честно казано не мога да разбера каква е разликата в действието на двете лекарства. 

# 189
Аз съм с други, нискорискови мутации, терапия от Русев я знаете, редуване на фракси и АП. Но АГ от деня на зет ми каза да слагам само фракси без АП, а по принцип предишните пъти само АП пиех без спиране - преди и по време на процедурите.
Успех нямах при Зет, не знам точно каква е разликата, но влияят по различен начин.

# 190
  • София
Благодаря,  ще ми се да спазя терапията на Паскалева,  все пак тя е специалиста, но знам ли, да не сгреша.

# 191
  • На север
Не знам кой да слушам за този аспирин... В 17та седмица съм. Хетерозигот на Лайден и Пай и хомозигот на Мтхфр. Имам един аборт без да знам за тромбофилията. В Норвегия казват нямало нужда от нищо. В Бг генетик ми каза да продължа с инжекциите и аспирина. Тъй като съм в Бургас сега и имах леко зацапване кафяво днес ходих при гинеколог и той каза, че тромбофилията била нова мода и според него е глупост да се слага каквото и да е и да се пие аспирин. Русев каза аспирин до 12та седмица. Сигридов имам час при него, но четах че при Лайден изписва аспирин до по-късно. Дайте съвет. Аз че ще продължа с инжекциите ще продължа ама не знам какво да правя с аспирина??? Някоя тук да е имала кървене и Лайден да ми кажа спряла ли го е? Имам час на 22ри чак при Сигридов и не знам до тогава да го пия ли, да не го ли....

# 192
  • София
На мен Паскалева ми е написала , ако прокървя  да спра аспирина за 2-3 дни, само него ! Но аз не съм Лайден, а само 4Г/5Г и хомозигот за фолиевата. Незнам какво да те посъветвам , по принцип знам че и Сигридов спира Ап, НМХ остава, но за тази по високо рискова мутация- идея нямам.

# 193
Не знам кой да слушам за този аспирин... В 17та седмица съм. Хетерозигот на Лайден и Пай и хомозигот на Мтхфр. Имам един аборт без да знам за тромбофилията. В Норвегия казват нямало нужда от нищо. В Бг генетик ми каза да продължа с инжекциите и аспирина. Тъй като съм в Бургас сега и имах леко зацапване кафяво днес ходих при гинеколог и той каза, че тромбофилията била нова мода и според него е глупост да се слага каквото и да е и да се пие аспирин. Русев каза аспирин до 12та седмица. Сигридов имам час при него, но четах че при Лайден изписва аспирин до по-късно. Дайте съвет. Аз че ще продължа с инжекциите ще продължа ама не знам какво да правя с аспирина??? Някоя тук да е имала кървене и Лайден да ми кажа спряла ли го е? Имам час на 22ри чак при Сигридов и не знам до тогава да го пия ли, да не го ли....

Кажи кой е този гинеколог да не ходя при него, и оз сэм от Бургас.

# 194
  • На север
Беше дежурен Ангелов в окръжна болница.

Общи условия

Активация на акаунт