Тромбофилия - тема №6

• 72 214
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
При мен реф.граница е до 40

# 691
При мен реф.граница е до 40

На мойте резултати няма реф. стойности.

Аз съм на аспирин и фраксипарин... сутринта се събудих с кръв и съсиреци в устата, венците са ми възпалени.... ходих на зъболекар ше започнем лечение, нооо се чудя дали да не спра аспирина.... наистина много ми кървят венците... тече като река...

# 692
Христинче, според мене провери и броят на тромбоцитите. Ако са паднали повечко е възможно кървенето да е от това. И се консултирай с док. разбира се.  Peace

# 693
Ще пусна и това.. благодаря, без вас съм за никъде 😘

Сега видях, че тромбоцитите PLT ги има в ПКК, аз пусках и нея днеска...PLT са 176 при реф. 150-390.

# 694
Ами не би трябвало да е от тромбоцитите в такъв случай.  Аз със тробоцити 124 се оплаквах само от синини и петехии. Кървене от нос, уши , венци , до колкото съм чела се получава при доста по-ниски стойности.
     Говори със док. Все някаква причина ще има за това кървене.

# 695
Ами не би трябвало да е от тромбоцитите в такъв случай.  Аз със тробоцити 124 се оплаквах само от синини и петехии. Кървене от нос, уши , венци , до колкото съм чела се получава при доста по-ниски стойности.
     Говори със док. Все някаква причина ще има за това кървене.

Според зъболекаря е заради възпалените венци..е и друг път съм била с възпалени венци, че даже и по-зле... но такова кървене, че чак в устата ми да са се образували съсиреци не съм имала... като станах и все едно имах медузи в устата... щях да върна за малко...ох незнам.. мисля че за 3-4дни спиране на аспирина няма да стане нищо...

# 696
  • Стара Загора
Христинчето,в коя седмица си и от колко време взимаш аспирина?

# 697
Христинчето,в коя седмица си и от колко време взимаш аспирина?

В 14гс и 3дни, на аспирин съм от 12гс, на фраксипатин от + тест.

Гранолуцитите и те са завишени... ох незнам.. утре ще звъня за час при проф.Паскалева.

# 698
  • Стара Загора
За 2 седмици чак такова разреждане на кръвта Open Mouth
Ако не си запазиш час по-скоро, аз бих разредила аспирина през ден. Според мен тромбоцитите са близо до долна граница и може да си го позволиш, докато овладееш венците.

# 699
За 2 седмици чак такова разреждане на кръвта Open Mouth
Ако не си запазиш час по-скоро, аз бих разредила аспирина през ден. Според мен тромбоцитите са близо до долна граница и може да си го позволиш, докато овладееш венците.

Така ще направя.. ще го спра аспирина... ще оставя само фраксипарина... дано още за другата седмица има свободен час при Паскалева. Изпратих на АГ изследванията, но нищо не коментира..може би и не разбира, не се и сърдя. ЦРП също е завишено 13,5 при реф до 5. Но това може да се дължи и на редукцията която правих преди 2 седмици. Може да е и заради венците. В събота пак ще пусна всички изследвания. Благодаря още веднъж.

# 700
Христинче, кой ти следи аспиринът?
Тромбоцитите ти са близо до долна граница, терапията според мен има нужда от някаква корекция.
Зъбите,венците кървят от липса на вит. С също.

# 701
Никой не ми го следи.. казват пии и аз пия... При предната ми бременност(направих спонтанен) Паскалева каза да го почна след 12гс (заради риск от прееклампсия) но не по-рано заради риск от кървене. Сега като забременях не съм ходила при нея още.
Няма какво да питате кой какво следи.. честно да си кажем АГтата не са в час.

-А за витЦ, нали съсирва кръвта.. как да го пия него...

# 702
Моите тромбоцити са по-ниски и то без никаква терапия за момента. Тези стойности не са рискови за възникване на кръвоизлив.
       ЦРП-то и гранулоцитите показват наличието на инфекция. Явно положението с венците е по-сериозно. Ако имаш съмнения поискай и още едно мнение от специалист уши, нос, гърло. Струва ми се че те са по-специализирани относно лечението на по-сериозни инфекции. Може да се вземе и натривка и да се пусне микробиология с цел да се изолира точният патоген. Но това вече лекар ще го прецени.

# 703
Аспирина е кофти лекарство и трябва да се следи внимателно. На твое място бих го спряла на момента, до овладяване на положението. НМХ е достатъчен да поддържа добър кръвоток за определен период.
Спирай и се консултирай с хематолог.
Аспирин може да се взема през ден, през два, та дори и през три. А може и изобщо да не се приема, щом прави гадости и си на НМХ и без това.
Мисля, че тромбоцитите ти са критично ниски и това не е никак добре.

# 704
Христинче , аз имам час при Паскалева на 5ти от 10.30 , ела и ще те пусна преди мен. Ако искаш ми пиши на лични

Общи условия

Активация на акаунт