Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 47

• 74 699
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
такаа, да споделя мнение
значи след няколко дена ползване на крем за лице и околоочен на revive la vita с роза и охлюв мога смело да заявя, че аз явно съм от хората които имат алергия към някоя от съставките им, откакто ги ползвам се събуждам с подути очи така че преустановявам употреба.
По мое мнение виновника е околоочния, защото още при първа употреба усетих щипане по клепачите, иначе дневния крем ми харесва как хидратира дълготрайно, но явно ще трябва да се преорентирам.
Следващия който смятам да си взема е дневен и нощен Avia, като единствено съм в чуденка какъв околоочен да търся тъй като те нямат.

# 91
Дидито,аз в моменто ползвам 2 околоочни-на Ейвън двойната система с лифтинг ефект мажа сутрин,а вечер на Балея с урея.Доволна съм и от двата.Този на Ейвън го ползам ог години като редувам с други.Нямам парене нито зачервяване нито сълзене,а очите ми са доста чувствителни и нося контактни лещи.

# 92
 Измивния продукт и крема трябва да са на една и съща марка, защото колкото и добре да се изплаква от него остава и след това нанасяйки крема, може да се получи алергична реакция от комбинацията между двете, а не от самия крем.

# 93
такаа, да споделя мнение
значи след няколко дена ползване на крем за лице и околоочен на revive la vita с роза и охлюв мога смело да заявя, че аз явно съм от хората които имат алергия към някоя от съставките им, откакто ги ползвам се събуждам с подути очи така че преустановявам употреба.
Вече съм почти сигурна, че реакцията ти е към розовата вода в състава. Точно вчера прочетох в един блог за подобна реакция към околоочния гел на Билка - Rosa Damascena. Казвам го, за да не се подвеждат потребителите от цената на продукта - тя не е водеща по отношение на качеството. Това с алергиите си е много индивидуално.

# 94
  • Варна
такаа, да споделя мнение
Вече съм почти сигурна, че реакцията ти е към розовата вода в състава. Точно вчера прочетох в един блог за подобна реакция към околоочния гел на Билка - Rosa Damascena. Казвам го, за да не се подвеждат потребителите от цената на продукта - тя не е водеща по отношение на качеството. Това с алергиите си е много индивидуално.
ако е наистина това лошо, защото и във avia има розова вода
факт е че алергия не получавам от козметика за първи път и наистина цената не е от значение, последната сериозна която направих беше от очна линия на максфактор

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 14:45 от didito

# 95
между другото гледах клипче с полезни съвети във фейса и едното беше как да си направим крем против стрии, там ефекта беше уау, пък и не е скъпо да се пробва, рецептата ми убягва в момента но ще я открия, основната съставка беше вътрешността на едно листо от алое вера
И кокосово масло.

# 96
такаа, да споделя мнение

Аз също имам алергия към розова вода и продукти с нея, включително и сапуни, така че ми се вижда много вероятно. При мен няма парене или сърбеж, а само ситен розов обрив. Rolling Eyes

# 97
  • Варна
Измивния продукт и крема трябва да са на една и съща марка, защото колкото и добре да се изплаква от него остава и след това нанасяйки крема, може да се получи алергична реакция от комбинацията между двете, а не от самия крем.
тук мисля че имам попадение, май не е виновен точно само крема а може да се окаже комбинация, от вчера не съм използвала въпросния крем, но днес си почистих лицето както винаги от грима и започна да ми гори малко след това цялото лице, та веднага се цъкнах че аз почти паралелно с този крем вкарах в употреба и една мицеларна вода с масла на гарние за премахване на грим, до преди това си бях с на Билка тоалетно мляко и нямах проблем

# 98
  • Варна
в крайна сметка на този етап взех решение, новото кремче отива на склад, водата на гарние в боклука, пък четох четох и реших тъй като съм мераклия да я пробвам тази хвалена бг марка avia, ще си взема техния крем unique, който го дават за проблемна кожа даже ранички, белези и т.н., и ще мажа него сутрин и вечер докато ми се пооправи лицето, пък после ако съм доволна ще им пробвам дневния и нощния
за околоочния още не съм го измислила
и все пак бях очудена как добре хидратира този евтин крем на revive, чак ме е яд че не мога да си го използвам, лицето става едно нежно меко, със eucerin никога не съм имала чак такъв ефект
а да, срещнах и едно кремче на Билка - календула, прозвуча ми добре за проблеми с кожата та мисля и него да си взема ако пак ми се наложи да гася пожари по лицето Joy

# 99
Много съм доволна от Антибактериалния крем на Христина козметикс Simple Smile
4лв.
Има ли доволни от Изглаждащата база за лице на Кройтерхоф?

# 100

Не мисля, че е вярно подобно нещо. Ако действително остава нещо от измиващия продукт, формулата му не е както трябва. А и измиващите продукти и кремовете са с твърде различен състав като тип продукти, че да има някакво голямо сходство между формулите, дори и от една марка да са. Възможно е към отделна съставка да има реакция и тази съставка ще дразни винаги, щом присъства в продукта, независимо кой го е произвел. В тази връзка, щом даден продукт дразни, НЯМА да помогне, ако се разрежда с масла, лосиони, тоници, води и пр. Тя проблемната съставка си стои в продукта, не се премахва чрез разреждане. Симптомите може да се усетят по-слабо само, защото концентрацията на продукта, съответно и на въпросната съставка, е намалена заради разреждането, но съставката не изчезва.

Аз лично съм получавала реакции или дразнене от кремове на Билка и на Балея, докато в същото време (по-скоро по случайност, отколкото целенасочено) съм ползвала и измивни на същата марка - проблемът се оправяше при смяна на проблемния крем, никакво отношение нямаше измивният продукт. И с измиващи средства на други марки съм ги ползвала, пак си дразнят.

Днес ми пристигна пратката, бях си поръчала маска на BC Bonacure и трябваше да допълня с нещо, затова поръчах и тази маска:
https://www.emag.bg/maska-biovax-intenzivna-regeneracija-opuntia … 400/pd/DXW470BBM/

Леко се ужасих, понеже пристигна със солидно прашасала картонена опаковка отгоре - значи някой я е взел в ръцете си и я е пъхнал в кашончето да я прати такава прашасала, въобще не му е направило впечатление... Не ща да си мисля при какви условия е съхранявана маската. Както и да е, в срок на годност е, ще я пробвам поне, че не ми се занимава с връщане. Най-много да се сетят да я позабършат следващия път, ако сега я върна и поръчам друга. Вътре в картонената опаковка има отделно опакована термошапка (демек найлонова шапка за баня), която да си сложи човек след нанасянето на маската, за да има максимален ефект от маската. Освен това има и едно пакетче, като еднократна доза (1,5 мл) Biovax Silk, което вероятно наистина е еднократна доза, щом е толкова малко, но не знам кога се слага и как се използва. Някой знае ли?

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 15:31 от кукумицинка

# 101
Щом е Силк вероятно става въпрос за копринени протеини. Аз си бях взела такива протеини и ползвах повече от година едно шишенце от 15 мл. Правят косата по-жива, против цъфтеж и други подобни ползи. Аз ги ползвах като слагам 2-3 капки и разтърквам между дланите, след това нанасям на мокра коса, не се изплакват. Ако сложиш много утежняват косата.

# 102
Благодаря за бързия отговор! Значи върху измитата коса, след като съм измила и маската.

# 103
Да, преди да я сушиш

# 104
  • offshore & overseas
...та веднага се цъкнах че аз почти паралелно с този крем вкарах в употреба и една мицеларна вода с масла на гарние...
Аз също получих реакция от такава мицеларна вода с масла. Не са читави нещо. Хем не съм жулила. Изхвърлих я веднага.

кукумицинка, и на мен козметичен продукт, поръчан от e-mag преди време, ми пристигна в изключително лош търговски вид (да използвам този евфемизъм). Иначе на продукта вътре нищо му нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт