Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 515
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, имам няколко въпроса, на които не намерих отговор из предишните коментари или е имало, но акълът още не ми се е върнал след раждането Joy
Та:
1. Как се/кой определя дали/колко нови места за деца по общ критерий ще има за съответната ясла след I класиране (демек за второ и следващи класирания)? След първото класиране вече няма отделни опашки и съответно няма класиране само на деца по общи критерии.
2. Деца с например 9 т. по I желание наравно с деца с 9 т. по II желание ли участват на второ и следващи класирания (ако допуснем, че тези по II желание няма да си го сменят на I и да станат с 10 точки Grinning). Поредността на желанието има значение само дотолкова доколкото носи точки. Децата се класират по броя точки, които имат без значение от кое по ред желание са ги събрали.
3. Всички класирания ли се извършват под обществен контрол или само първото? Само основното класиране се извършва под обществен контрол.
Благодаря предварително!

# 121
Здравейте, имам няколко въпроса, на които не намерих отговор из предишните коментари или е имало, но акълът още не ми се е върнал след раждането Joy
Та:
1. Как се/кой определя дали/колко нови места за деца по общ критерий ще има за съответната ясла след I класиране (демек за второ и следващи класирания)? След първото класиране вече няма отделни опашки и съответно няма класиране само на деца по общи критерии.
Извинявам се, не съм си задала ясно въпроса: интересува ме как се/кой определя дали/колко нови места (или дай Боже цели групи Hug) да се открият в дадена СДЯ за второ и следващи класирания? Благодаря за отговорите!

# 122
  • Sofia
Много общо казано:
За първото основно класиране бройката нови групи/свободни места се определя от това колко предучилищни групи напускат детското заведение, защото наесен тези деца ще са 1-ви клас или колко втори яслени групи напускат, защото ясленчетата от СДЯ отиват в ДГ...
За второто класиране НЯМА НОВИ МЕСТА. Свободните места за второ класиране са местата останали незаети на първото класиране (поради недостатъчен брой кандидати, поради спецификата на алгоритъма или след отказали се и незаписали се деца, от отписали се деца заради преместване...).
Цели групи се откриват след разширение на дадена ДГ, но такова нещо не съм наблюдавала на  второ, трето и четвърто класиране (на основните класирания след първото).
2. Деца с например 9 т. по I желание наравно с деца с 9 т. по II желание ли участват на второ и следващи класирания (ако допуснем, че тези по II желание няма да си го сменят на I и да станат с 10 точки Grinning).
Да, щом са с 9т. кандидатстват всички наравно, независимо кое им е желанието. Но имайте предвид, че е възможно децата по второ желание да бъдат класирани по първо желание в друга градина (където са с 10т.), тогава се оказва, че те всъщност не се състезават в първата градина, нищо че присъстват в списъците заедно с децата по първо желание.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 01:21 от brin de muguet

# 123

Цели групи се откриват след разширение на дадена ДГ, но такова нещо не съм наблюдавала на  второ, трето и четвърто класиране (на основните класирания след първото).

Възможно е. Аз си спомням 2014 г. се откри цяла яслена група в 61 ДГ "Шарено петле" за четвърто класиране, защото точно тогава приключи ремонтът на крилото на сградата. Сещам се и за още един пример - миналата година за първо текущо класиране през август пуснаха цяла първа яслена група в ДГ в район Витоша (не знам точния номер ДГ), като до този момент там бе обявен нулев прием. Всичко е възможно, но както казахме, който е заинтересован, е необходимо да си следи системата.

# 124
  • София
Сега ще искат ли здравно профилактична карта и бележка за имунизации или направо септември?
Преди искаха и при записване, и при постъпване. В раздел необходими документи пише при постъпване, ама аз да питам...

# 125
Някой може ли да ми каже защо при записване искат копие от трудовата книжка?

# 126
  • София
Защото всеки може да изкара служебна бележка че е на трудов договор еди къде си, никой не може да го провери по време на записването. За това се иска и трудова книжка която да послужи за потвърждение на информацията от бележката

# 127
  • Sofia
Здравейте,
не съм следила темата и се извинявам, ако вече е обсъждано, но моля за разяснение: в профила на най-малкото ми дете съм отбелязала баща: друг, тъй като не мога да добавя данни за бащата - там фигурират данните на бащата на по-големите деца, които не мога да променя. В Необходими документи въпреки това пише да представя документи на "грешния" Simple Smile баща. Разбира се, ще представя документите на правилния, но има ли риск от драма в яслата, че не показвам "правилните според системата" документи?

# 128
Не е така, това с трудовота книжка. По Новата наредба се иска на бащата, а на майката не се иска ако е в майчинство, а само служебна бележка, че е в майчинство. В Необходимите документи го отразиха и може да го проверите в профила на детето. Това го обсъждахме в Обратна връзка на системата и го актуализираха.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 10:59 от malinkap

# 129
Може би е така само ако майката е в майчинство. Аз не съм и ми искат и копие от трудовата книжка.

# 130
Да, само ако майката е в майчинство е така

# 131
Здравейте,
не съм следила темата и се извинявам, ако вече е обсъждано, но моля за разяснение: в профила на най-малкото ми дете съм отбелязала баща: друг, тъй като не мога да добавя данни за бащата - там фигурират данните на бащата на по-големите деца, които не мога да променя. В Необходими документи въпреки това пише да представя документи на "грешния" Simple Smile баща. Разбира се, ще представя документите на правилния, но има ли риск от драма в яслата, че не показвам "правилните според системата" документи?

Пишете на "Обратна връзка" за проблема. Трябвало е още при попълване на кандидатурите да го направите, за да променят те служебно в системата данните на бащата.

# 132
Честито на печелившите! При преместване на едно дете от една градина в друга е нужно само да представя документите, нали? Реално до септември не отписвам детето от старата градина. Здравно— профилактичната карта на детето я представям септември месец, нужно ли е да я изкарам наново от личната лекарка, или мога да я взема от старата градина?

# 133
  • Sofia
Здравейте,

Пишете на "Обратна връзка" за проблема. Трябвало е още при попълване на кандидатурите да го направите, за да променят те служебно в системата данните на бащата.
Благодаря! Писах им.
Не ми е бил приоритет този прием и затова не съм отделяла време да разучавам кое как се променя и какви документи искат, а другите деца така и не стигнаха до държавна градина, та опит нямам.
Излишно затруднена ми се струва промяната на данните за бащите. Simple Smile

# 134
Честито на печелившите! При преместване на едно дете от една градина в друга е нужно само да представя документите, нали? Реално до септември не отписвам детето от старата градина. Здравно— профилактичната карта на детето я представям септември месец, нужно ли е да я изкарам наново от личната лекарка, или мога да я взема от старата градина?

Пише оригинал.

Общи условия

Активация на акаунт