Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 524
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Възможно е. Аз си спомням 2014 г. се откри цяла яслена група в 61 ДГ "Шарено петле" за четвърто класиране, защото точно тогава приключи ремонтът на крилото на сградата. Сещам се и за още един пример - миналата година за първо текущо класиране през август пуснаха цяла първа яслена група в ДГ в район Витоша (не знам точния номер ДГ), като до този момент там бе обявен нулев прием. Всичко е възможно, но както казахме, който е заинтересован, е необходимо да си следи системата.
Е, да, всичко е възможно. Аз написах какви са моите наблюдения. В градините/яслите, които аз следя от няколко години, не се е случвало на основните класирания след първото да обявят свободни места за цяла една група. За сметка на това на два пъти се случи да отворят цяла група на текущите класирания през септември.
Така че, да, няма правило, просто системата трябва да се следи отблизо.

# 136
  • София
Честито на печелившите! При преместване на едно дете от една градина в друга е нужно само да представя документите, нали? Реално до септември не отписвам детето от старата градина. Здравно— профилактичната карта на детето я представям септември месец, нужно ли е да я изкарам наново от личната лекарка, или мога да я взема от старата градина?
До септември детето продължава да си посещава настоящата градина и не е необходимо да се отписва по-рано. Здравно-профилактична карта ще си извадиш нова. От настоящата градина не можеш да вземеш документи докато не отпишеш детето, а и се искат актуални данни, а не от преди девет месеца.

# 137
Благодаря!

# 138
  • София
Ако детето посещава градина, но е класирано в нова и се запише, текущата получава ли тази информация и кога?

# 139
  • Sofia
Да, получава информацията, че детето е записано в друга градина в момента, в който директорката на новото заведение въведе данните в системата. Именно затова септември ще трябва да отпишете детето от старата градина, иначе няма да го допуснат да тръгне в новата, защото ще се води записано на две места.

# 140
Благодаря за отговорите!

# 141
  • София
Здравейте. Преди искаха картон имунизационен паспорт при записване, сега вече не, нали правилно съм разбрала? В секция "Необходими документи" т.6 е за гласи, че родителя е информиран, че при постъпване трябва да се дадат тези неща, а не при записване.

# 142
Може би зависи от възрастта  на детето.И при нас се изисква при постъпване със сложениете ваксини за възрастта.

# 143
Здравейте. Някой може ли да ми разясни как свободните места за 2ро класиране се обявават на 21.05 като записването на приетите на 1во класиране е до 25.05?

# 144
  • Sofia
Обявяването на свободните места за второ класиране не е свързано със записването на децата, приети по първо.

# 145
Би трябвало да има. Някой може да се откаже да запише детето си.

# 146
  • Sofia
Да, но този отказ може да го направят и след 21-ви, чак до 25-ти, когато свършва срокът за записване.

# 147
Здравейте. Някой може ли да ми разясни как свободните места за 2ро класиране се обявават на 21.05 като записването на приетите на 1во класиране е до 25.05?

На предната страница е обсъждано. Върнете се да прочетете.

# 148
  • София
Направих голяма издънка, не съм си актуализирала данните и сега ще ни откажат записване на детето. Въпросът ми е дали има някакъв начин да кандидатстваме пак в същата детска градина, макар и вече не с 3 точки по първо желание или изобщо няма да ни даде системата.

# 149
Може да кандидатствате за същата градина с пълен брой точки (3 за първо желание), ако отидете на място в ДГ и се откажете пред директорката преди да изтече срокът за записване.

Общи условия

Активация на акаунт