Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 512
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
Сега видях, че ще открият нови градини в Лозенец и Триадица, но къде ?В Манастирски ливади и квартал Витоша, т.е в центъра отново ще е мисия невъзможна да се намери свободно място. Изглежда няма воля да се строи в центъра.Предполагам,че същото е и за Оборище.

# 721
Здравейте
Да попитам родените септември могат ли да кандидатстват сега април май и за кое е по добре ясла или дг. с яслена група. Става въпрос за Хаджи Димитър София. И да питам в момента в профила е само адрес по местожителство после ли се попълва месторабота и постоянен адрес
? Последен въпрос ако детето е трето в домакинството има ли допълнителна точка. След изчитане на ръководството не разбрах ....

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 19:10 от janakrasi

# 722
  • София
Здравейте
Да попитам родените септември могат ли да кандидатстват сега април май и за кое е по добре ясла или дг. с яслена група. Става въпрос за Хаджи Димитър София. И да питам в момента в профила е само адрес по местожителство после ли се попълва месторабота и постоянен адрес
? Последен въпрос ако детето е трето в домакинството има ли допълнителна точка. След изчитане на ръководството не разбрах ....

Кандидатствате си с набора. Ако влезете в ДГ с яслена група - това е по-добре, защото детето автоматично преминава в градина. Ако е само ясла - кандидатствате наново с +1 точка.
Попълваш това, което иска. Явно адресът е пръв.
За домакинството не съм сигурна какво е решено последно. Май трябва да е трето в семейството, за да ползва допълнителна точка.

# 723
Благодаря много става дума за родено дете септември 2018 т.е разбирам че може да кандидатствам и да почне септември 2019 живот и здраве.  Да трето дете е в семейството.

# 724
  • София
Благодаря много става дума за родено дете септември 2018 т.е разбирам че може да кандидатствам и да почне септември 2019 живот и здраве.  Да трето дете е в семейството.

Да, ще можете, за първа яслена група. Към края на март ще обявят свободните места и ще отключат системата за регистрация.

# 725
За да се начислят точките за многодетно семейство, трябва да регистрирате и трите си деца в системата, независимо дали са в ученическа възраст. Не знам защо, но това убягва на някаква част от хората.

# 726
  • София
Здравейте, имам следния въпрос. Ако се отпише дете от ясла през януари 2019, при регистрацията за въпросната година ще му се възстановят ли отнетите точки?
И още един- има ли възможност да не посещава, но да запази мястото си и да започне през сепгември 2019 на друго място (ако го приемат)?
Питам за една моя близка. Ще се местят и тя няма да има възможност да го води в яслата в която е приет и ако има вариант, би предпочела да започне детето ясла на новото място. Но се и страхува, че няма да го приемат, ако го отпише сега!

# 727
Благодаря
Регистрирани са при предни кандидатствания

За да се начислят точките за многодетно семейство, трябва да регистрирате и трите си деца в системата, независимо дали са в ученическа възраст. Не знам защо, но това убягва на някаква част от хората.

# 728
  • София
Здравейте, имам следния въпрос. Ако се отпише дете от ясла през януари 2019, при регистрацията за въпросната година ще му се възстановят ли отнетите точки?
И още един- има ли възможност да не посещава, но да запази мястото си и да започне през сепгември 2019 на друго място (ако го приемат)?
Питам за една моя близка. Ще се местят и тя няма да има възможност да го води в яслата в която е приет и ако има вариант, би предпочела да започне детето ясла на новото място. Но се и страхува, че няма да го приемат, ако го отпише сега!
Няма как от януари до септември да си пази мястото. Трябва да се отпише и да кандидатства на текущи класирания в друга ясла. Но места по това време няма. За септември няма проблем да кандидатства, където си пожелае. Само не съм сигурна, ако се отпише сега, дали за следващото текущо класиране ще ѝ възстановят точките, мисля че да, но не искам да подвеждам никого.

# 729
  • София
Точно това е въпросът, ще се възстановят ли точките за следващото голямо класиране за септември 2019, при положение, че се отпише през самата година. Макар и преди класирането.
Приемането отново също е проблем. Този път са имали късмет, но дали пак ще имат? Затова пита и за някакъв начин да запази място, като вече са влезли в системата.
Дано се включи и някой по-запознат, че жената е в чудене какво да прави!

# 730
Възстановяват се, отписвала съм дъщеря си миналата година и съм кандидаствала след това. Няма промени в наредбата по отношение на тази точка.

# 731
  • София
За класирането септември със сигурност се възстановяват точките.

# 732
Веднага се възстановяват, т.е. с пълен брой точки е за междинни класирания също.

# 733
Моят съвет е да не отписва детето, щото после ще чака от умрял писмо. Да плаща половин такса и детето да ходи чат-пат до следващата година. Цената е нищожна, на фона на (не)възможностите после. Да пусне пост за търсене на размяна.

# 734
  • София
Благодаря, момичета. И на мен ми се струва, ме отписването не е най-добрата идея.
А ако не го отпише, как се кандидатства после за преместване? Пак ли с голямото класиране през май? И ако го приемат в желаната ясла, може ли тогава да спре да посещава старата?

Общи условия

Активация на акаунт