Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 41

• 57 836
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Прекрасно я караме, душичка ми е той  Simple Smile
Дънди, той колики не е имал. Ще видим как ще е със зъбите Simple Smile

# 121
Да, знам за хладилния контейнер, затова и ми се иска лично аз да я закупя и пренеса. Но докато се наканим да отидем до Гърция/Турция, подозирам, че ще се ошарим Grinning

# 122
  • София
Аз лично не виждам смисъл от ваксина за варицела

# 123
Нандин - за възрастни, които не са карали варицела ваксината е по-добро решение. Възрастните изкарват много тежко по-принцип, с ако не си карала варицела и се заразиш докато си бременна съществува огромен риск за увреждане / аборт.

# 124
  • На остров
Дънди и тук има реклами и напомнят, но си я плащаш. Ваксина за варицела за възрастни също, за деца до пубертета не се препоръчва.
http://www.sveavaccin.se/om-oss/priser/
Ето тук са цените ако някой се интересува.

# 125
Моме, ММ не се зарази, но излизше сутрин рано и се прибираше вечер късно. Като имаш впредвид, че я караха с 2 седмици разлика, т.е. цял месец си отвисяхме в къщи.  Можеш да командироваш бабите да се грижат за децата, можеш да ходиш с маска. Зора са 6- 7 дена, после е песен. Големия още има петна където са били пъпките.

Нандин, добре дошла!

# 126
Фели, ако не са минали 21 дена, не го отписвай твоя мъж. Варицелата по време на бременност не ви трябва да знаете до какво води...

# 127
  • София
Нандин - за възрастни, които не са карали варицела ваксината е по-добро решение. Възрастните изкарват много тежко по-принцип, с ако не си карала варицела и се заразиш докато си бременна съществува огромен риск за увреждане / аборт.
За бременни съм съгласна, но иначе изобщо не е задължително да я изкараш тежко.

# 128
  • В сърцето на любимия човек
Аз съм заразила майка ми и дядо ми с варицела, била съм не повече от 10 годишна. Майка ми е имала чувството, че ще умре, с 40 градуса температура, дядо беше в болница. Та за възрастни си е тежко.

В другата тема има една мама, която преболедува варицела като бременна, извади луд късмет, че беше във 2ри триместър и тя и бебето, вече голямо момче, са добре.

# 129
За бременни съм съгласна, но иначе изобщо не е задължително да я изкараш тежко.

Имам познат който получи тежка сърдечна недостатъчност на 30 г след изкарана варицела....

Нямам нужда от убеждаване и доводи, не искам и повече примери да давам. Просто споделих мнение....

# 130
  • София
RelaxedRelaxed
Ауууу, как съм я пропуснала тази тема...
А добър вечер, да се цопна и тук... на всяка манджа мерудия Wink
Цопни се, знаеш ли откога те чакам в тази дема

# 131
Нандин, прекрасно че сте пропуснали писъците от колики. Дано и зъбите минат лесно. Коликите при нас си бяха Ад, ама минаха. Сега са зъбите - педито каза че при следващия напън ще избият. Но сега зъбите са песен в сравнение с коликите.

Две в едно мерси за инфото. Ще видим дали да си купим ваксините от Швеция или да ги поставим във Финландия при следващо ходене или тук в инфекциозна болница.

По отношение на варицелата - не е ли карана като дете е по-добре ваксина. Аз съм карала само рубиола и за всички останали шарки ми сложиха ваксини във Финландия на 28 години. После без да знам съм имала контакт с болни от шарка и добре че бях и имунизирана иначе не знам как щях да оцелея.

# 132
Налага ми се лека операция с краткотрайните пълни упойки. Някой знае ли за колко време се изчистват от организма? Дано да успея да си запазя кърменето.

# 133
Налага ми се лека операция с краткотрайните пълни упойки. Някой знае ли за колко време се изчистват от организма? Дано да успея да си запазя кърменето.
Ако те оперират рано сутринта - до вечерта си пушка.

# 134
  • София
Последно изказване относно валицелата и повече няма да говоря по темата.
Варицелата е вирус и различните хара реагират различн, като всеки вирус.
Всички мои приятели и роднини, които караха варицела на “дърти” години, я изкараха леко.
(Да допълня и, че като медицинско лице съм твърдо ЗА ваксините)

Общи условия

Активация на акаунт