''Гледаната'' жена

• 56 856
  • 1 214
  •   1
Отговори
# 720
Аз питам за твоето мнение - след като претендираш, че знаеш добрите, сподели ги. Няма как да ти ровя в главата и да ти чета мислите. Щото ще напиша едни имена на хора, взели Черноризец Храбър и ще ме питаш кой е пък тоя. Та кажи си имаш ли мнение и знаеш ли имена, или само си пишеш наизуст и всъщност не се интересуваш чак толкова от медиите и живота в тях и около тях.

# 721
  • София
Тънка е границата между ренесансов и пребозал с информация middlebrow.

Nelig, не ми говори за журналистите, имам някаква идея какво се случва и най-вече как. От кухнята. Знам и кой плаща, и кой поръчва музиката. Не за България само. Все пак съм и парче соросоид и грантаджийка:)

Аха, разбрах най- сетне кой ти плаща да затриваш езика ни.
А, те мислех че си просто въодушевено пЪрвеню.

# 722
Аз пак ще хробвам да се върна на темата.  Да припомня,че в първия пост въпросът беше какво прави гледаната жена, като провайдърът изчезне, по каквато и да е причина. Ингересно ми е какви ще са съветите на Сирената.

1. Ако изчезне поради смърт или заболяване: използва се колкото може застраховки, спестявания и активи, които е оставил. Ако има бизнес, той може да върви и без него, нали?

2. Ако изчезне заради млада жена - има бракоразводни адвокати. Оставяш му децата да му скапват романтиката, предполага се, че жената има някакъв резерв и си продължава с живота.

3. Ако жената е била подготвена, че е само държанка и хубавият живот е с краен срок, като в статията на Контесата, там е описано какво да прави - тя на практика е на заплата и заделя или до следващия, или за старини.

4. Ако е наивна и си е мислила, че все ще е така, ще се усети, че не е така и ще почне да действа като в т. 3, тоест освен краткосрочни глезотии, ще си изисква и една сума за спестяване и подсигуряване.

Не мога да говоря за тежките социални случаи, в които много бедни момичета се навиват да съжителстват за едната издръжка на ниво храна, покрив и топло. Там е друго нещо. Не знам какво се случва.

# 723
Тънка е границата между ренесансов и пребозал с информация middlebrow.

Nelig, не ми говори за журналистите, имам някаква идея какво се случва и най-вече как. От кухнята. Знам и кой плаща, и кой поръчва музиката. Не за България само. Все пак съм и парче соросоид и грантаджийка:)

Аха, разбрах най- сетне кой ти плаща да затриваш езика ни.
А, те мислех че си просто въодушевено пЪрвеню.

А, аз затривам езика на Шекспир, споко. Плаща повече, отколкото да затривам българския.

# 724
  • Наблизо

Без заливка и без кайма, но обилно подправена с претенции. Joy
И допълнителна трудност - гадно блато от тодлъри,които те дърпат за крачола плюс да търсиш къде да си запишеш новите идеи а ла Рлон Мъск и Ричард Брансън.

# 725
  • MI
Не, Сирен, нямам ни-ка-кво намерение. Joy Прекалено е забавно така, а и нЕАм нерви да ти слушам обясненията защо точно този/тази не са ти на нивото и друго си е да пишеш неизвестни статии за не особено популярни издания. Тези, които бих ти казала от извън България пък една част няма и да си ги чувала дори. Нито пък ще повярваш какви пари вземат или колко дела са водени срещу тях и са печелили. Така че просто няма смисъл. Още повече че за теб успехът им се измерва само в пари, а според мен в това, с което са помогнали малко поне да се промени нещо в обществото. Различни ценности и приоритети, какво да се прави.

Не знам за въпроса в началото, може да отговори този, който претендира че е гледан/поддържан. В темата май е само Сирена. Сега виждам че е отговорила. Бракоразводния адвокат пък на нея точно какво би помогнал, че не схванах?

# 726
  • Куциндрел
В темата виждам доста гледани жени, макар й да ходят на работа. То гледането не се изчерпва с пари само, особено ако са дадени при някакви условия.
Чудя се, ако някое от децата на Мама сита днес падне и си одере коляното, като се прибере  дали няма да стане семеен скандал?!?

# 727
  • Наблизо
В темата виждам доста гледани жени, макар й да ходят на работа. То гледането не се изчерпва с пари само, особено ако са дадени при някакви условия.
Чудя се, ако някое от децата на Мама сита днес падне и си одере коляното, като се прибере  дали няма да стане семеен скандал?!?

Сигурно,но само ако е едно от момиченцата.

# 728
Сега, за мен топ журналистите са Том Улф и Хънтър Томпсън, но това съм само аз. ТВ отдавна е по-платената медиа, така че имам идея, че някои са добре позиционирани. Преподавали са ми хора, които са били топ репортери от военни зони. Така че си имам идея. Имам идея и какъв контингент гние по регионалните радиа и вестници или телевизии. Не знам защо изобщо работят и кой ги гледа.

# 729
[/умните гледани жени не допускат да бъдат изместени от трона. При смърт на провайдър могат да се върнат при родители им. Средата им е такава, че рано или късно си намират нов провайдър. Бедните момичета имат ниски изисквания и съответно за тях не е проблем да работят. Така че както гледаните жени, така и останалите жени няма да умрем ако ни се наруши баланса. Сега ясно е, че има една категория жени, която все иска останалите да са зле: но истината е че човешкия дух е непобедим.

# 730
  • MI
Ето, виждаш ли че сама си призна, че дори ти познаваш хора, които могат да бъдат независими и които правят съвсем различен тип журналистика? Просто са на друго ниво. Така е и с всяка друга професия - много малък процент от хората, които са от най-добрите в областта си могат да си позволят да са независими. Други пък просто избират по-малко пари и повече независимост - хора различни. Само че можеше да го осъзнаеш преди да изпишеш страници и страници с глупости за нива на заплащане под които не си заслужава да се работи, зависимост на журналистите, редови ИТта трендсетъри и т.н.

# 731
Да, но споменатите хора са мъже, при това пределно луди. Той и Кристофър Хиченс беше голям журналист, но семейният баланс му бяга.

Аз говоря с определена цел, вече я споменах. Аз съм жена и виждам жените на какви условия се съгласяват. И да, наистина под едни нива не си заслужава да се работи, особено ако тия усилия се вложат да се подкрепи мъжа и той постигне в пъти по-голям доход, отколкото жената би постигнала. Не знам къде е логиката двамата да си държат пистолети под масата, да опъват наравно навсякъде и накрая да са с по-малко пари, което допълва стресовата картинка. В моя случай работата щеше да е 2 работещи за по-малко пари, отколкото сега е 1 работещ. Ами както и да го смяташ, не го виждам като добър сценарий. Щеше да е точно плащане на превисока цена, и финансова, и като стрес, само и само да съм "на работа".

# 732
  • На топло в неговото сърце.
Вече го публикувах по-назад в темата ,но защо вечно трябва да живееш на гърба на другия като паразит.

# 733
  • MI
Изброените от теб са мъже, аз мога да ти кажа няколко жени, които също са прекрасни журналисти и дори имат семейства и деца. Очевидно не по 3, но са постигнали своя баланс между личен и професионален живот. Аз не ти казвам ти какво трябва да правиш, това са си твои решения и ти ще си носиш последствията от тях - и добри, и лоши. Като всички нас. Само че е хубаво да престанеш да се обясняваш постоянно във форума как не е бил възможен никакъв друг правилен вариант - ами имало е, много при това. Дали са били по-правилни никога няма да разбереш. И аз съм правила избори, които са повели живота ми в друга посока, няколко пъти. Не съжалявам за тях, просто осъзнавам че е имало и други алтернативи и няма как да се знае коя до какво биха довели. Знам че други хора в моята ситуация са постъпвали по друг начин и считат своя избор за правилен, както аз считам моя. Знам че има и различни съдби, различни таланти, различен потенциал. На теб точно това осъзнаване на многоликостта на живота ти липсва или по-скоро отказваш да го осъзнаеш, защото така ти е по-лесно. А всъщност винаги ще има и по-красиви, по-млади, по-умни, по-успешни, с повече деца, с по-успешен съпруг и с повече възможности хора. Както и точно обратното. И нищо от това не би трябвало да ти нарушава душевното спокойствие. 

# 734
Чакайте сега, ама кой е казал, че финансово издържаният човек живее като паразит? Дори само маникюра да си прави, ТЯ явно допринася за нещо, дори да е само за разтуха и удоволствие.

Nelig, много философски задълба, аз говоря за прагматичното ниво в тоя случай, и го подчертах няколко пъти. Има си някои задължителни елементи от битието и ако човек се прави на много интересен и нестандартен, може и да успее, но може и да омаже доста нещата. Многоликостта е хубаво нещо, стига да не се изроди до хаос и неосъзнатост. Някои т. нар. избори не са никакъв избор, ами са си чисто житейско себеугаджане и доста често, грешка.

Общи условия

Активация на акаунт