ВИЕНА Тема 10

• 71 108
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • СОФИЯ
Някой скоро ходил ли е на пазар в Пандорф? Бих искала да споделите опит как се стига до там от центъра. Един ден предполагам е достатъчен? Началото на януари има ли допълнителни отстъпки или е както обичайно?

https://www.mcarthurglen.com/en/outlets/at/designer-outlet-parndorf/#/
Билети онлайн. Автобусите във Виена спират срещу операта в локалното.

# 301
  • Viena
Има рейсове до там,и обратно. Да стига един ден, тогава няма допълнителни намаления(има само на 31ноември)

# 302
  • Varna
Здравейте,пътуваме в събота и ще отседнем близо до зоологическата градина,какъв транспорт би бил най-удобен до летището и какъв транспорт е най-удобно да се ползва в града?
Има ли смисъл от Vienna city card и същото като vienna pass ли е?
Благодаря

# 303
  • Добруджа
Здравейте! Карта Vienna pass поименна ли е? Искам да купя карти за трима онлайн и трябва да се попълнят всички данни за лицето. Три отделни поръчки за всеки ли трябва да направя или може една обща , само с едно име?

# 304
  • СОФИЯ
Здравейте,пътуваме в събота и ще отседнем близо до зоологическата градина,какъв транспорт би бил най-удобен до летището и какъв транспорт е най-удобно да се ползва в града?
Благодаря

U4 /линия на метрото/ спирка Хицинг е най-близката до зоо-то. При такава локация за отсядане такси не е добър вариант, отдалечено е от летището, по мои груби сметки 50 евро, зависи колко човека сте, има таксита и за повече от 4 човека. Влакчетата са повече от удобни. Аз лично в последните години ползвам само САТ, има директна връзка с U3 и U4. От гарите на другите влакчета предполагам също, но не знам къде.
В града транспортът е повече от добре уреден, в делнични дни е на минути, метро на 3, автобуси на 4-5, трамвай рядко ми се е налагало да ползвам. Има различни връзки.

Vienna city card съм ползвала само веднъж. Дете по спомен до 14 г. също пътува безплатно с градски транспорт. Отстъпките за музеи и забележителности вероятно си струват ако прекарате повече дни във Виена с подобни занимания. Много от интересните музеи са без заплащане за деца до 19 г.
Vienna pass не съм ползвала, но в темите има иф.

# 305
Здравейте, дали може някой да препоръча приятно, централно разположено апартаментче за двама възрастни и дете. Гледах от приложените на първа страница линкове, но все пак предпочитам да е нещо препоръчано.
Вторият ми въпрос е за музеят Zoom. Дали ще е интересно за 9 г. дете при положение, че не борави с чужди езици?

# 306
  • София
Здравейте, дали може някой да препоръча приятно, централно разположено апартаментче за двама възрастни и дете. Гледах от приложените на първа страница линкове, но все пак предпочитам да е нещо препоръчано.
Вторият ми въпрос е за музеят Zoom. Дали ще е интересно за 9 г. дете при положение, че не борави с чужди езици?

Ние бяхме в този апартамент.  http://www.booking.com/Share-HCfEGe. Доволни сме. Хубав квартал, на 5 минути от метрото, с което до центъра е максимум 10 минути с чакането. Даже момчето,  което отдава апартаментите е българин.

# 307
Здравейте! Искаме на път за България да се отбием с мъжа ми във Виена за няколко часа на 15-ти декември. Препоръчайте паркинг, на който да оставим колата и който в близост до метро. Два пъти опитвахме да ползваме паркинга на Отакринг - без успех. Беше лудница някаква.

# 308

http://www.booking.com/Share-uSP9D3 много добро
За Zoom съм писала и преди, дъщеря ми беше по-малка и без да говори немски се забавлява чудесно и още разказва с подробности какво е правила там.

# 309
Благодаря

Нямам представа от коя страна на зоологическата градина ще бъдете, но хващате У4 в посока Хайлигенщат, пътувате до Вийн Митте и от там можете да хванете САТ или S 7( 2, 20 EUR) в посока ако не се лъжа Wolfstal.

# 310
Момичета в ня кой от моловете във Виена могат ли да се обменят левове за евро или където и да е във Виена

# 311
  • Viena
Бях питала преди, но не се практикува почти никъде. Например в централата на някоя банка може да се пита, но и курса е много неизгоден.

# 312
  • Пловдив
А пазарувах с карта в сувенирните магазинчета и в Билата, нямаше проблеми, само в сувенирните магазинчета искаха покупката да е над 10 евро. Курсът беше по БНБ.

# 313
Здравейте,бихте ли ми отговорили на датите 24 и 25.12. удачно ли е да се посети градът?Нещо ще работи ли изобщо?Имам в предвид музеи и заведения?Благодаря предварително.

# 314
  • СОФИЯ
Здравейте,бихте ли ми отговорили на датите 24 и 25.12. удачно ли е да се посети градът?Нещо ще работи ли изобщо?Имам в предвид музеи и заведения?Благодаря предварително.
работно време на музеите по празниците https://www.wien.info/media/files/museen-weihnachten-silvester-2018-19.pdf
https://events.wien.info/en/?q=&df=12%2F24%2F2018&dt=12% … %2F2018&lt=-1 друго
Адвентните базари също още работят.

Общи условия

Активация на акаунт