ВИЕНА Тема 10

• 70 629
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Някой ходил ли е на разходката с корабче по Дунав? Колко е дълга, каква е цената и струва ли си като цяло?
И аз се чудя дали си струва. С Виена пас ще бъдем, около час е. 23 Евро струва.
Погледни отзивите в трипъдвайзър и се "разходи" с Гугъл мапс през канала, по който минава корабчето. Нас лошите отзиви ни отказаха.

# 586
Купих билетите и от 21.04 до 24.04 ще бъдем във Виена.
Четох, ,че Hop on hop off автубусите ,забележителностите и атракциите работят.Искам да взема Vienna Pass  за 2 дена  и карта за транспорта за 72 ч. Имам няколко въпроса .
Как мога да си получа Виена Пас? Вариaнта от летището отпада,тъй като ние летим до Братислава.Само чрез приложение ли ще мога да е ползвам?Ако е валидирам понеделник сутринта ,до кога важи ?До сряда сутрин или до края на деня ?
 Търсих мнение за разходка с корабче по Дунав ,но не открих ,заслужава ли си?
Виена пас е дневна и не е от час до час, т.е. в момента, в който я използвате, това и е ден първи, без значение час. Затова е по-добре да започнете от сутринта, за да имате време да разгледате. Ако валидирате картата в понеделник сутрин, тя ще ви важи само до вторник вечерта. Освен от летището, срещу операта има център, от който можете да я вземете. Транспортана карта се валидира с час, така че там нещата са други - тя важи от часа на валидация до края на 71-я час. За 6 дни във Виена не успяхме да стигнем до разходки с корабче, така че нямам мнение по въпроса. Обърнете внимание кой музей в кой ден и до колко работи. Например историческият им музей, както и природонаучния не работят в понеделник. В сряда Албертината е до 9 вечерта, а библиотеката е до 9 в четвъртък. и още един съвет, ако ми позволите - ползвайте метрото - много по-бързо е от хоп-автобусите.

# 587
Благодаря ,
ориетирах се .Картата за градски транспорт е валидирам неделя като пристигнем до сряда - 72ч .В случая седмична не ми върши работа .Виена Пас съм е взела за два дена-понеделник и вторник.Ще си е получа неделя от офиса до операта .За съжаление тези дни най- късно може да се посети Пратера -Виенското колело е до 22.00ч,кулата до 00.ч и Зоологическата градина до 18.30ч.Всички останали места са до 17.00 или 18.00ч.
И хоп он автобусите са до рано,17-17.30ч.

# 588
Дайте мнение за Техническия музей.  Дали е подходящ за 8-годишен?
Отказахме се от разходката с корабче. Чудим се и за къта с пеперудите (в центъра се намира, до някакъв ресторант)...?!?

# 589
Дайте мнение за Техническия музей.  Дали е подходящ за 8-годишен?
Отказахме се от разходката с корабче. Чудим се и за къта с пеперудите (в центъра се намира, до някакъв ресторант)...?!?
Страхотен е музеят за деца.

# 590
  • София
И на нас много ни хареса Техническия музей. За съжаление бързахме доста и не успяхме да му се насладим напълно.

# 591
Много благодаря. 🌺🌼🌹

# 592
  • София
И на нас много ни хареса Техническия музей. За съжаление бързахме доста и не успяхме да му се насладим напълно.

Къде се намирате Техническия музей? Ние сме във Виена и утре ще бъдем до катедралата Св. Стефан. Наблизо ли е? Ако може да ми препоръчате нещо на центъра, имаме цял ден на разположение. Благодаря предварително!

# 593
  • Viena
Time Travel е страхотно преживяване, точно там е.

# 594
Скрит текст:

Къде се намирате Техническия музей? Ние сме във Виена и утре ще бъдем до катедралата Св. Стефан. Наблизо ли е? Ако може да ми препоръчате нещо на центъра, имаме цял ден на разположение. Благодаря предварително!

ами по-старите неща са в този район. то така или иначе няма какво толкова да му се гледа на св. стефан.  с дете ли ще сте или? от какво се интересувате?

# 595
  • София
Time Travel е страхотно преживяване, точно там е.

Какво по-точно Time Travel?   
Без дете сме иначе, днес бяхме в къщата на Моцарт, където е живял преди да почине и катедралата. 

# 596

Разходка по ринга- през кметството( Ратхаус) - много красиво, но пак в ремонт в момента, Хофбург, Операта, кафе Захер в хотел Захер( вътре, защото отвън не можеш да усетиш спецификата)или просто разходка по Грабен с шприц/ аперол/ кафе в някое от многото заведения. Има хубав парк срещу Хофбург с временния парламент, отзад има още градинки; музеят на музиката; Шведенплац на Дунава с хубаво кафе над мостчето; една от къщите на Хундертвасер е близо; старият Фигълмюлер( типична австрийска кръчма), градският парк със статуята на Щраус. Всичко е на 5-15 минути пеша от Щефанплац.
Техническият музей не е близо( пеша), но се ходи лесно. Съвсем близо е до Шонбрун, накрая на Марияхилфещрасе( която също е чудесна за разходка)

# 597
  • ride my bike...
Здравейте, бихте ли ми препоръчали Taxi, което да мога да поръчам онлайн. Ще пътуваме от летището към центъра.

# 598
Някой ползвал ли е апартаменти от checkvienna.com, защото смятам да резервирам

# 599
  • Viena
Здравейте, бихте ли ми препоръчали Taxi, което да мога да поръчам онлайн. Ще пътуваме от летището към центъра.
Това е българска фирма за трансфери от/до летище -+43 676 879941800

Общи условия

Активация на акаунт