ВИЕНА Тема 10

• 71 083
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Viena
О,да и ще спестят толкова много!!!!

# 226
  • Варна
Здравейте,  ние сме във Виена само 1 ден. Виждам, че има 24 часов билет за градски транспорт за 8 евро. Предполагам,  че този ми трябва. За деца до 10 години нужен ли е също билет? Свалих си приложението за транспорта, предполагам, че от телефона ще мога да показвам билетите за фемилито ако ни проверят.

# 227
  • София
Деца до 15г. пътуват във Виена безплатно в неделя, на национални празници и през ваканциите. Това правило важи и за деца-туристи. (проверено лично през м.юли)
https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep/programView.do/pageTypeI … /channelId/-46743
За възрастни има и еднодневен билет -1 Tag WIEN, струва 5.80 евро, важи до 1,00ч. на следващия ден, но може да се купи само онлайн.

# 228
Здравейте,
Бих искала да Ви попитам какво мислите за
https://www.viennapass.com/
Ще съм без кола и ми се вижда ужасно изгодно 6 дни за 155 евро някъде. Всички хоп он хоп оф автобуси по всички линии, над 60 музея - които едва ли ще обиколя, но все пак. Разни разходки с корабче по Дунав, с влакче в Пратера. Всичко включено.  До онзи ден са имали промоция и е било даже по-евтино. Та въпросът ми е да им се доверя ли?

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 17:10 от svetli4kad

# 229
svetli4kad, само вие може да си прецените доколко Ви е изгоден този пас. На нас ни идва скъпо. Сметнах си разходите за музеи и карта за 72 ч. за метро и за нас е по-изгодно отделно да си плащаме, тъй като повече време ще прекарваме по Коледните базари и по-малко време ще отделим на музеи Simple Smile Освен това, според мен, метрото е много по-бърз и удобен транспорт.

# 230
Здравейте! Изчетох доста от темите и въпреки това въпроси изплуват в главата ми : )
Плануваме пътуваме до Виена преди коледните празници, втората седмица на декември. Ще пътуваме от Варна с Wizz. Кацаме следобед -  така И не разбрах дали има автобуси - шатъл до центъра на града / такъв имаше в Милано/ Ще бъде първото ни пътуване извън страната със сина ни, който е 3 и половина.
Обожаваме Коледа  и искаме да усетим истински коледен дух. Планували сме да посетим в сряда Зоогическата градина, видях, че в сайта им е описано часове за хранене на животните - 10:30 на жирафи. Ще се придържаме към обиколка на коледни базари - пред кметството и Пратера / има музика на живо след 19 часа/. Обмислям да включим И посещение на Аквариума и къщата на морето, подходящи ли са за дете на 3г?  Също така в Пратера някой ако е бил с дете на 3 годинки би ли ми казал за подходящи атракции и съответни цени? Предвиждаме виенско колело и влакче за сега.
Като цяло е чудесно да си правим планове, но с малко дете и зима, май никога нищо не се знае 😀 Та надявам се на меко време и здраво и спокойно дете Wink
Благодаря на отзовалите се.

# 231
Има бърз влак от летището за центъра и още по-бърз. Първият е част от градската мрежа и струва по 4.40. Вторият се казва CAT, струва 15 евро и е десетина минутки по-бърз. Аз винаги пътувам с първия.

Толкова години не мога да се начудя как имате желание да мръзнете по коледни базари, но в крайна сметка, добре че ви има и вас. Подгответе се с топли дрехи, особено за детето. Виена е много негостоприемна през зимата. Почти винаги духа много силно, в никакъв случай не си забравяйте шапките.
Пратера не е много подходящо място за малки деца, шумно е, пълно с развеселени тинейджъри и подпийнали младежи. За толкова малко дете няма НИЩО. А и мисля, че Пратера затваря през зимата.Наблегнете на зоопарка. На кое казвате Аквариум? Иначе къщата на морето е хубава, но детето надали ще се впечатли чак толкова от 5 етажа с риби. В зоопарка също има аквариуми с тропически и всякакви други риби, но вие си преценявате. На детето може би ще му е по-интересно в детския музей ZOOM, най-добре е да резервирате предварително.
Приятно изкарване!

# 232
Ами имаме желание да мръзнем, тези красоти не са ни ежедневие Simple Smile Ние също имаме планирани коледни базари в края на ноември, ще изкараме някак два дни на студено Simple Smile  За пратера четох, че е затворен през зимата, не ни е в програмата.

# 233
Благодаря за съветите Simple Smile
В сайта на пратера има информация за събитията всеки ден - музикална програма, шоу с балони, малък цирк, влакче и други.
https://www.wintermarkt.at/en/
Относно студа, подготвени сме Simple Smile Виена има една от най - красивите Коледи - от приятели, сайтове и т.н съм събрала мнение. Преди години бяхме в Прага за Коледа, ами такъв дух  тук, в България, не съм усещала.
Всъщност аквариума И къщата на морето са едно и също. Моя грешка. Сега се поразрових. Синът ми познава и обожава всякакви  животни, ще се впечатли много от рибките Simple Smile)

# 234
Благодаря на всички за отговорите. Ако имате идеи какво да не пропуснем със сигурност, моля пишете 😀

# 235
  • Viena
Коледният дух е навсякъде,няма как да го пропуснете. Simple Smile

# 236
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Виена преди коледните празници и имам няколко въпроса:
Деде под 2 години заплаша ли билет за градски транспорт?
Как стои въпроса с бебшките колички?
Благодаря предварително

# 237
Не, не се таксуват бебета. Въпросът с бебешките колички стои просто прекрасно. Всички тротоари са скосени, няма дупки има асансьори на всички метростанции. Единствено в Шонбрун ще ви е трудно с количка, защото извън алеите всичко е насипано с чакъл и много трудно върви количка. Но не е невъзможно.

# 238
Не, не се таксуват бебета. Въпросът с бебешките колички стои просто прекрасно. Всички тротоари са скосени, няма дупки има асансьори на всички метростанции. Единствено в Шонбрун ще ви е трудно с количка, защото извън алеите всичко е насипано с чакъл и много трудно върви количка. Но не е невъзможно.
Благодаря за бързия отговор!
А относно проходимоста на количката, нямаме притеснения, вече сме и свикнали. Лондон- метра, рейс, Охрид по калдъръмените улици, гърция по пясъка и т.н Simple Smile

72 часовата карта важи за всички видове обществен транспорт, нали така?
Как препоръчвате да си я закупим? Има ли вариант през телефона и да нямаме хартиен носител, как става?

# 239
  • По широкия бял свят
Някой може ли да ми препоръча хубаво място за вечеря. Да няма нужда от резервация и да работи в неделя вечер. Да не се изисква специално/официално облекло.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт