ВИЕНА Тема 10

• 70 603
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Като излезете от летището на изход кацащи има бол таксита, които чакат едно след друго. Цените са им едни и същи. От летището до центъра на нас ни излезе  45 евро.  От летището до гара Виен Мите 40 евро.

# 601
Благодаря ви, момичета, за препоръката за Техническия музей. Много се хареса на младежа, а и на нас.

Няма да коментирам популярните места като Музеят по естествена история, Зоопарка, Аквариума, Шонбрун, Пратера.

Музеят на илюзиите е интересен, но е малък. Забавно е да се види поне веднъж. Всичко може да се види и пипне, различни трикове, пъзели и т.н. Може да се снимате навсякъде.

Детския музей в Шонбрун също е интересен за деца - как са живели принцовете и принцесите. Билетът включва и беседа, обаче, като не знаем немски, не се движихме в групата, а се разходихме сами. Има гардероб с много костюми на крале и придворни, с които може да се облечете и снимате.

# 602
Привет!
Опитвам се да чета бързо, заболя ме главата...тези немски думи ме шашкат яко Sad
Та, в петък резервирах самолетен билет и сега следва апартамента. Предвид това, че сме с дете на 2,8 г. мисля да избера апартамент, а и цената е важна, разбира се.
Първо да се извиня, ако повтарям въпроси. Апартамент търся през букинг. Всъщност тези цифри са номерата на кварталите, ли? Инерещат е топ център, а 2,3 и т.н са в близост до него? Идеята ни е да имаме лесен достъп до метро станция, а също да може да се разхождаме вечер по уличките и да може да се приберем безопасно към 10-11 до апартамента си.
Някой беше препоръчал района около Белведере за спане, удобен откъм транспорт до летище, център.  Кой район е това - Ландщрасе, мисля?

Та, ако имате местенце, което бихте препоръчали, ще съм благодарна Simple Smile
Надявам се да вляза в час с тез "щасе" и подобни Sad

# 603
Mоля, ако на някой му се е случвало, да ми отговори на въпроса:

При закупуването на билета до Виена и обратно с Австрийските авиолинии погрешно добавих една буква във фамилията на мъжа ми (вместо "Иванов" съм написала "Иванова"). Дали ще ни направят проблем при пътуването?

Ще бъда благодарна, ако някой се включи.

# 604
  • В царството на игрите:)

При закупуването на билета до Виена и обратно с Австрийските авиолинии погрешно добавих една буква във фамилията на мъжа ми (вместо "Иванов" съм написала "Иванова"). Дали ще ни направят проблем при пътуването?

Аз преди време бях сбъркала име в билета и писах по форуми и бях притеснена, но нямаше проблем, така, че споко Simple Smile

# 605

Аз преди време бях сбъркала име в билета и писах по форуми и бях притеснена, но нямаше проблем, така, че споко Simple Smile

Благодаря, дано всичко да мине добре.

# 606
  • София
Обади се в авиокомпанията да питаш. Иначе има допустими символи за грешка, но тук става въпрос за това, че фамилията става женска така.

# 607

Благодаря, дано всичко да мине добре.
При мен имаше подобен случай, но с билет на БГ ер. Бях добавила още едня буква S във фамилията. Нямаше никакъв проблем нито тук в София,  нето на летището във Виена.

# 608
  • Русе
Здравейте, моля който е пътувал с австрийците да ми отговори на следните въпроси.
1. При икономичен билет позволеният безплатен багаж е - 1 чанта 55/40/23 и 1 чанта 40/30/10? Голямата чанта може ли да се остави на чек-ин или се взема в самолета.
2. Безплатните места се избират при чекиране.
3. Колко дни преди полета можеш да се чекираш он-лайн и ако нямаш възможност за разпечатване на бордна карта, можеш ли да си я извадиш на летището и има ли такса и на летището във Виена минава ли се в мобилна такава.
Много благодаря на отзовалите се.

# 609
  • СОФИЯ
Здравейте, моля който е пътувал с австрийците да ми отговори на следните въпроси.
1. При икономичен билет позволеният безплатен багаж е - 1 чанта 55/40/23 и 1 чанта 40/30/10? Голямата чанта може ли да се остави на чек-ин или се взема в самолета. в самолета
2. Безплатните места се избират при чекиране. да, докато се чекваш. Първо ти предлага произволно места, може да промениш.
3. Колко дни преди полета можеш да се чекираш он-лайн и ако нямаш възможност за разпечатване на бордна карта, можеш ли да си я извадиш на летището и има ли такса и на летището във Виена минава ли се в мобилна такава. 47 часа преди полета. На летището във Виена не ти трябва принтирана, имаш я на телефона.
Много благодаря на отзовалите се.

# 610
  • София
Да допълня, че на летището има машини за чекиране и/или разпечатване на бордна карта, ако държиш на хартиена такава.

# 611
Преди седмица на терминалите можеше да се извади бордна карта само с червения паспорт. Имаха грижи с терминалите и не работеха с лична карта. Може и да са ги оправили, но да го имате предвид. Peace

# 612
  • СОФИЯ
Да допълня, че на летището има машини за чекиране и/или разпечатване на бордна карта, ако държиш на хартиена такава.
Конкретно за австрийските авиолинии, ако държиш на хартиена бордна карта, може да я получиш и при САТ на Вин мите. Виж за България ер трябва хартиена и машинките на летището са от полза, в случай че не си разпечатал преди това.

# 613
  • Русе
Хартиена ни е нужна, за да се отчетат паричките, че е по проект ходенето. Благодаря за отзивите.

# 614
  • СОФИЯ
Хартиена ни е нужна, за да се отчетат паричките, че е по проект ходенето. Благодаря за отзивите.
През мобилната версия на австрийците може да си препратиш бордните карти на мейл и после да разпечаташ в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт