Мъжът "провайдер"

• 45 192
  • 478
  •   1
Отговори
# 150
Басила, колкото е важно за мъжа това, толкова и мъжете спират да уважават жени, които изцяло зависят от тях.

Зависи от подхода. Ако жената е ловка и го убеди, че то така е най-добре за момента, това загубване на уважение ще има с години да пристига с Орент Експреса.

# 151
  • София

Това също е клише. До ситуацията, когато мъжа ти те оставя без пари за памперси, се стига когато същия е пропаднало пиянде, селяндур, с непостоянна работа и изобщо една особена класа хора. Не когато си е нормален такъв с прилични доходи и среда. Другия момент е когато си нечия компаньонка предполагам, но тогава си е очаквано, така че и тези жени си имат начини за реакция.

Забравяш най- тривиалната причина- когато изведнъж се тръшне болен и за нула време парите за черни дни изтекат, за да го извадиш от дупката.
Ако не успееш, жалко и тъжно, запретваш ръкави и спираш да се правиш на велика, просто разбираш, че неслучайно в брака 1+1=1.
Но, ако пък успееш, но той вече не може да бъде поне равностоен, разбираш колко нереалистично си си мислила, че и сама ще се справиш без проблем, щото досега си била на добра позиция и с добри пари.
Това, последното е към майката на 3...........

# 152
Едва ли изпаднала в беда жена би намерила съвет или утеха в тази тема. А тя май беше точно за това.
О, не. Точно това не беше замисълът на автора.

Салсиша, права си за нереалността на идеята за 100% независимост. Но идеята да направиш каквото е възможно, за да си максимално добре в бъдеще не е опит да се елиминират всякакви опасности. Няма как да ги елиминираме, което не значи да се носим като листенца по течението. В случая, важи максимата "Прави каквото трябва, да става каквото ще".

Обърках темите Expressionless

# 153
Басила, колкото е важно за мъжа това, толкова и мъжете спират да уважават жени, които изцяло зависят от тях.
Салсиша, не можеш да предвидиш всичко, но по-добре е да си поне подготвен, а не да вяваш, че държиш Господ за шлифера.

За кое? Да работиш, като кон, за да си подготвен ако мъжа ти умре или да се подготвиш с по-платен мъж, ако ти изпаднеш в неработоспособност? Да не раждаш, защото си губиш независимостта?

# 154
Аз дълбая за застраховките, защото ме интересува темата (искам да направя още такива), иначе е офтопик това Simple Smile На мен се сърдете, mea culpa!

Шегувах се за италианците, че са мургави. ОК са си хората, езикът им е много напевен и ми харесва, страната също е хубава и хората са мили и любезни като цяло. Просто констатирам субективно впечатление, че българките по някаква причина по-често се вземат да се обичат с италианци и испанци, а по-рядко с шведи, датчани, норвежци, дори германци или австрийци. На мен лично много повече ми импонира скандинавското мислене, поведение, обичаи, адски симпатични са ми тези хора, сигурно съм бил викинг в предишен живот. Швабите също са ми ОК, много приятно си общувам с германци, не толкова с италианци или французи. Но това са стереотипи като цяло, в рамките на шегата си го говорим Simple Smile

За мен темата се оказа изненадващо полезна и интересна, включително обсъжданите числа - за мен лично е проява на крайно лош вкус да си казва един мъж дохода (по-лош дори от това да си изпляска размера на члена), но това не значи, че не сме любопитни (повече за дохода, за члена не толкова) Wink Естествено не всичко в анонимен форум може да се взема за чиста монета, но ми беше любопитно, че програмист в пловдив може да взима 5 цифрена сума за месец. Обяснявам си го или с работа в международна фирма или частен бизнес. За София е възможно и на заплата - тук е такъв глад за кадри, че заплататите в някои сектори много дърпат.

basila, 8 часов работен ден не значи, че човекът работи плътно 8 часа, рядко е това, да не кажа никога, поне не в по-високо квалифицираните браншове. 10 часов по принцип няма, поне не на нормален трудов договор, освен ако не говорим за някакви смени - предполагам, че сирената има предвид 10 часа с overtime или на свободна професия нещо. Иначе нямам много високо мнение за "творческите" професии, съжалявам Simple Smile Щом си Ви устройва с "провайдера" какво Ви пука аз какво мисля? Simple Smile Между другото с интерес наблюдавам (д)еволюцията Ви през последните месеци от еманципирана, самостоятелна, успяла жена, в жена, която обичала да се почувства "по-женствана" като ѝ платят сметката и я поддържат провайдери Simple Smile За творчески човек ми се вижда особено странно да мисли така, но всеки си има право на собствен възглед. 

# 155
Е, Салсиша, ако знаехме какво ни чака, та точно за него да се подготвим, би било идеално. Но понеже какво ли не се случва в този живот, по-добре да даваме най-доброто от себе си и да си имаме едно на ум. Пък да се надяваме, че лошото няма да дойде. Ако все пак то дойде, добре би било да имаме сили и ресурси да го посрещнем с бой.

# 156
Цитат
А, не съм съгласна. Има си различни типове мъжове. Някои предпочитат да са цял живот закрилници и "спасители", други жените да вършеят наравно с тях (виждаме го и по мъжките мнения тук), трети искат даже жената да ги доминира (ако може даже и секс навън да им осигурява). До човек е. Затова си е чист късмет да се намерят хората.

Това дето всяка жена можела да е независима не подлежи на коментар. Всеки човек сам по себе си може да се справи сам някак в живота. Въпросът е в двойка, семейство да намери комфорта за себе си и останалите.

Скрит текст:
Цитат
basila, 8 часов работен ден не значи, че човекът работи плътно 8 часа, рядко е това, да не кажа никога, поне не в по-високо квалифицираните браншове. 10 часов по принцип няма, поне не на нормален трудов договор, освен ако не говорим за някакви смени - предполагам, че сирената има предвид 10 часа с overtime или на свободна професия нещо. Иначе нямам много високо мнение за "творческите" професии, съжалявам Simple Smile Щом си Ви устройва с "провайдера" какво Ви пука аз какво мисля? Simple Smile Между другото с интерес наблюдавам (д)еволюцията Ви през последните месеци от еманципирана, самостоятелна, успяла жена, в жена, която обичала да се почувства "по-женствана" като ѝ платят сметката и я поддържат провайдери Simple Smile За творчески човек ми се вижда особено странно да мисли така, но всеки си има право на собствен възглед.
Това не го разбрах. Кое от горното изключва едното с другото?

# 157
  • Куциндрел
Много общо се говори отново , а хората и ситуациите са толкова различни.
Едва ли изпаднала в беда жена би намерила съвет или утеха в тази тема. А тя май беше точно за това.
Темата е за Мамасита, поредното к оправдаване сама пред себе си и търсене на евала от.форума.

# 158
Е, Салсиша, ако знаехме какво ни чака, та точно за него да се подготвим, би било идеално. Но понеже какво ли не се случва в този живот, по-добре да даваме най-доброто от себе си и да си имаме едно на ум. Пък да се надяваме, че лошото няма да дойде. Ако все пак то дойде, добре би било да имаме сили и ресурси да го посрещнем с бой.

Именно. Но сили и ресурси не се "складират", когато почнеш с лошото - събирате се и двамата работите, защото ако единия спре, означава да сте без ток или храна. Ако семейството ще се развива, мъжа трябва да е в състояние да поеме пълна издръжка за дълги периоди.

Майчинството ми е по-малко от година. 90% от заплата взимам ... първите 6 седмици! Те са обикновено много преди раждането. След това са 20ти на седмици на 50% и останалото са някакви нищожни, около 20%. Е как да стане това с някакъв въшльо, дето не може да ме издържа. От родилното да се върна на работа? То даже преди да роди трябва да се върне на работа човек, ако мъжа не може да издържа семейството.

# 159
Но сили и ресурси не се "складират", когато почнеш с лошото - събирате се и двамата работите, защото ако единия спре, означава да сте без ток или храна. Ако семейството ще се развива, мъжа трябва да е в състояние да поеме пълна издръжка за дълги периоди.
О, за това спор няма. Само една добавка- добре е жената също да има готовност, ако примерно падне саксия на главата на мъжа, тя да се справи със ситуацията. Иначе, хубаво е хората да се развиват- и като семейства, и като личности. Инерцията е опасно нещо- не усещаш как те повлича.

# 160
Защо пък да няма независими майки с деца? Разбира се, че стандарта се свива, когато майката е сама, но не значи че не може да се справи и без провайдър!

Защото няма. С деца, без деца, все тая. Винаги човек е зависим от други хора, работа, клиенти, имущество, здраве дори, всичко. Независимост не съществува. Винаги има съществени фактори, които могат за момент да обърнат цялата ситуация. Глупаво е да се живее в някакъв страх от бъдещето и нереални опити да се елиминира всяка опасност.

Ама не може да се живее в постоянен страх от бъдещето и кога ще ти поднесе поредната трудност, която ще те извади от независимостта ти.
Най-лесно е човек да разчита на собствените си възможности. Може да не знае дали утре няма да се разболее или да си изгуби работата, но ще знае със сигурност, че "става" и ще си намери нова; знае, че ако реши може да работи какво да е, къде да е и колкото е необходимо, докато това не можеш да го гарантираш за другия с пин-кода.
В случая се говори за финансова независимост, а не каквато и да е друга такава...

# 161

Зависи от подхода. Ако жената е ловка и го убеди, че то така е най-добре за момента, това загубване на уважение ще има с години да пристига с Орент Експреса.
Зависи и от мъжа. Сама казваш "за момента", но отношенията са далеч по-динамични и далеч от това да се действа за "момента". Изобщо, не подценявам толкова мъжете, поне не тези в моята среда.
Уиш го е казала - инерцията е лош съветник.
И не харесвам хвалби, в които някой се опитва да мине за по-хитър от другия.
Басила, не твърдя, че мнението ми е общовалидно, но дори и във връзки, в които се търси по-слаб партньор, с времето се губи уважение към него.

# 162
Mom of 3 - нищо не каза. Трябва да знаеш, че утре може да се разболееш, но тогава ще станеш и ще си намериш нова работа?!

Ако си вземеш бедняк и я карате от заплата на заплата, със сигурност не може да се подсигуриш за никакво бъдеще. Но когато има пин код, спестяванията се случват много по-лесно.

# 163
Ако преди да срещнеш провайдъра си се трудил яко и след като изчезне пак се трудиш яко - няма как да останеш на нивото на този,който никога не се е трудил и не е разчитал на собствените си пари.
Ако и на единия и на другия му падне саксия на главата - тогава и двамата отиват в болницата,но единият ще има пари за 2-3-5 месеца напред,а другият - нищо.
Толкова ли е трудно да се разграничи човек,който е правил и би правил нещо за себе си с двете си ръце и главата си собственоръчно, от този,който дори няма желанието и амбицията ?

# 164
Еленна, ние все още преговарямв Стария завет, много бързаш.

То поне да имаше нещо за преговаряне. Това си е традиционната роля на мъжа. Съответно, към него върви такава традиционна на жената. В случая на Сирената, би било истински революционно да се спрат с децата преди кръвен мъжки наследник, но със скорошните разговори за 4-то дете, предполагам, че си седи като наболял проблем и скоро ще се работи и по него. Не виждам нищо особено оригинално, престижно, или за хвалене в роля, която играят много от жените по света, а в развиващите се държави, този процент е към 100. Че чак и такава дискусия: ми това си е положението дифолт. Даже е малко за срам, че в случая е постигнато от втори опит, а не от раз.

Нещата, индивидуално и социално, ако вярваме на редица умни глави, социологически изследвания и философи, стават други чак когато обществото и или/индивидите надраснат един определен манталитет на недоимък, бедност и липса на масово образование по полов признак. За справка, болшинството жени с образование от бакалавър и надолу, приемат мъжът провайдър като аксиома. В страните с нисък БВП, още повече.

А жените на истински богатите мъже, особено ако са с магистратура, като цяло са доста по-рафинирани от това да ги нарекат в бг-мамма провайдър, и то не от друго, ами от скука. Но добре че има и други, защото иначе работния ден на тези по тръстиките щеше да ни е адски, адски скучен.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 20:52 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт